תימין (קורנית בעברית, שם שניתן לו בשל תחושת הקרירות שמרגישים על הלשון כשלועסים אותו) הוא צמח תבלין אהוב במיוחד בזכות ריחו הנפלא, השימושים הקולינריים הרבים שלו והיכולת שלו לגדול בקלות יחסית. כמובן, לתימין יש גם מגבלות, ויש לדאוג לספק לו את תנאי הגידול הדרושים לו. חלק מהטעויות הנפוצות ביותר בגידולו כוללות חוסר תשומת לב לסוג הספציפי שאתם מגדלים, חוסר חשיפה לשמש, השקיית יתר של הצמח ושתילתו באדמה לא מתאימה.
אף שלרוב מתייחסים אליו פשוט כ"תימין", למעשה הסוג Thymus כולל יותר מ-350 מינים, שמקורם בצפון אפריקה, באסיה ובדרום אירופה, וכעת הם נפוצים במזרח התיכון, שם יש להם צרכים גידוליים דומים, אך לא זהים.
<< לכל הכתבות בערוץ living
>> בקרוב הפריחה: אומרים שזה העץ היפה בעולם
אז מה הוא צריך?
- שמש מלאה: אחת הטעויות הפשוטות אך גם המזיקות ביותר שאתם יכולים לעשות עם התימין היא לשתול אותו במקום שלא מקבל מספיק שמש. הוא אולי ישרוד במקום עם שמש חלקית (אם כי יש גם סוגים שממש לא מתאימים לצל), אך ככל הנראה לא יגדל בצורה הטובה ביותר כפי שהיה במקום עם שש עד שמונה שעות שמש ביום.
- מעט מים: תימין הוא אחד הצמחים שעלולים להיהרס מ"אהבה יתרה" מצד גננים נלהבים. אף שתמיד מפתה למהר ולהשקות את התימין בכל פעם שהאדמה מתייבשת, סביר להניח שהוא ממש יעדיף שלא. צמחי תימין יכולים להרקיב אם משקים אותם יותר מדי, כך שכדאי להימנע מהשקיה עד שהאדמה יבשה לגמרי. דחפו את האצבע כמה סנטימטרים לאדמה כדי לבדוק זאת.
- אדמה מתאימה: כצפוי, בשל הרגישות שלו להשקיית יתר, חשוב לשתול את התימין, ללא קשר לסוג הספציפי, במקום עם אדמה שאינה ספוגת מים. אם היא כבדה מדי או ספוגה, כדאי להוסיף לה קצת קומפוסט – אבל לא דשן. תימין דווקא משגשג באדמה ענייה, ודשן רב מדי עלול לפגוע בטעמו.
>> פנג שואי: 5 טעויות שאתם עושים עם העציצים שלכם