נייר כסף (רדיד אלומיניום) הוא פריט רב תכליתי. אפשר להשתמש בו כדי לעטוף שאריות, לכסות קערה שצריך לאחסן קצת במקרר, לרפד תבנית אפייה, ואפילו לנקות בעזרתו. סביר להניח שיש לכם במטבח גליל נייר כסף (או שניים-שלושה), אבל יש כמה דברים שלא כדאי לעשות איתו. באתר The Kitchn הכינו רשימה של חמישה מהם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> טוסקנה בשרון: הווילה של מנהלת בבנק ונהג המונית
>> מכונת הכביסה סיימה לעבוד? אל תשכחו לעשות את זה
אל תכניסו למיקרוגל: זה כנראה הידוע ביותר, אבל תזכורת קטנה לא יכולה להזיק - לעולם אל תפעילו את המיקרוגל כשיש בתוכו נייר כסף. בניגוד לנייר או זכוכית, גלים אלקטרומגנטיים אינם יכולים לעבור דרך מתכת, ולכן הם ניתזים בחזרה, מה שעלול לגרום לניצוצות ולהבות שעלולים לפגוע בתנור ואף להצית שריפה.
אל תרפדו בו תבנית בזמן אפיית עוגיות: ריפוד התבנית בנייר כסף עלול לגרום לכך שתחתיות העוגיות ייאפו מהר יותר, והאפייה לא תהיה אחידה. השתמשו בנייר אפייה, במחצלת אפייה מסיליקון או בתרסיס שימון טוב.
אל תרפדו בו את תחתית תנור האפייה: ציפוי תחתית התנור בנייר כסף כאמצעי הגנה מנזילות וטפטופים אולי נשמע רעיון טוב, אבל זה לא כך. נייר האלומיניום עלול לגרום לנזקי חום לתנור.
אל תשתמשו בו למזונות חומציים: אינטראקציה עם מזונות חומציים (כמו עגבניות, רוטב עגבניות ופירות חמוצים) עלולה לשחוק את נייר הכסף ולגרום לשחיקתו ולהתפוררותו. למזונות כאלה עדיף להשתמש בניילון או בקופסאות זכוכית. בכל מקרה, עיטוף מזון בנייר כסף הוא פתרון זמני, מכיוון שנייר כסף אינו אטום.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אל תזרקו את נייר הכסף אחרי שימוש אחד: אפשר לעשות שימוש חוזר בנייר אלומיניום אם הוא מספיק נקי ולא מקומט מדי. אפשר לשטוף אותו ביד או לשים אותו במדיח הכלים על המדף העליון. למה לא להוציא קצת קילומטראז' נוסף מהחומר?