אם יש משהו שביקור באירופה מחדד לנו (חוץ מאסתטיקה, נימוס ואלגנטיות), זה עד כמה מאובקת היא ארצנו הלבנטינית. המאבק באבק סיזיפי אך חיוני למי שלא רוצה לבלות את חייו בין תאי עור מתים וחלקיקי חול, אבקנים, סיבי בד ונייר, חומרי בניין ופירורי צואת חרקים (כן, זה מה שמכיל אבק, תתמודדו). אך בעוד שאנחנו מאבקים את מדפינו, שידותינו ומוצרי החשמל שלנו במהלך אקט ניקיון שגרתי יותר או פחות, יש פריט אחד שאנחנו כלל לא מעלים בדעתנו לאבק, ומתברר שדווקא חיוני להעביר עליו מטלית – העציצים שלנו. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מכפר סבא לירוחם: קרן ודניאל הגשימו חלום בבית יפהפה

"המפתח לצמחים שמחים ובריאים"

"בטבע, צמחים מתנקים על ידי הגשם והרוח, אבל הצמחים שאנחנו מגדלים בבית שלנו לא זוכים לכך, אז זה תלוי בנו לעזור להם", אומר מומחה הצמחים טיילר קרוס לבלוג food52. "אמנם אתם יכולים וצריכים לנקות את הצמחים שלכם באופן קבוע לאורך כל השנה כדי לשמור על העלים שלהם נקיים, אבל לעשות זאת לקראת עונת הגידול שלהם באביב ובקיץ זה המפתח לצמחים שמחים ובריאים. עלווה נטולת אבק יכולה לקלוט יותר אור, ומאפשרת לצמחים לעשות פוטוסינתזה בקלות". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ty that Boho Plant Guy (@thatplantguy_ty)

ומומחית הגינון של Bloomscape לינדזי פנגבורן מוסיפה: "זו גם דרך טובה להכיר את הצמח שלך מקרוב ולזהות שלבים מוקדמים של נגיעות חרקים או בעיות אחרות שעשויות להשפיע על הבריאות הכללית של הצמח". לדבריה, אפרש פשוט להעביר מטלית מיקרופייבר יבשה על שני הצדדים של העלים – הצד התחתון חיוני משום שמזיקים אוהבים להסתתר בו – רק תקפידו לא לקרוע אותם. וזה זמן טוב, אגב, להסיר עלים יבשים או מצהיבים, פרוצדורה ששומרת גם היא על הצמח.  

>> כך תגדלו צמחים בבית גם אם אין מספיק אור

>> כך תשלבו צמחים בעיצוב הבית. מדריך 

קרוס מנגב את צמחיו בעלי העלים הגדולים, ואת בעלי העלים הקטנים יותר כמו הוא מרסס ומנער. לדבריו, אפשר גם להרטיב את המטלית במים אם הזנחתם אותם במשך שנים, או לנסות עוד טיפ שלו: ערבבו יחד שמן נים, סבון קסטיליה (סבון טבעי העשוי משילוב של שמן זית ושמן קוקוס) ומים חמימים בבקבוק ספריי, השפריצו ונגבו עם כפפות מיקרופייבר. "יש צמחים שלא אוהבים שמן נים על העלווה שלהם, איתם אני פשוט משתמש במים וכפפות מיקרופייבר", הוא אומר.

באשר לתדירות, זה תלוי בכם. רצוי לנקות לפחות פעם אחת בעונה ואין דבר כזה לנקות אבק לעתים קרובות מדי. אז קדימה.