מי מאיתנו – אלה שעוד ממששים פירות וירקות ולא עושים קניות אונליין, לא עמד במכולת מול המדפים ונאבק בבחירת, בין היתר, האבוקדו המושלם? אם הוא קשה מדי, ייקח לו ימים עד שיהפוך לגוואקמולי מפנק, אם הוא רך מדי זה אומר שחלון הזמנים שלו מתקצר על השיש שלכם, ובמידה שכבר חתכתם אותו בשל, כבר יתחיל מרוץ נגד הזמן. כך שמדובר אומנם בפרי טעים, מזין מאוד ורב-תכליתי, אבל גם בכזה שמצריך תחזוקה גבוהה.

החדשות הטובות הן שיש דרך פשוטה לאחסן אותו במטבח - בכל שלב, ששומרת עליו טרי ורענן, כפי שמציעה סייג' סקוט, בלוגרית טיולים ואוכל מוכרת בארה"ב. הבחירה באבוקדו טוב מסתכמת בעיקר במוצקות ובצבע, אם הוא ירוק עז, למשל, הוא בתחילת ימיו ויבשיל היטב על השיש שלכם במטבח. כדי למנוע את השחרתו ולשמור על טריותו,  כדאי שתכירו את השיטות הבאות.

אתגר האוכל הבריא אבוקדו (צילום: thinkstock)
תשאירו את הגלעין|צילום: thinkstock

>> לכל הכתבות בערוץ living 

במידה והחלטתם לרכוש אבוקדו לא בשל, למשל, הדרך הטובה ביותר לאחסן אותו היא להשאיר אותו בטמפרטורת החדר על השיש במטבח, ולהרחיק אותו מאור שמש או ממקורות חום. אם רוצים לזריז את ההליך, יש להניח אותו בשקית נייר חומה עם בננה או תפוח – פירות שמשחררים גז אתילן, שמאיץ את הבשלתו. ברגע שהאבוקדו מבשיל, ניתן אפילו לעכב את ההליך על ידי העברתו למקרר, למגירת הפירות והירקות שבתחתית, ששומרת על רמות לחות יציבות ועל טריות לעוד כמה ימים. 

אם פרסתם את האבוקדו הבשל, אבל השתמשתם רק בחצי ממנו, האתגר כאמור הוא לשמור על החצי שנותר טרי לפני שהוא משחיר. דבר ראשון, השאירו את הגלעין, שמכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון. הוא לא ישמור לכם על החצי ירקרק כשהיה, אבל יציע הגנה נוספת. בהמשך יש לעטוף את האבוקדו בניילון נצמד, ואף ללחוץ כדי למזער חשיפה לאוויר. להגנה נוספת אחסנו אותו גם בכלי אטום במקרר. לחלופין, אפשר להניח את האבוקדו בכלי אטום, וגם לסחוט מעט מיץ לימון מעל, שיעכב את השחמתו.

אם אתם צריכים לאחסן אבוקדו בשל למספר ימים, הקפאה היא גם אופציה, כמו במקרה של חתיכת אבוקדו בשלמותו. במצב כזה אפשר להקפיא את החתיכות לטובת שייק (או אפייה). ניתן גם לרסק את החתיכות, לפזר מעל הדרים טריים ולעטוף שוב בניילון נצמד. את מיץ ההדרים אפשר להבריש או לסחוט מעל החלק החשוף באבוקדו, ואם אין בהישג יד, ניתן להשתמש בשפריץ חומץ. 

מיץ הדרים עובד נפלא בהקפאה. לאבוקדו קפוא יש מרקם רך יותר לאחר הפשרה כך שהוא יתאים לגוואקמולי, שייקים ואפייה במקום לחיתוך סלטים או טוסט. בנוסף גם שמן אבוקדו ושמן זית מוברשים מאיטים את הליך ההשחמה שלו, שקורה באופן טבעי עם חשיפה לאוויר. חשוב לציין שאין כל בעיה לאכול אבוקדו שהשחים, הטעם יהיה שונה אבל זה לא סימן לכך שהאבוקדו התקלקל, והטעם והמרקם לרוב לא יושפעו.