אתם מבשלים ותמיד מנקים אחריכם, מפרידים בין הבשר לירקות ושוטפים את הידיים שלכם באובססיביות. אבל סביר להניח שגם אחרי כל זה, לא תעברו את הביקורת של פקח התברואה המקומי. המחלקה לבריאות הציבור בלוס אנג'לס סקרה בשלנים ביתיים ובחנה את הדרישות התברואתיות שנבחנות במסעדות גם במטבחים פרטיים.
את הסקר, שפורסם ברשת כך שכל אחד יכול היה לענות עליו, מצאו שפים חובבים רבים. קצת יותר משליש מביניהם, כ-34 אחוז, זכו לציון גבוה במיוחד בסקר (בין 90 ל-100) בעוד ש-52 אחוז קיבלו ציון שנע בין 70 ל-89 ו-14 אחוז נכשלו.
הטעות הנפוצה ביותר שהתגלתה בעקבות הסקר היא כי אנשים לא מבשלים שאריות מהר מספיק. הטעות השנייה היא שאין להם תרמומטר במקרר, והטעות השלישית הנפוצה ביותר היא חוסר הקפדה על הסרת תכשיטים ועל קיצוץ ציפורניים לפני בישול.
איזה ציון אתם הייתם מקבלים בסקר כזה? אנחנו מציעים שתעברו קודם על הטיפים שאספנו עבורכם, שיבטיחו מטבח נקי ובריא.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הדפסי עלים וקדירת לחם: כל הטרנדים לחורף 2016
- כחול לבן: האקססוריז הכי מגניבים ברשת
נקו ושטפו
ידיים: שטפו ידיים לאחר שאתם משתמשים בשירותים ולפני שאתם מתעסקים בכל סוג של אוכל. נקו גם את כל המטבח ואת קרשי החיתוך לאחר שאלה באו במגע עם בשר נא.
ציפורניים: קצצו את הציפורניים שלכם. אם בדומה ל-28 אחוז מהנסקרים גם אתם לא קוצצים ציפורניים, אפילו אם אתם מקפידים על שטיפת ידיים, עלולות להצטבר בקטריות. באותה הזדמנות הסירו את התכשיטים שלכם לפני בישול.
ארונות: כ-26 אחוז מהמשיבים סיפרו כי הם לא מנקים את ארונות המטבח שלהם. יש להקפיד לנקותם מבפנים ומבחוץ באופן קבוע כדי להבטיח שיהיו נקיים מבטריות.
סקוץ': החליפו את הסקוץ' שלכם. הסקוצ'ים ידועים לשמצה בתור המוצר הכי מלוכלך במטבח, אם לא בבית כולו. תוכלו לטהר את הספוג מדי יום במים רותחים למשך חמש עד עשר דקות.
שיש: הבריקו את השיש. יש לנקות את משטח העבודה במטבח לפני בישול ולתחזק אותו ביומיום.
היזהרו מהעברת זיהומים
בשקית הקניות: הרחיקו את הבשר הנא ממאכלים המוכנים לאכילה ומירקות במהלך סיבוב הקניות שלכם.
במקרר: אחסנו בשר נא מתחת למאכלים האחרים במקרר שלכם.
בקרש החיתוך: ייתכן שכבר עשיתם זאת, אך הימנעו מכך בעתיד - השתמשו בקרשים נפרדים לבשר ולשאר המאכלים.
בכל מקום אחר: טעות נפוצה בשמירה על מזון שמבושל על גריל היא לשים את הבשר המוכן באותה הצלחת שבה ישב קודם לכן הבשר הנא. השתמשו בצלחות נפרדות או ודאו שהצלחת נשטפה היטב בין אחסון הבשר הנא לבין הגשת הבשר המבושל.
ודאו שזה מבושל
השתמשו בתרמומטר: זהו אחד הכלים הכי פחות מוערכים במטבח. בין שאתם מבשלים או צולים, ודאו כי אתם מבשלים בשר וביצים היטב כדי להבטיח את חיסול הבקטריות.
הכניסו למקרר: 27 אחוז מהנסקרים סיפרו כי הם לא מאחסנים אוכל שטרם בושל במקרר. תמיד ודאו כי האוכל נכנס למקרר שלכם תוך דקות מרגע הכנתו לקראת בישול. אם אתם לא מתכננים לבשל אותו באופן מיידי, ובמקרים של בישול בקדירה, בדקו את הטמפרטורה הפנימית לפני ההגשה.
סודות הקירור
קררו שאריות: הסקר קבע כי בשלנים ביתיים הם גרועים במיוחד בכל הנוגע לאחסון שאריות. למה זה חשוב? כמה סוגי בקטריות יכולות להכפיל את מספרן בפחות מ-20 דקות. עליכם גם לשמור על תקינות המקרר כדי להבטיח שהמאכלים לא יתקלקלו. 64 אחוז מהנסקרים השיבו "לא" למשפט הקובע: "כשמבשלים כמויות גדולות של אוכל שיוגש בהמשך (למשל, ביום למחרת), אני מקרר אותו במהרה ומכניס למקרר". את שאריות האוכל יש לכסות ולקרר בטווח של שעתיים מרגע הבישול, ויש לאכול אותן עד ארבעה ימים אחרי בישולן. מכלים רדודים יכולים לתרום להתקררות מהירה יותר של אוכל.
בדקו את טמפרטורת המקרר: 64 אחוז מהנסקרים סיפרו כי אין להם תרמומטר במקרר. להבטחת בטיחות האוכל, קנו תרמומטר למקרר.
סדרו את המקרר: 23 אחוז מהנשאלים אמרו כי הם נוטים להעמיס על המקרר שלהם. מקררים עובדים טוב יותר כשהם מלאים, אבל חשוב להשאיר מרחב מספק סביב האוכל, כך שתהיה סרקולציה נכונה של האוויר.