נכון, לא צריך דוקטורט בשביל לשטוף כלים, ביד או במדיח, ורוב האנשים – גם בעלי המדיח – שטפו וישטפו ביד כמה אלפי כלים, אבל תמיד אפשר ללמוד איך לייעל את התהליך. באתר the kitchn הכינו רשימה של שבעה דברים שלא כדאי לעשות במהלך רחיצת הכלים ביד, ואלו ההמלצות שלהם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> ואיזה חדר ילדים: מהפך היסטרי לדירת 250 מ"ר בהרצליה
>> לא כמו כולן: הספות הכי וואו בבתים הכי מעוצבים בישראל
אל תתייאשו
אם ערימת הכלים המלוכלכים בכיור נראית אינסופית ואתם מתעייפים רק מלהסתכל עליה, נסו לחלק את המטלה למשימות קטנות יותר ומייאשות פחות. אפשר לקבוע פרק זמן מוגבל לביצוע המשימה – לכוון טיימר לכמה דקות או לשטוף כלים בזמן שאתם מחכים שהקומקום ירתח. אפשר גם לשפוך סבון כלים על הספוג, להתחיל לסבן ולסיים כשלא נשאר סבון על הספוג. הידיעה שהמשימה מוגבלת בזמן תקל עליכם להתחיל אותה, ורוב הסיכויים שתגלו שבפרק הזמן המוגבל הספקתם יותר מששיערתם.
אל תשתמשו בספוג מלוכלך
ספוג הכלים הוא אחד הדברים המלוכלכים בבית. במחקר שפורסם ב-2017 גילו חוקרים גרמנים 362 מיני חיידקים בספוגי הכלים המשומשים שאספו, בכמות של 45 מיליארד בסנטימטר רבוע. אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בספוג חדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. אם הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם, החליפו מיד.
אל תוותרו על כפפות גומי
מכיוון שעדיף לשטוף את הכלים במים חמים, כפפות ימנעו כוויות, וגם ימנעו מהמים והסבון לייבש את עור הידיים (ולהזיק למניקור).
אל תשכחו להשרות
כבר במהלך הכנת האוכל, מלאו קערה גדולה או סיר במים חמים וסבון כלים, והכניסו לתוכו את כל הכלים המלוכלכים שאפשר. כך יהיה קל יותר לנקות אותם בהמשך. מחבתות וסירים מלוכלכים עדיף להשאיר בהשריה למשך הלילה ולנקות בקלות בבוקר.
אבל יש כלים שאסור להשרות
אל תשרו כלים מברזל יצוק ועץ, וגם לא סכינים (הלהבים עלולים להחליד וידיות עץ עלולות להיפגע).
אל תשתמשו ביותר מדי סבון
יותר סבון כלים לא יזרז את התהליך או יקל על ביצוע המשימה. טיפת סבון מספיקה בהחלט.
אל תכניסו לארון כלים רטובים
הכלים הלחים עלולים לגרום להתפתחות עובש בארון. תנו לכלים להתייבש לגמרי או נגבו אותם היטב (רצוי בנייר מגבת ולא במגבת).