לקראת הפסח הרחובות מתמלאים ב"עמדות הגעלת כלים" והציבור מוזמן להגיע עם מגוון כלים ולהפוך אותם לכשרים לחג, אבל מה עושים עם המכשירים החשמליים הביתיים שאי אפשר להוציא מהשקע ולהטביע בסיר גדול מלא מים רותחים? בדקנו מה הדרך להכשיר את אחד המכשירים הפופולריים ביותר במטבח הישראלי – המיקרוגל.

>> מתי פסח 2024

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ת"א: "לא עוד חלל מודרני קטלוגי - בית שירגיש שלי"

>> מומחים: טיפ המרכך שכבש את הרשת מסוכן

 

הגעלת כלים פסח, כשר לפסח (צילום: David Cohen 156, SHUTTERSTOCK)
צילום: David Cohen 156, SHUTTERSTOCK

לפי מנהג חב"ד, הכי ראוי לא להכשיר בכלל את המיקרוגל הרגיל בבית לפסח, אלא לייעד מיקרוגל מיוחד לשבעת ימי החג, אם אפשר. אם לא, הכשרת מיקרוגל לחימום אוכל מחולקת לשני שלבים:

הכשרת הצלחת התחתונה (המסתובבת): יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון במיקרוגל, ואז לנקות את הצלחת היטב ולהגעיל אותה בכלי מים רותחים המונח על האש.

הכשרת המיקרוגל: יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ואז לנקות את המכשיר היטב ולהקפיד בפרט על ניקיון הגלגלים שעליהם יושבת הצלחת. לאחר מכן יש להניח בתוכו 2 כוסות מים ולהפעיל כ-15 דקות עד שיתאדו כחצי מהמים בכל כוס.

שימו לב שבחלק ממכשירי המיקרוגל יש גם גופי חימום [השחמה], ודינם כדין הכשר של תנור אפייה רגיל: ממתינים 24 שעות בלי לבשל ולחמם בו, מנקים היטב את המכשיר ואז מדליקים את גופי ההשחמה בחום הגבוה ביותר למשך כשעה. 

איך להשתמש במיקרוגל במהלך הפסח?

קודם כל, יש להשתדל לחמם את המזון בכלים סגורים בלבד. אם אתם משתמשים בדרך כלל בכיסוי למזון המתחמם, יש להכשיר גם אותו - בתוך כלי מלא במים מבעבעים, אחרי שמנקים אותו לחלוטין, כולל פירוק הפתח המסתובב שבראשו. אם אין אפשרות לנקות אותו ביסודיות, הימנעו משימוש בו עד סוף החג.

חימום אוכל בקופסה במיקרו, מיקרוגל (צילום: Andrey_Popov, SHUTTERSTOCK)
אם כבר לחמם אוכל, אז בקופסה עם מכסה|צילום: Andrey_Popov, SHUTTERSTOCK

3 שיטות לניקוי המיקרוגל בימי חול

עם חומץ: שפכו לקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל שתי כוסות מים ושתי כפות חומץ לבן. הכניסו והפעילו על חום גבוה כשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת.

עם לימון: חתכו לימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת. אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הלימון הסחוט בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת.

ניקוי מיקרוגל, קערה עם מים ולימון (צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK)
קצת לימון יסלק גם ריחות רעים|צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK

עם נוזל כלים: שפכו כוס מים וכף נוזל כלים לכלי שמתאים לשימוש במיקרוגל, ערבבו, הכניסו למכשיר והפעילו למשך 4 דקות. המתינו 4 דקות נוספות, הוציאו את הכלי החם בזהירות, ונגבו את המכשיר באמצעות סמרטוט נקי.