אורז הוא אורח קבוע על שולחנות האוכל בכל רחבי העולם, אבל מסתבר שיש לו שימושים נוספים גם מחוץ למטבח. כמעט כולם יודעים שאפשר להשתמש באורז כדי לנסות להציל את הסלולרי שטבע – ורבים מאיתנו גם ניסו בעצמם את השיטה, הפועלת מכיוון שהאורז הוא חומר היגרוסקופי הסופח לחות. אבל האם אי פעם השתמשתם באורז כדי "ללכוד" ריחות רעים?
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- לא מצליחים לקפל סדינים? נמצא פתרון גאוני
- מה עושים עם נייר כסף? הטרנד שמשגע את העולם
על פי האתר Apartment Therapy, כוס אורז בחלל עם ריח לא נעים יכולה לגרום להבדל גדול, ופיזור של צנצנות עם אורז מבושם הוא אחד הדברים החכמים והקלים שאתם יכולים לעשות עבור הבית שלכם. דרושים לכך רק צנצנת, שקית אורז ושמנים אתריים שאתם אוהבים. אם הבעיה שלכם היא ארון עם ריח רע במיוחד - אזנו את הריח עם שמן עשב לימון. אם אתם רוצים להוסיף ניחוח נעים ועדין – נסו שמני רוזמרין, מנטה או לבנדר.
אופן ההכנה: שפכו 2-1 כוסות אורז לצנצנת זכוכית והוסיפו 20-10 טיפות מהשמן האתרי האהוב עליכם. כדאי לכסות את פתח הצנצנת בבד נושם ולסגור בגומייה. ערבבו או נערו כדי שהשמנים יתחילו לעבוד.
חשוב לציין, שלא מדובר במפיץ ריח והבית שלכם לא יתמלא בניחוח של חנות (חלום שלנו בית שמריח כמו חנות של Anthropologie), אבל זה בהחלט יעבוד בחללים קטנים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
נסו לשים צנצנות עם אורז ריחני בארונות ובחדרים קטנים שמאוחסנים בהם פריטים עם ריח לא טוב, כמו פריטים ישנים, בחדר הכביסה, ובכניסה לבית. הניחו את הצנצנת על מדף גבוה או הרחק מהישג יד, במיוחד אם לא כיסיתם את הצנצנת בבד. כשאתם כבר לא מריחים את ניחוח השמנים, נערו שוב כדי לפזר את השמנים.
כמה זמן זה מחזיק? ובכן, זה תלוי בכמות הלחות בחדר, אבל צנצנת האורז אמורה להפיץ ריח טוב בחלל במשך ארבעה עד שישה חודשים לפחות.