איטום בוואקום מסייע לשמור על טריות המזון לאורך זמן ובזכות הוואקום המזון המאוחסן גם תופס קצת פחות מקום במקפיא. בשביל איטום מלא כדאי להצטייד במכונת ואקום, אבל אם מסתפקים באיטום חלקי אפשר לנסות את הטיפ שפרסם בטיקטוק סידני ראז, בלוגר אמריקאי שצבר 3.6 מיליון עוקבים בזכות סרטונים שמציגים "דברים שלא ידעתי עד גיל 30".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> צבעה בצבע שנקרא "מכוער למדי" - והמטבח הפך ויראלי
>> לא משתמשים באבקת כביסה? אתם עושים טעות
בסרטון, שצבר 11.2 מיליון צפיות, ראז מדגים איך הוא אוטם שקית עם סגירה חוזרת (שקית זיפלוק): הוא מכניס לשקית פירות, סוגר אותה כמעט עד הסוף ואז מכניס את השקית לקערה עם מים – והאוויר יוצא.
הצופים כמובן התרגשו מהטיפ, אבל אחד המגיבים הזכיר שלא מדובר באיטום של 100 אחוז. "הוצאת 95 אחוז מהחמצן [מהשקית] באמצעות מכונת ואקום אמיתית היא הדרך היחידה להאריך את חיי המזון עד לשנה. פשוט תוציא 50 דולר וקנה אחת".
@sidneyraz Replying to @Fer y Mazapán well then #tipsandtricks #todayilearned #lifehacks #vacuumseal ♬ original sound - sidneyraz
באתר Lifesavvy מוסבר שהמים דוחפים את האוויר למעלה ומחוץ לשקית, וכך יוצרים סגירה הדוקה יותר מסגירה רגילה. תמיד הקפידו לאחסון מזון לפני הנחיות הבטיחות, ואל תאכלו מזון שתאריך התפוגה שלו חלף או שנראה (או מריח) מקולקל, אבל השיטה הזו יכולה לסייע באחסון יעיל ונוח יותר של מזון.