אנחנו לא מקדישים הרבה מחשבה למגבות המטבח, אבל מדובר באחד הפריטים הכי רב שימושיים: אנחנו מנגבים בהן ידיים וכלים, אוחזים בעזרתן כלי בישול חמים ומניחים אותם עליהן, מנקים איתן איתן ואם משקיעים בהן מספיק מגבות הן גם אקססורי נאה במטבח. אבל השימושים הרבים של המגבת משמעותם גם סיכוי רב יותר להפצת חיידקים, בעיקר אם שמים את המגבת במקום שבו היא חשופה יותר לחיידקים, כך נכתב באתר thekitchn.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
לפי הכתוב באתר, אחד המקומות הפחות מומלצים למגבת המטבח הוא ידית התנור, ויש לכך כמה סיבות. באופן כללי, הידיות במטבח - של ארונות, מכשירי חשמל ובכלל - עלולות להיות מלוכלכות במיוחד מכיוון שאנחנו נוגעים בהן תוך כדי בישול, לעתים בידיים מלוכלכות. וכך, כשהמגבת תלויה על ידית שנגעתם בה אחרי לישת בצק או טיפול בבשר – לא כדאי לנגב בה את הידיים אחרי שרחצתם אותן.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
סיבה נוספת שלא לתלות את המגבת על ידית התנור היא שהמגבת תשתפשף ברצפה בכל פעם שתפתחו את התנור (אלא אם הוא מותקן גבוה). הרצפה, כמובן, עלולה להיות מכוסה בחיידקים, בעיקר ליד התנור, שם מאכלים נוטים להישפך כשמכניסים ומוציאים אותם או כשמערבבים תבשילים על הכיריים.
המקום הטוב ביותר לתלות את המגבת, לפי הכתוב באתר, הוא על מתלה ייעודי וגבוה יחסית ליד הכיור. כך אין לה חיכוך מתמיד עם מקומות מלאי חיידקים וקל להגיע אליה כשצריך. גם כך, באתר ממליצים לכבס את מגבות המטבח לאחר יום של שימוש או לכל היותר יומיים. אפשר להחזיק במטבח סל, לזרוק לתוכו את המגבות בסוף היום וכל כמה ימים להעביר לכביסה.