פסח מאחורינו וזה אומר שהגיע הזמן לחזל"ש את החיים, מחוץ ובתוך הבית. יש כמה צעדים חיוניים לשמירה על מטבח מתוקתק בשגרה, ביניהם הקפדה על מלאי שוטף של מוצרי בסיס לניקיון כמו חומץ, לימון, אבקת סודה, נייר סופג ועוד. רובנו לא כוללים ברשימת הבייסיק הזו את נייר השעווה, וחבל, כי מסתבר שהוא יכול להועיל מאוד לשמירה על ניקיון המיקרוגל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> כוכבים: הפנטהאוז המשגע של שגית וחיים רביבו

>> באמבטיית יער או בחמאם מטריף: הספא היפים בארץ

 

במשך שנים חשבנו שהסיבה היחידה להחזיק נייר שעווה בבית היא כדי לעטוף כריכים, עד שגילינו את הטיפ של הבלוגר אנדריי (andrelifehack@), שנוהג לבדוק אם טיפים שרצים ברשת באמת עובדים והראה לנו בין היתר שנייר השעווה יעיל גם כדי להסיר סימני אבנית וטיפות מים שהתייבשו מאביזרי מקלחת מתכתיים כמו ברזים, מוט לדוש וכו', ואפילו מדלת מקלחון שעשויה זכוכית. באתר housedigest מצאנו לאחרונה שימוש נוסף עבורו – להגן על המיקרו מלכלוך בזמן שמחממים בו אוכל, וגם לשמור על החום בתוך הכלי בזמן שהמנה מתחממת, ובכך לקצר את התהליך.

ניקוי אבנית מברז עם נייר שעווה (צילום: TikTok/andrelifehack )
צילום: TikTok/andrelifehack

איך עושים את זה? למעשה נייר השעווה משמש כמו מכסה שמגן על הכלי בזמן שהוא מתחמם, ומונע מהתבשיל המבעבע להשפריץ על קירות המיקרו: קחו דף וכסו באמצעותו לחלוטין את החלק העליון של הצלחת, הקערה או הספל שאתם מתכוונים לחמם. כדי שהנייר יישאר יציב במקומו באוויר החם של המאווררים אפשר לקפל את השוליים שלו היטב סביב הקצוות של הכלי, ואם הם ארוכים מספיק אפשר גם לתחוב אותם תחתיו. מחממים את האוכל כרגיל ומסירים את הנייר; אם הוא לא מלוכלך מרוטב, שומן וכו', אפשר בהחלט לשמור אותו לשימוש חוזר.

פתרון שהוא גם יעיל, וגם בטוח לשימוש

בהתאם לשמו, נייר השעווה מצופה בשעוות פרפין שמייצרת למעשה בטנה מונעת הידבקות, לכן קל לשטוף אותו. לפי ה-USDA (משרד החקלאות האמריקאי) הנייר בטוח לשימוש במיקרוגל ואפשר להניח אותו במגע עם המזון המתחמם ללא חשש שהשעווה תעבור אליו. הוא אפילו בטוח יותר לשימוש מאשר חלק ממכסי הפלסטיק הייעודיים להגנה על הכלי המתחמם במיקרו, כיוון שהם עלולים להכיל כימיקלים שאינם בריאים. שימו לב שנייר השעווה אינו מיועד לשימוש בטמפרטורות גבוהות במיוחד, כלומר לא מתאים לשימוש דומה בתנור האפייה, שבו החום הגבוה עלול להמיס אותו.

צלחת אוכל במיקרו עם מכסה פלסטיק, מיקרוגל (צילום: Anastezia_sib, SHUTTERSTOCK)
נייר השעווה בטוח לשימוש ויכול להחליף את מכסה הפלסטיק|צילום: Anastezia_sib, SHUTTERSTOCK

 

כך תנקו את המיקרו (לאחר שסיים לעבוד)

כיוון שמדובר באחד המכשירים הפעילים ביותר במטבח שלנו, הניקוי שלו בהחלט נדרש - רצוי מדי שבוע. למרבה השמחה הוא גם פשוט לביצוע. הנה כמה שיטות מהירות:

  1. חומץ: שפכו לקערה מתאימה לשימוש במיקרו שתי כוסות מים ושתי כפות חומץ לבן. הכניסו למיקרוגל והפעילו על חום גבוה כשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת.
  2. לימון: חתכו לימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת. אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הלימון הסחוט בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת.
  3. נוזל כלים: שפכו כוס מים וכף נוזל כלים לכלי שמתאים לשימוש במיקרוגל, ערבבו, הכניסו למכשיר והפעילו למשך 4 דקות. המתינו 4 דקות נוספות, הוציאו את הכלי החם בזהירות, ונגבו את המכשיר באמצעות סמרטוט נקי.
ניקוי מיקרוגל עם חומץ לימון אבקת סודה (צילום: Pixel-Shot, SHUTTERSTOCK)
צילום: Pixel-Shot, SHUTTERSTOCK