בכל פעם שסיון מלדסי שוכרת דירה, היא משנה ומשפצת אותה בלי סוף. מלדסי - שעוסקת בסידור וארגון בתים, מתגוררת בדירה שכורה בתל מונד עם בעלה עמית וילדיה, עוז בן ה-7 ותמר בת ה-5, ולאחרונה סיימה לשדרג את שני חדרי הרחצה בבית וגם שידה בחדר הילדים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אם תמשיכו לעשות את זה הנישואים שלכם עלולים להיפגע

>> מאלה שמאחסנים תפו"א ובצל במקרר? כדאי שתפסיקו

 

מאז ומתמיד מלדסי אהבה ליצור ולשנות, והיא מאמינה במחזור ושיפוץ של רהיטים. "מבחינתי זו בכלל לא עבודה, אלא תרפיה וזכות לשנות ולתת חיים חדשים לחפצים", היא מספרת. "המשפחה שלי צוחקת עליי שבעל הדירה צריך לשלם לי על כל השדרוגים שאני עושה בדירות אבל לי חשובה ההרגשה בתוך החלל, חשוב לי להרגיש שזה הבית שלי, בטעם שלי".

גם בדירות שכורות שווה להשקיע

במשך שנים מלדסי משפצת בגבולות ביתה, ולאחרונה הקימה עסק קטן לשיפוץ ושדרוג חללים ורהיטים במינימום עלות ומקסימום תוצאה. את זה היא עושה בנוסף לעיסוקה כמסדרת ומארגנת בתים. "ברגע שאני נכנסת לחלל אני מיד מרגישה את הפוטנציאל שלו, ומבחינתי המשימה היחידה שאני רואה לנגד עיניי היא לממש את הפוטנציאל עד למקסימום. מכיוון שבכל זאת מדובר בדירות שכורות, אני משתדלת מאוד לנהל את תהליכי העיצוב בתקציבים נמוכים יחסית, ולרוב אני עומדת בזה. אני קונה חלק מהחומרים באתרים כמו AliExpress וחנויות מקומיות באזורי, או מאנשים שמוכרים יד 2, ובכך מצמצמת עלויות".

היא לא מתרגשת כשאומרים לה שהבית שכור וחבל על הזמן והכסף. הגישה שלה שונה – "אם זה עושה לך טוב, ממלא אותך וגורם לאנשים סביבך להרגיש יותר בבית, זה מבורך בעיניי. בכל זאת, זה הבית שלי לשנים הקרובות. אני לא רואה בזה חיסרון, להפך, יש אפשרות ליצור ולשנות כל הזמן. בטח ובטח כשזה נעשה בתקציבים מאוד דלים ועם הרבה יצירתיות ואהבה".

הפרויקט: חדר הרחצה של ההורים

בחלל זה נצבעו הארונית, מסגרת המראה והמדף בגוון ירוק בהיר ונעים, שהוא הצבע האהוב על מלדסי, ועל הרצפה הודבקו מדבקות PVC. לפני צביעת הארונית נדרשו כמה פעולות מקדימות: מלדסי ניקתה אותה משאריות שומניות והשאירה את הידיות (כיוון שלא היו ניתנות לפירוק), לאחר מכן היא היא כיסתה את הרצפה והדביקה מסקינג טייפ על הקירות בצד, כדי שלא יתלכלכו, והחלה לצבוע את השכבה הראשונה. "היא הייתה בגוון כהה מאוד, כך שהיה לי ברור שכדי לכסות אותה באופן מלא אצטרך לצבוע לפחות ארבע שכבות של צבע", היא אומרת. היא המתינה לפחות שעה בין כל שכבה לשכבה ולאחר שהתייבשה שכבת הצבע הרביעית מרחה שכבת לכה שקופה על בסיס מים.

מייקאובר סיון מלדסי הורים לפני (צילום: סיון מלדסי)
ארונית בחדר רחצה הורים לפני|צילום: סיון מלדסי

מייקאובר סיון מלדסי הורים1 (צילום: סיון מלדסי)
ארונית בחדר רחצה הורים אחרי|צילום: סיון מלדסי

בשלב הבא מלדסי ניקתה היטב את הרצפה ואז הדביקה את המדבקות. היא ממליצה לעבוד עם כרטיס מגנטי כלשהו כדי להצמיד את המדבקה עד כמה שניתן ולהשטיח בועות שלעיתים נוצרות בתהליך. לדבריה, לתהליך שארך כשעה וחצי נדרשת גם סכין יפנית חדה כדי לחתוך את המדבקות בפינות, בצדדים, בחורי הביוב וברגלי הרהיטים ועוד. תהליך הצביעה וההדבקה ארך כשעתיים, והייבוש הסופי שמונה שעות.

החומרים:

  • צבע עץ הידרו אמייל ירוק על בסיס מים של יעקובי
  • לכה: הידרו קליר בסיס מים של יעקובי
  • ידיות, פרופילים עץ מחנות חומרי בניין
  • מדבקות רצפה מ-Shein (מלדסי מסבירה שהן נרכשו עוד לפני המלחמה והמחאה נגד האתר בעקבותיה: "לא אקנה מהם שוב. בטוחה שניתן למצוא גם ב-AliExpress או למצוא תחליף בארץ").

סך הכול עלות חומרים: כ-300 שקלים 

הפרויקט: חדר הרחצה של הילדים

גם בחלל זה מלדסי הדביקה על הרצפה מדבקות PVC עמידות למים, צבעה את הארונית הכהה והמיושנת בגוון לבן קרמי והחליפה את הידיות לידיות מוזהבות עם אלמנט פורצלן עדין, "שדרוג שהפך את חדר הרחצה מחדר גנרי ומשעמם לחדר בסגנון כפרי מובהק", היא מסבירה. היא ניקתה את השידה משאריות שומניות, פירקה את הידיות והכינה את המקום לצביעה: כיסתה את הרצפה והדביקה מסקינג טייפ על חלונות השידה הקטנטנים כדי שלא יתלכלכו. גם במקרה הזה הגוון הכהה של השידה חייב צביעה של ארבע שכבות, ביניהן חיכתה שעה לפחות. לסיום מרחה שכבת לכה שקופה על בסיס מים ולאחר ייבוש הרכיבה את הידיות החדשות. שוב ניקתה את הרצפה והחלה בתהליך הדבקת המדבקות כמו מקודם, בתהליך שנמשך כשש שעות.

מייקאובר סיון מלדסי ילדים לפני1  (צילום: סיון מלדסי)
שידה בחדר רחצה ילדים לפני|צילום: סיון מלדסי
מייקאובר סיון מלדסי ילדים לפני (צילום: סיון מלדסי)
שידה בחדר רחצה ילדים לפני|צילום: סיון מלדסי

מייקאובר סיון מלדסי ילדים  (צילום: סיון מלדסי)
שידה בחדר רחצה ילדים אחרי |צילום: סיון מלדסי

כדי ליצור מסגרת למראה מלדסי קנתה שני פרופילים מעץ, ניסרה אותם באורכים של המראה ובפינות בזווית של 45 מעלות, ולצורך ההדבקה שלהם השתמשה בדבק פולימרי סופר 7. את המסגרת צבעה בגוון זהה לצבע השידה. לקישוט היא לקחה קרש חיתוך שאינו בשימוש, הדביקה עליו אבני חן, צדפות ופנינים בעזרת דבק חם ותלתה לצד המראה – תהליך שארך כולו יום שלם.

החומרים:

  • צבע ולכה מחנות חומרי בניין
  • המדבקות מ-AliExpress
  • ידיות, פרופילים עץ מחנות חומרי בניין
  • דבק פולימרי סופר 7
  • אבני חן, צדפות ופנינים

סך הכול עלות חומרים: כ-500 שקלים 

הפרויקט: שידה בחדר הילדים

מלדסי החליטה להפיח חיים חדשים בשידה מיושנת שנרכשה ממקס סטוק לפני חמש שנים. היא ניקתה אותה והסירה שאריות שומניות עד כמה שניתן, פירקה את הרגליים והידיות ושייפה את כל השידה עם מלטשת אקצנטרית ונייר שיוף 220. בשלב הבא צבעה את בסיס השידה בצבע ירוק כהה בשלוש שכבות, עם המתנה של שעה בין שכבה לשכבה, וסיימה עם לכה שקופה בגימור מט. על חזיתות המגירות הדביקה טפט ויצרה להן מסגרות דקורטיביות מלייסטים מעץ שהיא חתכה בעובי של 1.5 ס"מ. לאחר שהדביקה את הלייסטים היא חיכתה 24 שעות שהדבק יתייבש כמו שצריך. את הפינות היא חיברה עם שפכטל עץ בגוון אורן ועל כל זה העבירה שכבה של לכה שקופה בגימור מט. לבסוף הבריגה ידיות חדשות בסגנון רטרו וצבעה את הרגליים עם ספריי בגוון זהב. תהליך הצביעה וההדבקה ארך כשלוש שעות, והייבוש הסופי שמונה שעות.

מייקאובר סיון מלדסי שידת ילדים בעבודה (צילום:  סיון מלדסי)
צילום: סיון מלדסי
מייקאובר סיון מלדסי שידת ילדים לפני  (צילום:  סיון מלדסי)
שידת ילדים לפני|צילום: סיון מלדסי
מייקאובר סיון מלדסי שידת ילדים  (צילום:  סיון מלדסי)
שידת ילדים אחרי|צילום: סיון מלדסי
מייקאובר סיון מלדסי שידת ילדים1  (צילום:  סיון מלדסי)
שידת ילדים אחרי|צילום: סיון מלדסי
 

החומרים:

  • ספריי צבע זהב X2 של חברת RUST-OLEUM
  • צבע עץ ירוק זית הידרו אמייל על בסיס מים של יעקובי
  • לכה: הידרו קליר בסיס מים של יעקובי
  • שפכטל עץ של "פאר נשר" לחיבור הפרופילים
  • ידיות, לייסטים, טפט בחזיתות מ-Aliexpress

סך הכול עלות חומרים: כ-150 שקלים

 

מייקאובר סיון מלדסי  (צילום: צילום עצמי)
סיון מלדסי|צילום: צילום עצמי

מלדסי מסכמת את תהליך החידוש והשדרוג: "אני באופיי מאוד תקתקנית ומשימתית, אוהבת להשלים משימות מהר. הדבר היחיד שמאתגר אותי הוא ההמתנה - לחכות שהשכבות יתייבשו, שהידיות יגיעו מAliEpxress- או שמוצר שחסר יגיע למלאי שוב באחת החנויות מהן אני רוכשת את הכלים וחומרים. יחד עם זאת, הכי חשוב שאני מאוד נהנית מהתהליך, מהתוצאה ומהאווירה שהשינוי יוצר בבית. תהליך היצירה ממש מחייה אותי ומאוד משמח אותי להראות לילדים שאם יש רצון וסבלנות, אפשר להצליח לעשות הכול בכוחות עצמך".