הקיץ הישראלי בשיאו, ומלבד הזיעה, השמש הקופחת ונגיף הקורונה שהורס את ההנאה מהחופש, החופשות והים, יש עוד בעיה בולטת בחודשים האלה - המקקים. חלקנו מבועתים מהם, אחרים סתם נגעלים אבל מה שבטוח - כולנו לא רוצים אותם בתוך הבית, בעיקר כי גם אוהבי בעלי החיים הסובלניים ביותר לא יכולים להתנער מהתחושה שג׳וקים נמשכים למקומות שאינם נקיים. ואכן, המקקים עוזרים להפיץ בבית חיידקים שהם אוספים איתם כשהם זוחלים על גבי שאריות אוכל או אשפה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה מה שקורה כששופכים מים רותחים על כף עץ

>> ת"א: בני הזוג השקיעו 350 אלף שקל בדירה שכורה

כמובן שאפשר להיפטר מהם באמצעות ריסוס, אבל זו לא האפשרות היחידה, ויש פתרונות ידידותיים יותר - לסביבה, לאדם ולמקק - למנוע מלכתחילה את הופעתם. הנה הן. 

אטמו פתחים

בקיץ המקקים מחפשים חללים צוננים - בדיוק כמונו. הם נכנסים לבתים דרך סדקים וחריצים בדלתות, חלונות או ביסודות הבית. השתמשו בסיליקון ו/או בסרטי איטום נדבקים כדי לאטום את אלה, ואולי תמנעו את כניסת המזיקים הביתה.

מקדו את המאמצים במטבח

ניקיון יסודי במיוחד של המטבח הוא אחת הדרכים האפקטיביות ביותר להימנע מכניסת מקקים בבית. הקפידו לנקות מיד כל דבר שנשפך (ולמדו גם את הילדים לעשות זאת), החזיקו חומרי ניקוי בהישג יד במטבח, זרקו את הזבל מדי יום והקפידו להשאיר את הכיור נקי מכלים ושאריות אוכל במהלך הלילה.

אישה מנקה דלפק (צילום: shutterstock / Photographee.eu)
צילום: shutterstock / Photographee.eu

חפשו פירורים

אנחנו לא תמיד מבחינים בכל פירור אוכל בבית, אבל המקקים כן. דאגו לטאטא את הרצפות ולשאוב את השטיחים על בסיס קבוע, הזיזו את מכשירי החשמל במטבח ממקומם כדי לנקות היטב תחתם והקדישו תשומת לב מיוחדת לרצפה ולמשטחי העבודה במטבח. נגבו את שולחן האוכל לאחר כל ארוחה, ובעיקר לפני השינה - כי הג׳וקים אוהבים להופיע כשאין אנשים בסביבה. בנוסף, בתקופה הזאת הקפידו לאכול רק במקום אחד, כדי לא לפזר פירורים ברחבי הבית. 

אחסנו אוכל במכלים אטומים

ג׳וקים מסוגלים ללעוס קרטון ואפילו אריזות פלסטיק דקות שבהם נמכרים רוב מוצרי המזון. מומלץ להעביר אותם לקופסאות פלסטיק או זכוכית קשיחות עם מכסה אטום. אם יש לכם הרבה מוצרים במזווה ואין לכם כוח להעביר כל אחד מהם למכל אטום, קנו קופסאות פלסטיק גדולות במיוחד ואחסנו בתוכן את המוצרים באריזתם המקורית.

צנצנות על דלפק מטבח (צילום: AnjelikaGr, Shutterstock)
צילום: AnjelikaGr, Shutterstock

יבשו אזורים לחים

נזילות למיניהן וברזים דולפים מושכים מקקים. בדקו את האזורים שמאחורי האסלות, מתחת לכיורים ובמרתף, תקנו נזילות אם יש והשתמשו בקולטי לחות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

סדרו את הבית

כשהבית עמוס בחפצים ומבולגן קשה להקפיד על הניקיון. זה נכון במיוחד למשטחי המטבח שיש לנקותם לעתים קרובות. כדי לצמצם את כמות החפצים על המשטח אחסנו את מכשירי החשמל בארון ייעודי. עשו סדר בכל הבית וזרקו או תרמו חפצים שאתם כבר לא משתמשים בהם.