תארו לעצמכם מה היה קורה אם גם היינו צריכים לכבס ביד, לתלות ולהוריד מהחבל ולשטוף כלים בצורה ידנית. המטלות היומיומיות שלנו נעשות בידי מכשירים צייתנים, שאינם מתלוננים ועושים את העבודה השחורה מתי שרק תבקשו. אלא שמכשירים נאמנים אלו אינם מנקים את עצמם. גם המדיח, מכונת הכביסה והמייבש, זקוקים לאתנחתה מפנקת שתרענן אותם ותעניק להם ריח טוב.
מכונת כביסה: חומץ בתכנית ארוכה
היא מנקה לנו את הבגדים מהלכלוך והכתמים הקשים ואם תסתכלו היטב תגלו שגם היא זקוקה לרחצה וצחצוח. אחרי אין ספור כביסות הגיע הזמן להעניק למכונה האהובה קצת איכפתיות.
המצרכים: כס חומץ, חצי כס אקונומיקה (אפשר גם בלי), שקית סודה לשתייה, סמרטוט יבש.
איך מנקים?
1. שפכו את כס החומץ והאקונומיקה ישירות אל תוך המכונה.
2. שפכו את אבקת הסודה לשתייה אל תוך המקום ששמים בו את אבקת הכביסה.
3. הפעילו את המכונה על התוכנית הארוכה וודאו שהיא משתמשת במים חמים.
4. בתום פעולת השטיפה, נגבו היטב את התוף והגומי האוטם נמצא בצדה הפנימי של הדלת.
מייבש כביסה: שואב אבק ישירות פנימה
המכשיר המסור שמייבש לנו את הבגדים בזריזות, מסיים כל פעולה עם סבך אפור שנדבק אל הרשת וגם פולש אל חלקו התחתון של המייבש. רוב הזמן אנחנו מסירים את הלכלוך שהצטבר על הרשת ומתעלמים לחלוטין ממה שקורה שם. הגיע הזמן להעניק למייבש ניקיון יסודי.
המצרכים: שואב אבק, סמרטוט לח, חומץ, נוזל לניקוי כלים.
איך מנקים?
1. הוציאו את המייבש מהחשמל.
2. הסירו את הרשת ושטפו אותה במים חמים עם נוזל כלים.
3. הצטיידו במתאם הצר ביותר של השואב כדי לשאוב את כל האבק שהצטבר בבטן המייבש.
4. שטפו את תוף המייבש עם סמרטוט לח טבול בחומץ ומיד עברו עליו עם מטלית יבשה.
מדיח כלים: להבריק מאחורי המדפים
אחרי שעזר לכם לשטוף מגדלים של כוסות, צלחות וסכו"ם, לא פלא שגם המדיח שלנו זקוק לרענון שיעזור לו להריח יותר טוב, להבריק את הכלים ביסודיות רבה יותר ולהיות יותר היגייני ונקי משאריות לכלוך.
המצרכים: סודה לשתייה, חומץ, סמרטוט, מברשת שיניים, מטליות יבשות או מגבות נייר.
איך מנקים?
1. הוציאו את המדפים הפנימים של המדיח כך שתוכלו להגיע בקלות אל תחתית המדיח והנקודות המרוחקות.
2. עכשיו שהשטח נקי - עברו על כל השקעים, חורי הניקוז, המסילות והפילטר עם מטלית ספוגה בסודה לשתייה. לאזורים הקשים השתמשו במברשת השיניים.
3. החזירו את המדפים, הוסיפו כוס חומץ והפעילו את המכונה.
איך מבריקים את משטח העבודה במטבח?
וגם: איך לנקות את הכיריים בלי לשרוט?