תמונה שפרסמה בפייסבוק אם מאוסטרליה מזכירה לכולנו, ובעיקר להורים, לבדוק מה קורה מתחת כריות הספה – מקום שאנחנו נוטים להזניח. בתמונה שג'ודי אלן פרסמה בעמוד הפייסבוק Stay at Home Mum, נראית הספה ללא הכריות ועליה שאריות אוכל, קלפי משחק, ניירות ועטיפות מזון. "הבנים אצל סבתא וזה הזמן לנקות", כתבה אלן בפוסט. "זה מה שמצאתי מתחת לכריות הספה". 

 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בן אל מציג את הדירה המשגעת שלו 

>> בזמן הסגר הפכו את המחסן לחדר הכי לוהט בבית

בתגובות תיארו אמהות נוספות מה הן מצאו בספות בבתיהן. "כפית אחת, סכין, גרב אחד והרבה זבל. אני לא מבינה למה, כי לא מזמן התקנו שטיח חדש והכל היה מצוחצח", כתבה אחת. "אני מנקה את הספה כל שבוע ובדרך כלל יש שם עטיפות ממתקים, גרביים ולגו", כתבה אחרת. "תודה על התזכורת!", כתבה עוד מגיבה, והוסיפה תמונה: 

 כמה אמהות כתבו שהן לא מרשות לאכול על הספה (אבל זה לא מונע הצטברות צעצועים מתחת לכריות, ואחרות כתבו שלספה בביתן אין כריות נפרדות (אם כי אחת המגיבות סיפרה שזה לא מנע מהבן שלה לעשות חור בספה ולדחוף לשם חפצים ולכלוך). "חתכתי את הבד שבתחתית הספה וכך הכל נופל על הרצפה ואני מנקה עם שואב אבק", תיארה אחרת את הפתרון שלה.   

עוד פריטים בבית שאנחנו שוכחים לנקות

כלי ניקוי: אחרי הכל, אלו החפצים שנמצאים במגע שוטף עם לכלוך. מטאטאים, וגם סמרטוטים וספוגיות ניקוי, אוספים לכלוך מכל הבית ולכן עלולים גם להעביר חיידקים מאזור לאזור - ממש לא התוצאה הרצויה כשאנחנו מנקים. לכן, הקפידו לנקות אותם (כך, למשל, תנקו את ספוג הכלים) או להחליף אותם לעתים קרובות, כדי שלא ישמשו כטרמפ מעולה לחיידקים.

ניקיון  (צילום:  Agnieszka Marcinska, Shutterstock)
צילום: Agnieszka Marcinska, Shutterstock

מתגים: מתגי החשמל הם בין העצמים המטונפים ביותר שתוכלו למצוא בבתים פרטיים או מבנים ציבוריים. אנחנו נוגעים בהם ללא הרף, אבל רובנו לא מנקים אותם לעולם. נגבו אותם פעם בשבוע.

מכשירי שלט רחוק: בדומה למפסקים, גם בשלטים אנחנו נוגעים כל הזמן ומנקים אותם לעתים רחוקות, אם בכלל. נקו אותם לפחות פעם בחודש בצמר גפן ספוג באלכוהול או במטלית לחה, והקפידו לעבור על כל הכפתורים.

מגבות המטבח: את מגבות המטבח מומלץ לנקות לאחר כל שימוש. כן כן, כל שימוש - מה שאומר שכולנו לא מנקים אותן מספיק. המגבות האלה תלויות או מונחות במקומות מועדים לפורענות והן אוספות שאריות אוכל, שמנים ושומנים וכמובן חיידקים. במגזין Eating Well ממליצים לשטוף את מגבות המטבח במים חמים ונוזל לניקוי כלים אחרי כל שימוש ולתלות לייבוש, וכל כמה כמה ימים לכבס בטמפרטורה הגבוהה ביותר. הקפידו להעביר למייבש או לתלות לייבוש מיד לאחר הכביסה, כי המגבות הרטובות הן מצע להתרבות חיידקים.

מגבת מטבח (צילום: vetlana Lukienko, shutterstock )
מגבת מטבח|צילום: vetlana Lukienko, shutterstock

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הידית של מברשת האסלה: נוזל הניקוי לאסלה מנקה גם את מברשת האסלה עצמה, אבל ידית המברשת, וגם המכל שבו היא מונחת, יכולים לפוך לבית גידול לחיידקים. כשאתם מנקים את השירותים, אל תשכחו לחטא גם את הידית ומכל המברשת.