המצנם במטבח, שנפוץ כמעט בכל בית, עלול להיות מסוכן, במיוחד אם אין לכם זמן לחכות שהלחם יהיה מוכן, והחלטתם לנקוט יוזמה ולהוציא אותו עם מזלג, למשל.
מדובר במכשיר שנע לרוב בין 800 ל-1,500 ואט, וככל שהלחם שלכם מוכן מהר יותר, כך ההספק החשמלי שלו גבוה יותר. בין אם המצנם מחובר לחשמל ובין אם לא, הסכנה שבדחיפת מתכת טמונה בין היתר ביצירת נתיב חשמלי חדש – ישירות לגוף, מה שעלול להוביל להלם, כוויות ובמקרים נדירים גם למוות.
@ace.666._ #toaster #fork ♬ original sound - tiny tim ✡️
לכל הכתבות בערוץ living
ככה תנקו אותו מפירורים
האגודה הלאומית למיגון מפני אש (NFPA) ממליצה להשתמש בכל פעם רק ב"מכשיר מייצר חום אחד" במטבח, מצנם או מכונת קפה, למשל, כדי למנוע עומס יתר על המעגלים החשמליים - ובעיות. סימנים אליהן ניתן למצוא בקירות חמים בבית, בריח של שריפה או בניצוצות, גם קטנים וקצרים, בעת חיבור מכשיר.
אבל מה עושים כשצריך לנקות אותו? ניקוי המצנם עוזר להפחית סיכויים לתקלות חריגות – ככל שפחות פירורים ופסולת סותמים את הרכיבים החשמליים שלו, כך הסיכוי שהוא יתחמם יתר על המידה עולה. אז קודם יש לנתק אותו מהחשמל ולהמתין שיתקרר.
לאחר מכן יש להשתמש במברשת ארוכה עם ידית מעץ, שתמנע סכנת התחשמלות בעת הסרת הפירורים המתישים. כל זה יקרה אחרי שבדקתם שהמברשת לא רטובה, כמובן. נזכיר כי לפי ארגון בטרם, מרבית תאונות הילדים מתרחשות בבית - כשמרבית ממקרי הכוויות, במטבח.