אמנם יש מומחים הממליצים לכבס במים קרים, אבל כשמדובר בכביסת מגבות נראה שדווקא עדיף להשתמש במים חמים. אחרי כביסה בטמפרטורה נמוכה המגבות כנראה ייראו נקיות, אבל עלולות להיות מזוהמות בחיידקים מזיקים.

"יש לכבס מגבות במים חמים כדי לחטא מחיידקים ומגורמים מזהמים", אמר בסיט עלי מ-Kitchen Strategist לאתר Homes and Gardens. "מים חמים גם יעילים יותר בהסרת לכלוך מבדים".

עם זאת, חשוב שהמים לא יהיו חמים מדי. מים חמים מדי עלולים לגרום לשחיקה של המגבות, דהיית הצבע והתכווצות. עלי ממליץ לכבס מגבות בטווח טמפרטורות של 40-60 מעלות צלזיוס. "זו הטמפרטורה חמה מספיק כדי להרוג חיידקים אבל לא כל כך חמה שהיא תהרוס את הבד של המגבות", הוא אומר.

אם אלו מגבות לבנות, עלי ממליץ להוסיף אבקת סודה לשתייה – חומר שמסייע להסיר כתמים וגם "נותן למגבות מראה וריח רעננים במיוחד", הוא אומר.

כביסה (צילום:  alexkich, Shutterstock)
צילום: alexkich, Shutterstock

עוד המלצות לכביסת מגבות

כל המומחים ממליצים להימנע ממרכך כביסה היוצר על המגבות משקעים הפוגעים ביכולת הספיגה שלהן. במקום מרכך אפשר להשתמש בחומץ.

לוסי אקרויד, העובדת בחברה המייצרת מגבות, ממליצה לכבס מגבות בנפרד מפריטים אחרים, ולהקפיד לא למלא את מכונת הכביסה יותר מדי. "מגבות זקוקות להרבה מקום בתוך כדי להסתובב במכונה, כך הן נשטפות היטב", היא אומרת. "אם מכניסים יותר מדי מגבות למכונה, התוצאה היא ערימה דחוסה עם כיסי לחות. למכונת כביסה עם פתח קדמי אפשר להכניס כ-7 מגבות, ולמכונה עם פתח עליון כ-10 מגבות.

אישה עם מגבת (צילום: Maryna Pleshkun, Shutterstock)
צילום: Maryna Pleshkun, Shutterstock

נערו היטב את המגבות לפני הכביסה ואחריה. "ניעור המגבות לפני הכביסה 'פותח' את הסיבים ומאפשר לחומר הניקוי לחדור לכל הנקבוביות ולנקות אותן היטב", אומר אקרויד. "אחרי הייבוש או לפני תליית המגבות לייבוש נערו אותן פעם נוספות. הניעור משחרר את סיבי הבד והמגבות יהיו רכות במיוחד".