כשאנחנו בונים, משפצים או משדרגים את הבית, אנו יוצרים מראה ואווירה חדשים אך לרוב איננו מתחילים מאפס. אנחנו באים מבית כלשהו ויש ברשותנו כל מיני חפצים, רהיטים ואביזרים שאת חלקם אנו מעוניינים לשמור. לפעמים מדובר בשיקולי תקציב ולפעמים אלו רהיטים שאנו אוהבים, שיש להם ערך סנטימנטלי עבורנו ושקיבלנו בירושה. במצב הזה עולות שאלות רבות לגבי התאמה בין הקיים לחדש וכיצד ניתן ליצור מראה מחודש ורענן לרהיטים שברשותנו, הרי אנו רוצים בכל זאת להתחדש. האם להשאיר אותם כמו שהם ולעדכן אלמנטים שונים סביבם? האם לשדרג אותם בעצמנו כדי ליצור מראה ייחודי? האם להשקיע זמן, כסף ומאמץ בשיפוץ ובחידוש שלהם במקרה שהם נראים כבר עייפים וישנים? הנה 11 דוגמאות שונות שיענו לכם, וגם לנו, על כל השאלות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
מה הסיפור שלך?
הבית הזה שתכנן ועיצב רון שינקין בשיתוף המעצבת מזי מיכאל מלא באלמנטים מחודשים שיש סיפור מאחוריהם: נתחיל מהגינה שובת הלב, שבה שולבה פינת מנגל המורכבת מעצים שפורקו מהפרגולה הישנה, לצדה פינת אוכל חיצונית שהייתה בבית, אשר שופצה ונצבעה מחדש לגוון תכול שתואם לתריסי הבית. בפנים תמצאו אלמנטים שנמצאו בצד הדרך וקיבלו חיים חדשים - רהיטים שרופדו מחדש, עצים שמשמשים לחיפוי המחיצה בסלון ומראה המורכבת מתריסים ישנים. אם זה לא מספיק אז יש גם כורסה שעברה בירושה וארון ישן ששופץ ונצבע.
לאזן את התקציב
יחידת ההורים הזו הייתה מיושנת ומוזנחת, היא פנתה לגינה לא מטופחת והיה בה חדר רחצה קטן וחשוך. מעצבת פנים מיכל קינן-סיני רצתה לפתוח את החלל ולהפוך את הגינה לחלק מהחדר, ולצורך כך הושקע חלק ניכר מהתקציב בהרחבת הפתחים ובחלונות חדשים. כדי לעמוד בתקציב שהוגדר הוחלט להשתמש בריהוט הקיים ולשדרג אותו: למיטה הקיימת היא הוסיפה גב חדש, למרגלותיה הציבה ספסל עור שהיה ברשות המשפחה זמן רב ומעליהם הניחה שמיכות מפנקות וכריות המוסיפות צבע.
אמנות המיחדוש
הלבשת בית בקיבוץ בתקציב מוגבל שהוביל את המעצבת קרן אורן למצוא פתרונות יצירתיים, רבים מהם יצרה בעצמה. רהיטי איקאה שונים בבית עברו שדרוג, ובהם הכיסא המשרדי שהיה כבר עייף ובלוי חודש בעזרת טכניקת דקופאז', הדבקה אמנותית של נייר, במקרה זה בגוון אדום עם פרחים עדינים. פינת האוכל נצבעה והכיסאות רופדו מחדש, כך גם שידה וכיסא נדנדה שהיו בבעלותם של בעלי הבית. הלקוחה ביקשה להימנע מתליית תמונות פיגורטיביות על הקירות, לשם כך יצרה המעצבת דקורציות בטכניקות מגוונות ומיוחדות, כמו פרוסות עץ שתלתה על קיר פינת האוכל במראה טבעי ותמונה למטבח שיצרה מסכו"ם שהיה בבית.
הזווית הירוקה
הבית הזה ממוקם בקיבוץ בצפון הארץ, הוא פונה לנוף מרהיב ותוכנן ועוצב כולו ברוח אקולוגית ידידותית לסביבה. בכל הבית תוכלו למצוא רהיטים שנוצרו מחפצים ישנים שלוקטו, שופצו וחודשו ויוצרים יחד מראה אקלקטי ומיוחד, חדש ונוסטלגי בו זמנית. בחדרי האמבטיה למשל שולבו ארונות שהיו זרוקים במחסן והפכו לארונות כיור וגזע עץ שהיה מונח בשטח הפך למתלה במראה טבעי ונונשלנטי.
מתבגרים ומתגברים
ילדים מטבעם גדלים ומשתנים ובהתאם גם החדרים שלהם מתעדכנים לעתים קרובות יחסית, לכן זה כמעט בלתי נמנע שנרצה להשתמש באלמנטים קיימים ולמצוא להם שימוש חדש, בוגר ומיוחד. אהבנו במיוחד את הרעיון הזה של המעצבת אורית כהן יבלונקה, שמתמחה בעיצוב חדרי ילדים, היא השתמשה במגירות ישנות שפורקו מארון, צבעה אותן באפור והדביקה בחלקן האחורי טפט וכך יצרה מדפים דקורטיביים על הקיר.
בעלי מלאכה
שולחן הנגרים הזה היה במחסן של מעצבת הפנים דנה מורן יותר מ-20 שנה. היא ידעה שיום אחד היא תשתמש בו וכאשר בנתה את ביתה היה לה ברור שהוא יהיה חלק חשוב ומהותי בבית. היא בחרה ליצור ממנו אי למטבח במראה מחוספס, כמו בתי המלאכה של פעם, בלב הבית המודרני. בהשראתו היא יצרה את האופי והסגנון של הבית וסביבו תכננה קיר נמוך שמפריד בין המטבח לבין הסלון.
פתרון זמני
שימוש ברהיטים קיימים נפוץ במיוחד כאשר מדובר בדירות שכורות, במקרה זה מעצבת הפנים יונית שטרן עברה עם משפחתה לדירה שכורה והחליטה להתאים את הרהיטים הסטנדרטיים למראה ולאווירה שביקשה ליצור. שולחן האוכל של איקאה נצבע בוורוד, את שולחן פינת העבודה הממוקמת כחלק מהחלל הציבורי בחרה לצבוע באפור ובחדר הילדים הדביקה טפט צבעוני על השידה, שמעשירה את החדר בהדפס נעים ופרחוני.
נמאס מהווינטג'
הסלון של המעצבת הילה ברונשטיין היה מעוצב בסגנון וינטג' עם הרבה ורוד, עד שהחליטה שבא לה שינוי, לדלל את הצבעוניות ובחרה בשילוב של שחור, לבן וזהב. במקום להחליף את כל הרהיטים החליטה להשאיר אותם, לשדרג את חלקם ולרכוש רק אביזרים וטקסטיל. שולחן הסלון שהיה בגוון עץ ויחידת המדפים שהייתה לפני כן ורודה נצבעו בלבן ובד פרוותי לבן שנרכש בזול ברחוב נחלת בנימין בתל אביב אפשר לה להשיג מראה מרענן מבלי לרפד מחדש את הכורסאות.
כל אחד יכול
השרפרף הזה שרכשה אביבית ירקוני-כהן היה פונקציונלי עבורה ועבור הילדים, אך חסר ייחוד ואופי בגרסתו המקורית. בעזרת דפי קומיקס צבעוניים, דבק וקצת וואשי טייפ היא יצרה אלמנט דקורטיבי שמוסיף צבע ואישיות לחדר הילדים. יש כאן אפילו בונוס פונקציונלי - את גוון העץ הטבעי המקורי היה קשה מאוד לנקות, לאחר השינוי ניתן לשמור עליו נקי בעזרת מטלית לחה. להדרכה לחצו כאן.
מיקס אנד מאטץ'
לקוחה במודיעין ביקשה מהמעצבות עירית נווה והדס פילובסקי-רון ליצור בית שיהיה לה נעים לחזור אליו. אילוצי התקציב הובילו אותן להחלטה לשמור על חלק מהקיים ולשדרג אותו כדי ליצור מראה חדש ומרענן מבלי לחרוג מהעלויות שהוגדרו. במטבח הן הוסיפו מדפים, החליפו את הארונות הגבוהים, בחרו חיפוי קיר חדש והתאימו את הגוונים לאלמנטים הקיימים. בסלון נשארה הספה הקיימת, שידת הטלוויזיה הפתוחה קיבלה חזיתות חדשות, אחת הכורסאות עברה לחדר השינה של אחד הילדים ובמקומה נרכשה כורסה חדשה עם הדום תואם.
פשפשו בבית
לפעמים חפצים יומיומיים שיש לכולנו בבית יכולים להפוך לאלמנט מפתיע ויצירתי שמשדרג את המראה הכללי של החדר. כך יצרו נילי ואורטל מהבלוג craft & dreams מתלה תמונות מעודן מחיות פלסטיק שניתן למצוא כמעט בכל ארגז צעצועים. פרויקטים כאלו מעודדים אותנו לחפש ברחבי הבית פריטים שאין בהם שימוש וליצור מהם משהו חדש, דקורטיבי ושימושי. להדרכה לחצו כאן.