תאמינו או לא, אבל אם חשבתם שאתם יכולים להרוס את העוגיות שלכם רק בזמן האפייה, אתם לא מבינים כמה נזק עלול להיגרם להן גם באופן האחסון. אם זה נשמע שאנחנו דרמטיים במיוחד, אתם לגמרי צודקים. אחרי הכול, אנחנו מדברים כאן על עוגיות, על טעם החיים, על הסיבה שקמים בבוקר ושותים קפה, אז נא לא לזלזל בכך. הנה כמה מטעויות האחסון הנפוצות וכמובן דרכי טיפול.

אתם לא נותנים להן זמן התקררות

כלל מספר אחד של אחסון עוגיות: תנו להן להתקרר לחלוטין. זה לרוב לוקח משהו כמו שעה-שעתיים מרגע סיום האפייה ועד להכנסתן לאחסון. עודף חום = לחות עודפת = עוגיות ספוגות, דביקות ואף עבשות.

אתם לא מאחסנים אותן במקום הנכון

עוגיות חייבות להיכנס לתוך קופסה אטומה, זאת על מנת שייחשפו לכמה שפחות חמצן ויחזיקו לאורך זמן. אז ראשית דאגו לצנצנות אטומות, תודה. שנית, יש לנו טיפ מענין: בכל קופסה אטומה שכזו, הכניסו גם פרוסה (או חצי) של לחם. הנוכחות של החבר החדש בקופסה למעשה גורמת לו לספוח את הלחות בקופסה והעוגיות נשארות נפלאות. לטיפ המלא

צנצנת עוגיות  (צילום: By Syda Productions, ShutterStock)
מיכל אטום. זכרו!|צילום: By Syda Productions, ShutterStock

אתם מערבבים כמה סוגים של עוגיות

אנחנו מדברות עלייך, גברת מימונה: זה נכון שבבטן יש חושך, אבל עוגיות הן קדושות ולכל אחת הטעם המיוחד שלה. אך אחד לא רוצה לערבב קינמון עם שוקולד צ'יפס לדוגמה. מה גם שעוגיות רכות ולעיסות יאבדו את עצמן לצד עוגיות פריכות. חשוב לאחסן כל סוג במיכל משלו. 

עוגיות  (צילום: By Syda Productions, ShutterStock)
עוגיות חשובות. אל תערבבו ביניהן|צילום: By Syda Productions, ShutterStock

אתם לא מקפיאים אותן בזמן

המטרה הקיומית של העוגיות היא כמובן להיחטף ובמהרה, אבל אם אפיתם כמויות של עוגיות מבעוד מועד ואין לכם כוונה שיחוסלו מיד – חשוב להקפיא אותן. אם תשמרו עליהן בטמפ' החדר במיכל אטום כמובן, המקסימום שהן ישרדו הוא בין 3-5 ימים. במקפיא, ניתן לשמור עליהן גם עד חצי שנה. אבל יש לנו כוכבית והיא מגיעה בסעיף הבא.

פרוסת לחם (צילום: By Syda Productions, ShutterStock)
פרוסת לחם בתוך צנצנת העוגיות תספוג את הלחות|צילום: By Syda Productions, ShutterStock

אתם מקפיאים את העוגיות הלא נכונות

אז הנה קצת סדר: עוגיות יבשות (עוגיות טחינה/קינמון/חמאה) ונשיקות הן טובות להקפאה, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות סנדביץ' ומקרונים גם כן. אולם: עוגיות עם ציפוי סוכר או רויאל אייסינג – אינן מיועדות להקפאה שכן בהפשרתן הסוכר עלול להתמוסס, עוגיות מגולגלות מומלץ להפיא כגליל לפני האפייה. לתורה השלמה, כנסו.

אתם לא מפרידים אותן בדפים 

ואם כבר דיברנו על הפרדה, גם בעבור עוגיות שאינן מצופות: ברגע שאתם מאחסנים בשכבות, תקפידו להפריד בין הקומות על מנת שהן לא יידבקו אחת לשנייה או יישברו וייוותרו לכם פירורים אול אובר.

עוגיות  (צילום: By Nutlegal Photographer, ShutterStock)
תפרידו את העוגיות בדפי אפייה/שעווה לשמירה על צורתן|צילום: By Nutlegal Photographer, ShutterStock

אתם מחממים עוגיות במיקרוגל

אחרי שאחסנתם אותן כל כך יפה והקפאתן אותן, אתם נותנים להן מכת חום שתהרוג אותן? מה פתאום!  חום המיקרוגל אינו עקבי וקשה לסמוך עליו. הדבר הנכונה ברוב המקרים היא פשוט להפשיר את העוגיות הקפואות בטמפ' החדר או לתת להם 3-5 דקות בתנור כדי לרענן אותן.