כמו גאות ושפל, כל כמה זמן מגיע הרגע שבו המים בכיור ובאמבטיה שוב לא מתנקזים מהר כמו קודם, ואנחנו מבינים שסתימה בדרך. אם תופסים את הרגע הזה בזמן אפשר לשחרר את הסתימה מהר ובקלות בעזרת פומפה, הכנת תמיסה מאבקת סודה לשתייה ומלח ואחריה חומץ לבן, או באמצעות הטריק עם קשית השתייה. אם פספסתם את הרגע, רגע לפני שעוברים לכימיקלים קשוחים, אפשר לנסות חומר עדין וירוק יותר – מי חמצן.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הפוסט העצוב של המילואימניק על העסק שקרס
>> ככה נראה בית של זוג עצלנים עם 4 ילדים קטנים
סביר להניח שכבר יש לכם מי חמצן בבית, אבל אם לא - הוא זמין בבית המרקחת והפארם הקרוב אליכם. מדובר במוצר נפוץ, זול, ידידותי לסביבה ומתכלה, שלא יפגע במערכת האינסטלציה או יזהם את דרכי המים. מי החמצן עוזרים להמיס הצטברות דביקה בצינורות הנגרמת על ידי חומר אורגני כמו שאריות מזון, חלקיקי סבון ומצבורי שיער. כך החומר מאפשר לגושים המצטברים להתנתק בחתיכות, לעשות את דרכם בעדינות במורד הניקוז ולנקות את הצינורות. יתרון נוסף הוא שמי החמצן הורגים חיידקים וזה מפחית ריח רע ומרענן את מערכת הניקוז.
כך משתמשים במי חמצן בכיור או אמבטיה שמתנקזים לאט:
- בשלב ראשון מנקים את פני השטח של הניקוז, כלומר מסירים כל דבר שסותם את פתח הניקוז ונראה לעין, כמו גושי לכלוך או שיער.
- שופכים לפתח הביוב כוס אחת של סודה לשתייה ומחכים 10 דקות. זה יעזור להגביר את פעולת שחרור הסתימה בהמשך.
- שופכים בזהירות לפתח כוס אחת של מי חמצן 3 אחוז. התערובת תתסיס ותבעבע כאשר הסודה לשתייה ומי החמצן יגיבו, ותפרק את ההצטברות לאורך הצינורות.
- מניחים לתערובת ומחכים שש עד שמונה שעות, רצוי למשך הלילה, ואז שוטפים את פתח הניקוז במים חמים כדי לשטוף החוצה את הפסולת שהתפרקה. לסתימה עקשנית אפשר לחזור על התהליך כמה פעמים.
הכי טוב למנוע מראש. הנה כמה טיפים ממומחים:
* התרחקו מהחומרים לפתיחת סתימות שנמכרים לשימוש ביתי: לדברי לורה לי פוקאביץ', נשיאת חברת האינסטלציה "גוטלי" בקליפורניה, מדובר בחומרים עם כימיקלים שעלולים להזיק לחומר הפלסטיק PVC של הצינור. "מומלץ להיצמד לשיטות מסורתיות, כמו הפעלת לחץ מים שמשחרר את הסתימה".
* אל תשפכו חומרים שומניים למערכת הניקוז: "שמנים לבישול וטיגון עלולים להצטבר עם הזמן בצינורות ולגרום לסתימה", אומר בן איינשפרוך, בעל חברה לפתרונות אינסטלציה מתקדמים, וממליץ במקום זה לרפד קערה בשקית ניילון, לשפוך לתוך השקית את השמן (המקורר) ולהשליך לפח. את שאריות השמן שנותרו על גבי המחבת/הסיר/התבנית הוא ממליץ לנגב עם נייר סופג.
* אל תשטפו את הסירים והמחבתות השומניים במים חמים: איינשפרוך מסביר שלמרות מה שמקובל לחשוב, "המים הקרים גורמים לשאריות השמן להתמצק ולרדת בצורה חלקה בצינורות הביוב. לעומת זאת, שימוש במים חמים יגרום לריאקציה ולהידבקות של שאריות שמן בצינורות. דבר שעשוי להוביל לסתימה".