האקלים הישראלי נוח מאוד לייבוש כביסה רטובה במהלך רוב השנה, אבל אפילו לנו יש כמה חודשים קרים וגשומים שבהם לא יעזור לתלות את הפריטים בחוץ תחת שמיים אפורים ולחים (ובכל מקרה המומחים לא ממש מתלהבים מזה). הנה כמה שיטות פשוטות לזירוז ייבוש הכביסה בין כתלי הבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הפעולה שרובנו עושים בחדר המלון וכדאי להפסיק

>> ת"א: לדירה של דנה ויהודה יש סטייל מדויק, בדיוק כמוהם

המומחית לסדר וארגון הבית ניקולה לואיס מחזיקה בחשבון אינסטגרם פופולרי תחת השם המחייב thisgirlcanorganise. בהיותה בריטית, אפשר לסמוך עליה שהיא יודעת כמה דברים על כביסה וייבוש בימים סגריריים, חשוכים ורצופי טפטופים. לואיס שיתפה את 200 אלף העוקבים שלה בטיפ כביסה ששווה זהב ומבטיח לקצר משמעותית את זמן הייבוש במייבש. 

בסרטון עם הכיתוב "איך לייבש את הבגדים שלך בתוך הבית", לואיס ממליצה לבחור בתוכנית "תוף/סחיטה" (Drum/Spin) לא פעם אלא פעמיים, תחת הססמה הוויראלית "ספין כפול לניצחון" (כן, באנגלית זה נשמע יותר טוב). לאחר סיבוב הסחיטה הנוסף, ללא תוספת H2O, היא מנערת את עודפי הרטיבות מהבגדים, ובכך מצמצמת את הזמן שלוקח להם להתייבש. אבל לואיס לא מסתפקת רק בזה; אחרי הכביסה היא תולה את הפריטים לייבוש בתוך הבית ומפעילה לידם מכשיר סופח לחות חשמלי. "השילוב הזה משנה את כללי המשחק", היא מסבירה, ומציעה למי שלא מחזיק במכשיר כזה להפעיל מאוורר מול הכביסה התלויה, או למקם אותה ליד חלון פתוח - ורצוי שטוף שמש, כדי שהאוויר שייכנס פנימה יעשה את העבודה. הפתרונות האלה גם יעילים וגם חסכוניים יותר מבחינת אנרגיה מאשר להגביר את החימום.

טיפ לזירוז ייבוש הכביסה (צילום: Thisgirlcanorganise, instagram)
צילום: Thisgirlcanorganise, instagram

טיפ לזירוז ייבוש הכביסה (צילום: Thisgirlcanorganise, instagram)
צילום: Thisgirlcanorganise, instagram

הטיפ לסיבוב סחיטה כפול עלה גם בקבוצת הפייסבוקMums Who Clean , כשאחת הגולשות סיפרה שהיא מפעילה מחזור סחיטה נוסף בחורף כדי לקצר את זמן הייבוש: "בדרך כלל הייבוש היה אורך בין שעה וחצי לשעתיים. כעת זה קצת פחות מ-60 דקות לערמת המגבות שלי". איך עושים את זה? ברוב מכונות הכביסה החדשות יש אופציה רק לסחיטה. חפשו את הכיתוב Rinse (שטיפה נוספת לפני סחיטה) או בדקו בהוראות, רק אל תשכחו שפריטים עדינים מומלץ לא לסחוט כלל. "כשמכונת הכביסה מסובבת את הבגדים שלנו במהירות גבוהה היא מפעילה עליהם כוח צנטריפוגלי שמושך את טיפות המים לדפנות ובצורה פיזיקלית מפריד את המים מהבגד", מסבירה ד"ר מעין ברנע-זהר, ד"ר לביוכימיה ממכון ויצמן למדע, כתבת באתר מכון דוידסון לחינוך מדעי. "לאחר מכן הבגדים עוברים תהליך של ייבוש במייבש שבמהלכו יש חימום שמאדה את הנוזלים מהבגד לצד אוויר חם שמאדה אף הוא את הנוזלים". הפעלת סחיטה נוספת תקצר את זמן הייבוש, ולדברי ברנע-זהר, "דקת עבודה של מכונת כביסה זולה יותר מדקת עבודה של מייבש, הנחשב צרכן אנרגיה כבד יותר". 

הוסיפו מגבת יבשה

לקרולינה מקולי, המתגוררת עם בעלה ושתי בנותיה בפרת' שבאוסטרליה, יש טיפ נוסף שאותו היא שיתפה עם יותר מחמישה מיליון העוקבים שיש לה ברשתות - הוספת מגבת למייבש לדקות הראשונות של העבודה שלו. "אם נמאס לכם לחכות שהבגדים יתייבשו בתוכנית הרגילה של המייבש, הוסיפו מגבת נקייה ויבשה בתחילת תהליך הייבוש", היא הסבירה, "המגבת תעזור לספוג את הלחות של הכביסה הרטובה ואפשר להוציא אותה מהמייבש לאחר 15 דקות". בין התגובות הרבות שהיא קיבלה לטיפ הייתה גם הצעה לזרוק לתוך המייבש מטלית לחה נקייה או מגבת יד כדי לאדות וליישר קמטים מהכבסים הלחים שמתייבשים.

גבר תולה תחתונים על מתקן ייבוש כביסה (צילום: Jota Buyinch Photo, SHUTTERSTOCK)
צילום: Jota Buyinch Photo, SHUTTERSTOCK