רגע לפני שאתם מתחילים עם הבישולים לסוף השבוע, בואו נקדיש מחשבה לבעיית ריחות הבישול. נכון, הסירים על האש יכולים להפיץ ריח נפלא, ביתי ומנחם, אבל כשיותר מדי ריחות מתערבבים והבית סגור בגלל המזגן (כי מי יכול לבשל בחום הזה בלי מזגן) - נוצרת בעיה. באתר experthometips.com אספו כמה פתרונות יעילים וטבעיים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
שימו תפוחי אדמה – נהדרים בספיגת ריחות. פשוט חתכו אותם לחצאים, פזרו מעט מלח והשאירו על צלחת במטבח.
השרו את קרש החיתוך – אם אתם לא מצליחים להיפטר מהריח, יכול להיות שמקורו בכלי הבישול ובפרט בקרש חיתוך עשוי עץ. כדי לטפל בחשוד המידי השרו אותו במשך הלילה במים חמים עם מעט אקונומיקה. זה יחטא את הקרש ויעלים את ריחות הבישול.
הרתיחו קינמון – שימו כמה מקלות קינמון בסיר מים, הרתיחו חמש דקות והשאירו את הנוזל להתקרר ולהפיץ במטבח ריח נעים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
נסו קפה – שימו בקערית את משקעי הקפה (שחור, טחון ואפילו מהקפסולות) והשאירו על השיש במטבח. אפשר לשפשף את הידיים במשקעי הקפה כדי לנטרל ריחות של שום או דגים.
בשלו חומץ – חומץ לבן מצוין לנטרול ריחות. שימו כוס חומץ במחבת ושימו על אש קטנה ל-15 דקות.
קלפו פרי הדר – הכניסו את הקליפות לסיר עם מים ובשלו כשעה על אש קטנה.
סודה לשתייה – מלאו צלוחית באבקת סודה לשתייה והניחו במטבח. אפשר גם לשים במקרר צלוחית עם אבקת סודה (או משקעי קפה) כדי לנטרל ריחות רעים.