כולנו יודעים שכדאי להעביר את שאריות המזון מקופסאות שימורים פתוחות לקופסה אחרת, מפלסטיק או מזכוכית, כדי שהמזון וטעמו יישמרו טוב יותר. הסיבה לכך היא שחשיפת מזון לחמצן חושפת אותו לשלל חיידקים ומיקרואורגניזמים, ואלו עלולים לגרום לקלקול קיבה. גם ביספנול A עלול לעבור מציפוי הקופסה למזון, ולגרום לשיבושים במערכת ההורמונלית, עודף משקל אצל ילדים ופגיעה בבלוטת התריס.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> מגיע להם: הבתים היפים של אנשי חיל האוויר
>> מצאנו שיטה מנצחת להסרת כתמים מבגדים
אבל גם מי שמקפיד להעביר גרגירי תירס או טונה לקופסאות מתאימות, בדרך כלל מחפף כשמדובר בשימורי עגבניות, ורסק עגבניות בפרט, אף על פי שפעמים רבות אנחנו משתמשים רק בכף אחת מהתכולה. למה? אולי כי יותר ניג'וס להוציא את הרסק מקופסת השימורים, וכשמדובר בקופסת פלסטיק (שנראית מזיקה פחות מקופסת שימורים) קל יותר לסגור אותה במכסה הדקיק (או במה שנשאר ממנו) ולדחוף חזרה למקרר.
אבל מתברר שממש כדאי להעביר גם את רסק העגבניות לכלי אטום – פלסטיק או זכוכית – כדי לאחסן אותו כראוי ולשמור עליו זמן רב ככל האפשר. כך אפשר לשמור אותו במקרר חמישה עד שבעה ימים. אם תאחסנו את הכל האטום במקפיא – יש לכם שלושה חודשים שלמים ליהנות מהרסק, ואפילו לא תצטרכו להפשיר אותו לפני השימוש.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איך כדאי לאחסן ביצים?
ליסה סטיל, דור חמישי למגדלי תרנגולות במיין ומחברת הבלוג וספר המתכונים "Fresh Eggs Daily", אמרה למגזין Well and Good, כי הביצים נשמרות זמן רב יותר כשהקצה המחודד שלהן פונה כלפי מטה. לדבריה, כך האוויר בתוך קליפת הביצה לא בא במגע עם החלמון.
בקצה הרחב של הביצה, מתברר, מצוי כיס אוויר שעלול להכיל חיידקים מזיקים כמו סלמונלה. כשהופכים את הביצה גד המרחק בין החלמון לכיס האוויר. "בהפיכת הביצה מפחיתים את הסיכוי לחלות בסלמונלה או במחלות אחרות, כי הסיכון שהחיידקים יגיעו לחלמון נמוך יותר", אומרת סטיל.
איך כדאי לאחסן תבלינים?
תבלינים טחונים כמו כורכום, פפריקה ואגוז מוסקט בדרך כלל מאבדים את עוצמתם לאחר כשנתיים עד שלוש שנים. תבלינים ישנים אינם מזיקים לבריאות, אבל הם כבר לא מוסיפים טעם לתבשילים. תבלינים אדומים, כמו פפריקה ואבקת צ'ילי, כדאי לאחסן במקרר, אבל תבלינים אחרים עדיף לאחסן בארון (אבל לא ליד התנור או מקור חום אחר).
איך כדאי לאחסן אבקת אפייה וקמח?
גם אבקת האפייה ואבקת סודה לשתייה יאבדו עם הזמן את יכולתן להתפיח מאפים. כדי לבדוק אם אבקת האפייה עדיין יעילה, ערבבו מעט אבקה עם מים חמים. אם התמיסה מבעבעת ונוצר קצף - האבקה טרייה מספיק לאפייה. כדי לבדוק אבקת סודה לשתייה מערבבים אותה עם חומץ.
עדיף לאחסן קמח במקרר או במקפיא כדי לשמור על טריותו זמן ארוך יותר. קמח מלא אפשר לשמור עד שמונה חודשים במקרר ועד שנה במקפיא. קמח לבן נשמר אפילו זמן ארוך יותר.
איך כדאי לאחסן פיצוחים?
שקדים ובוטנים מקולפים כדאי לאכול תוך כמה שבועות או חודשים לכל היותר. "באגוזים וגרעינים יש בדרך כלל כמות גבוהה של שמן, והשמן מתעפש אחרי כמה חודשים בארון", אמר השף טריג סיברסון ל-INSIDER. לאגוזים וגרעינים מעופשים יש ריח המזכיר עשב או צבע ומראה כהה או שמנוני. כדי שיישארו טריים לאורך זמן מומלץ לאחסן אגוזים וגרעינים בשקית במקפיא.
איך כדאי לאחסן דגני בוקר?
דגני בוקר בקופסה פתוחה יתיישנו תוך כשלושה חדשים, אבל בקופסה אטומה הם יחזיקו מעמד עד שנה. מכיוון שאגוזים עלולים להתעפש מהר יחסית, דגנים המכילים אגוזים יתיישנו מהר יותר. כך או כך, "תופעת הלוואי הנפוצה ביותר היא טעם לא נעים", אמרה ג'ניפר קפלן מהמכון הקולינרי של אמריקה ל-TODAY Food.
איך כדאי לאחסן בירה, תה וקפה?
בירה המאוחסנת בטמפרטורת החדר עלולה להתקלקל מהר יותר. חום, אור ואוויר יכולים לחדור פנימה דרך הפקק לאחר כארבעה חודשים. מומחים לבירה ממליצים לאחסן את כל סוגי הבירות במקרר, ומציינים כי אחסון לא בקירור מאיץ התפתחות טעמי לוואי.
מומלץ להשתמש בשקיות תה תוך שנה מכיוון שהשמנים שבתה מתיישנים ויוצרים טעם לוואי. בקפה נמס מומלץ להשתמש תוך כחודשיים, ובפולי קפה וקפה טחון תוך שבועיים עד ארבעה שבועות.