מוצרי ניקוי רב תכליתיים הם, לכאורה, החברים הכי טובים של העצלן הביתי. שפריץ פה, ניגוב שם והכל נקי, עם תכשיר אחד בלבד, שגם לא כל כך יקר יחסית. אבל יש סיבה לכך שקיימים בשוק כל כך הרבה מוצרי ניקוי למטרות ספציפיות, וזה לא רק כדי שהחברות שמייצרות אותם ישלשלו עוד כמה שקלים לכיס. הנה כמה מקומות וחומרים בבית שמומלץ להרחיק מהם את חומר הניקוי הרב תכליתי.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

חדר הרחצה והמטבח

יש סיבה טובה לכך שיש מוצרי ניקוי ספציפיים לחדר האמבטיה, ובעיקר לאסלה. ברוב חומרי הניקוי הרב תכליתיים אין חומרים חזקים מספיק לחיסול החיידקים באסלה ובחדר הרחצה בכלל, אחד החדרים עם הכי הרבה חיידקים בבית. סיבה נוספת לשימוש בחומרי ניקוי ייעודיים באמבטיה ובמקלחת עצמה, כולל ראש המקלחת (הטוש), היא שהמים והסבון שמצטברים על המשטחים האלה עלולים לשמש מצע להיווצרות עובש. גם משטחי המטבח זקוקים לחומרי ניקוי יעילים, בגלל שאריות המזון שמצטברות עליהם, בעיקר אם אתם מרבים להשתמש בבשר נא.

מראות וחלונות

חומרי ניקוי שלא מיועדים למראות יכולים ליצור עליהן ציפוי דק שרק יאתגר אתכם עוד יותר בפעם הבאה שתנסו לנקות אותו. הדרך הטובה ביותר לנקות מראות? עם מים חמימים ובהם רק כמה טיפות של סבון כלים. זו בדיוק הסיבה להימנע משימוש בחומרי ניקוי רב תכליתיים לניקוי חלונות. שימו לב שיש חומרי ניקוי שמכילים שמנים שנדבקים לזכוכית, לכן עדיף להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים.

תנורים וכיריים חמים

עדיף לא לגעת בתנור או בכיריים מיד לאחר השימוש, לא רק כדי להגן על הידיים. סיבה נוספת היא שהחום עלול לשרוף את חומר הניקוי עצמו וכך לפגוע במשטח וגם להפיץ כימיקלים לאוויר, מה שעשוי לעורר אלרגיות.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

משטחי אבן

באבן טבעית יש נקבוביות ולכם חומרי ניקוי רב תכליתיים עלולים לשקוע בה ולהצטבר. משטחים כמו שיש או גרניט בדרך כלל עברו איטום כדי שזה לא יקרה, אבל האיטום נוטה להישחק עם הזמן, כך שמומלץ להשתמש אך ורק בחומרי ניקוי יעודיים.

משטחי עץ

כאן הבעיה היא לא האפקטיביות של הניקוי, אלא הנזק שחומרי הניקוי הרב תכליתיים עלולים לגרום למשטחי העץ. חומר ניקוי שאינם מיועדים לעץ ישאירו שכבת משקע על המשטח, והשאריות האלה ימשיכו להצטבר בכל פעם שתשתמשו בחומר לא מתאים. בכלל, עדיף לא לנקות עץ בחומרים רטובים אלא להוריד אבק באמצעות סמרטוט יבש.

צעצועים

ילדים קטנים אוהבים לפזר את הצעצועים בכל מקום בבית ואז לשים אותם בפה, כך שכדאי לנקות את הצעצועים לעתים קרובות. יחד עם זאת, זו גם סיבה לא לנקות צעצועים בחומרי ניקוי שלא מיועדים לכך. כדאי לנקות צעצועים במדיח כלים או בסבון לשטיפת כלים, מכיוון שאלה חומרי ניקוי המותאמים לחפצים שאמורים אחר כך להיכנס לפה. ייבשו את הצעצועים לחלוטין לפני שאתם מחזירים אותם לקטנטנים.