סוף סוף החלטתם להסתער על הכיור המלא והתחלתם לרחוץ את הכלים, ואז – אחרי כמה דקות של קרצוף ושטיפה – אתם שמים לב שבמקום לזרום לביוב המים המלוכלכים ממלאים את הכיור. עכשיו צריך למצוא את הפומפה ולפעמים גם לקרוא לאינסטלטור. בעיה אמיתית. כמו הרבה דברים מעיקים, גם במקרה של סתימות בכיור המטבח כדאי להשקיע בצעדי מניעה, והנה טיפ מועיל.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> הפריט החדש של איקאה הוא מה שאתם צריכים לקיץ
>> הרווק המושלם: איתי שיפץ דירה מוזנחת ב-13 אלף שקל
אחת הסיבות לכך שהביוב בכיור המטבח נוטה להיסתם (והסתימות מורכבות ביותר מאשר בכיור חדר הרחצה, למשל), היא שמגיע לשם שמן. השמן הנוזלי מתמצק ומצטבר והתוצאה היא סתימה. כדי לצמצם את הצטברות השמן למינימום, אדם מלדר, בעל חברת שרברבות, ממליץ באתר thekitchn.com לטפטף לפתח הביוב בכיור כמה טיפות סבון כלים.
כשהכיור ריק, הסירו את המסננת מפתח הביוב ונקו אותה. נקו היטב באמצעות מברשת גם את פתח הביוב, ואז טפטפו פנימה כמה טיפות סבון. המתינו כ-30 שניות והזרימו מים חמים. "המשיכו לקרצף עם המברשת את הסבון שנותר בפתח הביוב והכיור ותנו למים לזרום כ-60 שניות", הוא מסביר. מלדר ממליץ לעשות זאת לפחות פעם בשבוע, ולדבריו, הוא עושה זאת בביתו בכל פעם שהוא רוחץ כלים.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בכל מקרה, זכרו לא לשפוך שמן משומש לכיור או לאסלה. שפכו אותו לצנצנת, קופסת פלסטיק או שקית,לסגרו היטב וזרקו לפח. כשמדובר בכמות קטנה יחסית אפשר גם לשפוך לנייר אלומיניום. האינסטלטור מייק סטריבל ממליץ באתר thekitchn.com למנוע גם מכמויות קטנות יחסית של שמן להגיע לביוב. לפני השטיפה הוא מציע לנגב את המחבת או הסיר משאריות השמן באמצעות מגבת נייר ולזרוק אותה לפח.