אמנם בשבוע האחרון היו הקלות בסגר, אבל רובנו עדיין נמצאים בבית רוב היום, ורבים עדיין לא עובדים. אז מה עושים עם כל הזמן הזה? חוץ מטיפול בילדים, תחזוקה שוטפת של הבית, קריאה של ספרים וצפייה בסדרות, אנחנו יכולים לנצל את הימים הקרובים לפרויקטים ביתיים שונים, שבימים כתיקונם אין לנו זמן, חשק, פנאי או כוח בשבילם. את רובם הגדול תוכלו לעשות יחד עם הילדים וכך גם לנתק אותם קצת מהמסכים. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לא רק לכביסה: זה מה שעושה פקק אחד של מרכך

>> הגליל: זה לא מלון בוטיק, זה בית של משפחה צעירה

סדרו את חדר המשחקים

שמירה על סדר וארגון בחדרי הילדים, בחדר המשחקים ובפינת המשפחה היא משימה מאתגרת גם בימים רגילים של גנים ובתי ספר, קל וחומר במצב הנוכחי, שבו כולנו בבית 24/7. "הילדים שלנו מוצפים בצעצועים, ספרים ופיצ‘פקס שונים, וכל אלה יכולים להשתלט על הבית וליצור המון בלגן", אומרת קרן בר, שיצרה יחד עם שרון גולן ספר דיגיטלי לארגון חדר המשחקים. "דמיינו חדר שבו לכל פריט יש את המקום שלו. חדר שבו יש קופסאות אחידות עם תגית או תמונה המעידה על תכולתו. בחדר הזה יש גם צעצועים בתצוגה, שמזמינים לשחק. לא מדובר בחדר סטרילי, אלא בחדר שבו קל למצוא את מה שחיפשת וחשוב מכך, קל לשמור על הסדר". נשמע חלומי? בספר תוכלו למצוא טיפים, רעיונות ופתרונות אחסון המחולקים לסוגים שונים של צעצועים כמו ברביות, מכוניות, תחפושות, לגו, פליימוביל ועוד, כל זאת כדי לארגן את אזורי המשחקים בבית אחת ולתמיד.

פרויקטים שדחיתם, ג, 01 ארגון חדר המשחקים,  עיצוב קרן בר (צילום: שירה גנני)
עיצוב קרן בר|צילום: שירה גנני

ארגנו את משחקי הקופסה

הימים הארוכים בבית עם בני המשפחה הם הזדמנות למרתונים מהנים של כל משחקי הקופסה שברשותכם. במקום להחזיר את כל האביזרים ישירות לקופסה לאחר המשחק, תוכלו להכניסם לשקית ניילון עם סגירת זיפלוק ולהדביק עליה את שם המשחק. את כל השקיות הניחו בקופסה או בסלסילה נגישה ואת הקופסאות המקוריות העבירו לנקודת המיחזור הקרובה ביותר למקום מגוריכם. כך תפנו מקום רב על המדפים ותעבירו שעה-שעתיים בבידוד. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Savor (@savor.it.all) on

סדרו את ארון הבגדים 

העין האנושית אוהבת תבניות מוכרות והן יוצרות רקע אסתטי, נעים ומרגיע. לכן אנחנו אוהבים סימטריה וארגון של חפצים בצורה הדרגתית כמו למשל לפי גובה או לפי צבעים. בימים האלו בבית תוכלו לארגן מחדש את ארונות הבגדים בבית ואף לסדרם לפי צבעים. הארגון הצבעוני יקל עליכם להשתמש בבגדים שכבר יש לכם כדי ליצור תלבושות מגוונות. אם המלתחה שלכם מונוכרומטית, העבודה תהיה פשוטה, אבל דווקא אלו שמעיזים עם צבעים יהנו אף יותר מהתוצאה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Imagine It Done by Lisa Jacobs (@imagine.it.done) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sabina Rydén (@sabina.ryden) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by B I A N C A (@biancareino) on

מיינו את מלאי התרופות

בימים כתיקונם במעט הזמן שאנחנו מקדישים לסידור הבית אנחנו מארגנים את החפצים הבולטים, אלו שמוצגים לראווה ומאוחסנים על מדפים פתוחים. המקום שבו אנחנו מאחסנים את התרופות - ארון, קופסה או מגירה - אינו אחד מהם. מיינו את התרופות ושימו בשקית את אלו שפג תוקפן - כשנשוב לשגרה תוכלו להביא אותן לעמדות האיסוף. אפשר לסדר את התרופות בכמה קופסאות שקופות וקטנות שכתובה עליהן התכולה. כך אפשר למצוא בקלות את התרופה הדרושה בעת הצורך. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Laur (@laurcarnow) on

שדרגו את המזווה

בין אם אתם אגרנים בשגרה ובין אם המצב הנוכחי גרם לכם לאסוף מלאי, זו הזדמנות להשקיע כמה שעות בסידור המזווה. יש המון דוגמאות ברשת לשיטות שונות - עם או בלי אריזות מקוריות, בקופסאות או בסלסילות, עם תוויות מחיקות או קבועות. התחילו בלהוציא החוצה את כל מה שיש. החזירו את המוצרים חזרה למדפים לפי נושאים, למשל חומרי גלם לאפייה, קטניות, קופסאות שימורים וכולי. כדאי להעביר מוצרים פתוחים לקופסאות אטומות כדי למנוע כניסת עש ומזיקים אחרים. לקופסאות אפשר לצרף תוויות, תוכלו להדפיס כאלו לבד בבית או להזמין דרך חנויות מתמחות. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Abby Lawson - Abby Organizes (@abbyorganizes) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kara | Professional Organizer (@utterlyuncluttered) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jamielyn Nye | Cookbook Author (@iheartnaptime) on

צלמו את המשפחה

נכון שהתבטלו כל האירועים החגיגיים - שבהם אנחנו מתלבשים יפה ואוספים את כל המשפחה לצילום מרשים - אבל יש לנו הזדמנות לעשות צילומים פחות מבוימים ומגונדרים, כאלו שמנציחים את הרגעים הקטנים, כמו שהם, בבית בחיק המשפחה. תתלבשו, תעשו תסרוקות, תתאפרו טיפה אם בא לכם, וכל פעם תנו לאחד מבני המשפחה את המצלמה (או הטלפון). תצטלמו בזמן שאתם מבשלים, אוכלים, קוראים סיפורים, עושים עבודות יצירה ומשחקים ביחד. זו תהיה מזכרת יפה ונעימה מהתקופה המשונה הזו. השראה לסגנון תוכלו לקבל ברחבי הרשת וגם אצל המעצבת והצלמת שלי פדן לורבר, שצילמה את יונית צוק המכונה הבלוגריסטית ומשפחתה ביום שגרתי בבית.

פרויקטים שדחיתם, ג, 06 צילומי משפחה - 2 (צילום: שלי פדן לורבר)
צילום: שלי פדן לורבר

פרויקטים שדחיתם, 06 צילומי משפחה (צילום: שלי פדן לורבר)
צילום: שלי פדן לורבר

מיינו את התמונות בטלפון הנייד

אם בתמונות עסקינן, אז זה זמן מעולה לעשות גם סדר בתיקיית התמונות במכשיר הסלולרי שלכם. אנחנו מצלמים המון, כל הזמן - את הילדים שלנו, את מה שאנחנו אוכלים, את המקומות שאנו מבקרים בהם, את חיות המחמד שלנו, את הקפה שאנחנו שותים, את מה שאנחנו מבשלים ואת עצמנו. חלק מהתמונות טובות יותר וחלקן פחות. חלקן מהוות מזכרת מימים טובים יותר וחלקן סתם תופסות מקום בזיכרון. עברו על התמונות שלכם לפי הסדר, תמחקו את אלו הפחות מוצלחות וארגנו בתיקיות או באלבומים את אלו שאתם רוצים לשמור. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

תוסיפו צבע

יש לכם שאריות צבע משיפוץ שעשיתם? ספריי צבע שקניתם ולא השתמשתם? המון פריטים בבית ישתדרגו פלאים עם נגיעת צבע - צנצנות שקופות, בקבוקי זכוכית, קופסאות פלסטיק פשוטות, ארונות המטבח, רהיטים ישנים ועוד ועוד. לפני שאתם מתחילים - בדקו שהצבע שברשותכם מתאים לפריט שברצונכם לצבוע וכסו את הרצפה ביריעות פלסטיק, קרטונים או עיתונים. תוכלו כמובן להיעזר בילדים ולהפוך את המשימה לפרויקט משפחתי כיפי וצבעוני. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gemma (@lets.stay.at.home) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dee Noone | Yellow Gate Design (@behind.theyellowgate) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DIY | Lifehacks | Tricks (@diyhush) on

סדרו את הספרייה

הורידו את הספרים מהמדפים, נקו אותם וסדרו מחדש את הספרים - לפי סדר הא"ב, מהגדול לקטן או בכל שיטה שמתאימה לכם. אם כבר אתם מורידים את כל הספרים מהמדפים, הנה טיפ של מעצבת פנים רוית רוד: "הניחו חלק מהספרים בערימה, זה על זה, מהגדול לקטן. על ערימת הספרים הניחו פריט נוי אחד קטן". בנוסף היא ממליצה להשאיר על כל מדף מקום לפריטי נוי כדי לא ליצור מראה עמוס מדי.

פרויקטים שדחיתם, ג, 10 סדרו את הספרים, עיצוב רוית רוד (צילום: מאיה חבקין)
עיצוב רוית רוד|צילום: מאיה חבקין

ארגנו את הסוללות, הכבלים והמטענים

עוד פינה שביומיום נשארת לרוב מבולגנת היא המגירה שבה מאוחסנים הכבלים, הסוללות והמטענים. כמו המזווה וחדר המשחקים, גם כאן מיון, חלוקה לקופסאות נפרדות וסימון הקופסאות מבחוץ יעשו לכם סדר במגירה ובעין. כפי שבתמונה חילקו את הסוללות לסוגים שונים, תוכלו לייצר חלוקה גם לסוגי כבלים, למשל כבלי הטענה של טלפונים ניידים, כבלים של מחשבים ניידים, כבלי HDMI ועוד. כנראה שתמצאו שיש לכם הרבה כבלים מאותו סוג, במקרה כזה תשקלו להעביר את חלקם הלאה או לשמור אותם בצד עד שתגיעו לנקודת מחזור מתאימה.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by mallory | hello happy home (@hellohappyhome) on

 

סדרו מחדש את האקססוריז בבית

נצלו את השעות הארוכות בבית כדי לארגן אותו קצת מחדש. הסתכלו מסביב על האביזרים שלכם ושימו לב לפינות שאתם אוהבים יותר ופחות. בחנו את אלו שפחות מוצלחות בעיניכם - מה אתם לא אוהבים? מה הייתם רוצים לשנות? יכול להיות שהתשובה לבעיה שלכם נמצאת בחדר אחר בבית. אנחנו ממליצים לרכז את האביזרים שלכם על אחד השולחנות ולנסות למקמם מחדש. עציץ שהיה במטבח יכול לעבור למדפי הספרים, מקבץ נרות שהיה בחדר האמבטיה יכול לעבור לשידת הכניסה וכולי. השינוי והשיפור יכולים להיות פשוטים ומידיים.

פרויקטים שדחיתם, 08 ארגנו את האקססוריז, עיצוב בר אילוטוביץ (צילום: אריאל מדינה)
עיצוב בר אילוטוביץ|צילום: אריאל מדינה

פרויקטים שדחיתם, 08 ארגנו את האקססוריז, עיצוב ליאת שמחי (צילום: עינת דקל)
עיצוב ליאת קמחי|צילום: עינת דקל

אם בא לכם להתחדש בפריטים חדשים תוכלו להזמין כאלו אונליין, בקבוצת הפייסבוק בית מעוצב בכל מצב, שהקימה מעצבת הפנים והבלוגרית רויטל רודצקי, מרוכזים מעצבים ומותגים מהארץ שישלחו לכם את הפריטים עד הבית, גם בימים טרופים אלו. ואם בכל זאת אתם צריכים שינוי גדול יותר, תוכלו לפנות למעצבי פנים הנותנים בימים אלו שירות מקוון.