עם יד על הלב – אתם מקפידים לקרוא את חוברת ההוראות של מכשירי החשמל? מודים שאנחנו בדרך כלל מדלגים על השלב הזה ומסתפקים בכך שהמכשיר עובד, פחות או יותר, אבל כנראה שאנחנו מפסידים ככה פיצ'רים מועילים. זה מה שקרה לגולשת אנג'לה טיילור.
בסרטון שפרסמה בטיקטוק (וצבר 5 מיליון צפיות) סיפרה טיילור שגילתה שבמדיח הכלים שלה – שברשותה כבר שנתיים – יש אפשרות לפתוח את סלסילת הסכו"ם ולסדר את הכלים בפנים כשהם מופרדים זה מזה. סידור הכלים בסלסילה כך צורך זמן, והיא עצמה כתבה בתגובות שהיא לא מסדרת כך (אבל הילדים שלה כן), אבל היתרון שלו הוא שהכלים לא נצמדים זה לזה וכך השטיפה שלהם יסודית יותר. לכך מיועדת גם מגירת הסכו"ם העליונה שיש בחלק מהמדיחים.
@blondebutterfly2 Who else just learned this #todayyearsold #kitchenhacks #dishwasherhack #fyp #wtf #repost ♬ original sound -
@cleanfreak_cleaning_co on today's episode of learning the obvious.... #learnontiktok #cleantok #fyp #foryou #pov ♬ Cleaning - Owen Wang
"הדבר הכי חשוב כשממכניסים את הכלים למדיח הכלים הוא לשים לב שהמים יוכלו להגיע לכל מקום", הסבירה ארין בנט מארגון הצרכנים בניו זילנד. לכן גם אם במדיח שלכם אין סלסילה נפתחת או מגירה נפרדת, חשוב לא למלא את הסלסילה בכלים רבים מדי. ועוד דבר שלמדנו מהסרטון הוויראלי: תמיד לקרוא את חוברת ההוראות. אולי נגלה במכשיר החשמל שלנו פיצ'רים מועילים.
איך לסדר את מדיח הכלים
המדף העליון: הניחו כאן כוסות, ספלים וקערות קטנות כשהם הפוכים. כלים שתחתיתם שקועה כדאי להניח אותם בזווית כדי שלא יצטברו בשקע מים מלוכלכים. גם כלי פלסטיק כדאי לשים במדף העליון, מכיוון שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס את הכלים. הקפידו לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו כי הם עלולים להפריע לזרועות השטיפה. הניחו כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות על המדף העליון ולא במעמד של הסכו"ם, כי הם עלולים לחסום את זרם המים.
המדף התחתון: סדרו בו צלחות, קערות גדולות, סירים ומחבתות. שימו את הכלים הגדולים בצדדים כדי שלא יחסמו את המים. עדיף להניח את הכלים הגדולים על הצד ולא כלפי מטה כדי לא לחסום את זרם המים.
מעמד הסכו"ם: הכניסו את הכלים כשהידיות כלפי מטה, למעט סכינים – אותם הכניסו כשהחוד כלפי מטה. יש גם שפים שממליצים לא לשטוף סכינים במדיח, אלא ביד. "המדיח מטלטל את הסכינים וזה עלול לשחוק אותן. סכינים קהות גורמות ליותר פציעות", מסביר השף קולמן טייטלבאום.
אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. על פי טייטלבאום, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. אם תשטפו את הכלים לפני המדיח, המכשיר יפעל על הכלים עצמם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו. מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב. אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת.
אל תסדרו את כל הכלים לאותו כיוון: המים מגיעים ממרכז המדיח, לכן החלקים הכי מלוכלכים של הכלים צריכים לפנות למרכז ולא לאותו כיוון.
שימו לב: אל תעמיסו את המדיח ואל תניחו כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת כי הם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.
לפני ההפעלה: בדקו שזרוע ההתזה יכולה להסתובב בחופשיות בלי להיתקע בכלים.