אם נוסחת 20-80 אומרת לכם משהו, ואם אימצתם את המוטו: ״2 דקות בבוקר - בית מלון בערב״, סביר להניח שאתם מכירים ומכירות מקרוב את אן סגל, בלוגרית הסדר והניקיון שכובשת את הרשת. היום, עם 116 אלף עוקבים, שיתופי פעולה נוצצים, עסק אינסטגרמי מרוויח, ורגע לפני שהעתק מדויק של ביתה מגיע לקניון שבעת הכוכבים, היא אומרת: ״האינסטגרם זה החיים הנוצצים, ולא התחלתי מזה. התחלתי מלגור בדירה בבניין שעובר תמ״א באמצע הקורונה, ומלהתקלח עם כפכפים בבית שלי״.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> עף ברשת: שופכים רסק עגבניות בכיור, וזה מה שקורה

>> בית המלוכה החדש: חנות ראשונה לרשת ג'מבו יוון באילת

 

אן, בת ה-26 מהרצליה, היא אמא לתינוק בן ארבעה חודשים (קאי) ונשואה באושר לדוד. את דרכה לפסגת הניקיונות והעיצוב בישראל היא החלה לגמרי במקרה, כשהייתה בעיצומם של הלימודים לתואר הראשון ובשיאה של מגפת הקורונה. ״עברתי לגור בבניין באמצע תמ״א ולא היה לי טוב״, היא נזכרת. ״כל אחד שעובר לגור לבד מקווה לעצב את בית החלומות שלו, אבל אז את מבינה שהכול עולה הרבה כסף. אני הייתי סטודנטית במשרה מלאה, ופתאום קלטתי שאני חולמת על דירה אחת אבל רחוקה ממנה שנות אור. התחלתי לחפש איך אני הופכת אותה לבית מלון בתקציב שעומד לרשותי, ובגלל התמ״א הייתי חייבת לנקות כל יום. בגלל שכולם היו באותו מצב, סגורים בבית בגלל הקורונה, התחלתי לתעד - ומשם זה התחיל לרוץ. בזמנו האינסטגרם היה מאוד ׳החיים הטובים׳. לא הרבה אנשים הציגו את מה שפחות טוב ויפה, אבל אני התחלתי להעלות את עצמי עם מגב ומטאטא מנקה שירותים. זה עף, כי באותם ימים אפילו מנקה לא היית יכולה להזמין. התחלתי לעשות מדריכי ניקיון לכל מיני דברים שאנשים לא ידעו צריך לנקות, כמו מדיח ומכונות כביסה, ומאז השאר היסטוריה״. 

 

 

איזה תגובות קיבלת?
״ממש מרגשות ומחזקות, לאורך כל הדרך. בהתחלה מאוד חששתי כי לא רציתי לחשוף את עצמי במצלמה מנקה שירותים, אבל ברגע שהבנתי שזה נותן לאנשים תחושת הזדהות ומוטיבציה, זה גרם לי לרצות להעלות עוד. הייתי מוצאת טריקים לניקיון, ודי ממציאה את עצמי כל יום מחדש״.

וזה לא קצת יותר מדי, כל הניקיון הזה?
״כשגרתי אצל ההורים לא התעסקתי בכלל בניקיון, אבל כשעברתי לגור בבניין בתמ״א זו לא הייתה אופציה לא לנקות. אני מוצאת את כל מה שמקל עליי. אני קמה בבוקר וישר מפעילה מכונת כביסה, כי זה כבר נותן את התחושה שמשהו מתחיל לעבוד, משהו מתנקה בלי שעשית יותר מדי. היום זו העבודה שלי ליצור את התוכן הזה, אבל המון פעמים בנות היו שואלות אותי ׳מה, אין לך חיים מעבר?׳ העולם הזה, של האינסטגרם, הוא מצחיק. ברגע שאני פותחת מצלמה וזה מה שרואים, אנשים חושבים שזה מה שאני עושה כל היום. אם הייתי עם חברה ולא פתחתי מצלמה, מבחינתם אני עדיין מנקה. כן, אני מנקה הרבה, אבל זה עושה לי טוב. זה כמו ספורט - אין לך כוח, את מרימה את עצמך, וברגע שזה נגמר את מרגישה הכי טוב עם עצמך״.

הבית של אן סגל, ג, (צילום:  אן סגל )
צילום: אן סגל
הבית של אן סגל, ג, (צילום:  אן סגל )
צילום: אן סגל

ואיך זה משתלב עם שאר בני הבית?
״בעלי מאוד מסודר ונקי בלי קשר אליי, אז לא יוצא לי לנקות אחריו שזה, ברוך השם, התברכתי. כן יש לו דברים כמו כל הגברים, שהוא זורק ליד הסל כביסה. מאז שנולד קאי אני חד משמעית בקבלה על זה שדברים השתנו, אבל אני עושה איפוסים בכל זמן פנוי שיש לי: כשהוא הוא נרדם או משחק רגע אז זה 10 דקות שיש לי להספיק מה שאני יכולה, וככה אני לא מגיעה למצב בערב שהבית סדום ועמורה והכל אחד על השני. פה עשיתי מדיח, פה מכונה, פה קיפלתי ופה שטפתי את הכלי, וגם אני שומרת על כל הדברים שלו מסודרים כדי שהבית יישאר בית, ולא חדר משחקים.  כשאני רוצה להביא משחק אני מחזירה את זה שלקחתי, ומביאה אחד אחר״.

 

 

היום את כבר בלוגרית שהפכה את זה לעבודה ולפרנסה. זה שינה את היחס שלך לנושא?
״לא תכננתי שזו תהיה העבודה שלי, רציתי ללמוד עיצוב והעמוד הזה נפתח כתיק עבודות. התחלתי לשתף, ומההתחלה לא ראיתי את עצמי כאושיה שבאה לשווק ולשתף. הייתי עושה ניסויים בכל מיני מוצרים, וגם כשמצאתי מוצרים שאני לא אוהבת של מותגים שעבדתי איתם בחיים לא המלצתי עליהם. אני בוחרת בפינצטה את השת״פים שלי, ואם יש משהו שאני לא אוהבת אני לא מדברת עליו. אני מרגישה המון אחריות כלפי העוקבות שלי, כי אם אני נופלת פעם אחת אני יכולה להרוס לעצמי הכול. אין סיכוי שאקח את הסיכון. היום המספר של העוקבים זה לא מה שחשוב, אלא הקהילה שאת בונה. ככל שתהיי אמינה יותר תצליחי יותר. אי אפשר לזלזל באינטליגנציה של העוקבים, ובסוף זה לא יעבוד בדרך אחרת חוץ מקהילה שסומכת עלייך, ואת זה מרוויחים רק דרך עבודה קשה. עכשיו יש לי פרויקט גדול בשבעת הכוכבים, ואני לא אפתח את הבית שלי לקהל הרחב אבל נעביר את הדירה שלי לקניון - אנחנו עושים מתחם שהוא כמו הבית שלי במיוחד לחג, ואז אפשר גם להיפגש איתי, לצאת מהמסך ולהכיר״. 

מה ה-טיפ שלך ששיגע את העוקבים?
״שיטת 20-80: אם אנחנו מחלקות את המשימות בבית יש לך 20 משימות קטנות, כמו להכניס מכונת כביסה, לקפל שמיכה וכולי, ויש את ה-80 אחוז משימות כבדות, כמו לנקות רצפה וחלונות. אני אומרת, תתחילי מהקטנות: תכניסי מכונת כביסה, תאפסי את הסלון, תעשי כלים - דברים קטנים. ככה בסוף את המצב שעשית כבר 80 אחוז מהבית ונשאר רק 20 אחוז של הרצפה. במקום להסתכל על כמה עבודה יש לי מתחילים מהקטן, והיחס מתהפך״.

 

 

 

 

מה השאלות שאת מקבלת הכי הרבה?
״הרוב זה על כביסה: ריח טוב, תוכניות מסוימות וכאלה. הטיפים שלי: לא לפוצץ את המכונה ועדיף לחלק מכונה גדולה ל-2, כי המים והסבון לא מצליחים להגיע להכול; להשאיר את הדלת של המכונה פתוחה בסוף לאוורור שלא יתפתח עובש וזה מה שגורם לריח לא טוב, לנקות את הפילטר למטה, וכשאת מסיימת את המכונה לתלות הכול על קולבים - כשאת תולה טישרט על קולב היא מתגהצת וזה חוסך לך גיהוץ״.

מהי המטלה האהובה עלייך?
״מכונת כביסה, חד משמעית. לא לקפל, רק להפעיל״.