סטריפ איקאהמשפחה קרובה וכמה חברים טובים מגיעים אליכם לארוחה ביום שישי בערב. הכנתם תפריט, קניתם את כל המצרכים ופיניתם כמה שעות מהלו"ז הצפוף שלכם עבור הבישולים, האפייה וההכנות. חלק בלתי מבוטל מההכנות לארוחת ערב כזו הוא סידור חלל האירוח ושולחן האוכל, שיוצרים את הרקע המתאים לאירוע. שולחן אוכל, כיסאות, כלי הגשה, כלי אוכל, תאורה ואביזרים הם אמנם מוצרים מובנים מאליהם כשזה נוגע לאירוח, אבל בעזרתם אפשר גם ליצור אווירה מעניינת וייחודית, שתרשים כל אורח שייכנס בפתח דלתכם. מעצבי איקאה, שגם דאגו לבחירת כל כלי האוכל וההגשה בבית האח הגדול, הסבירו לנו איך לעשות את זה נכון וללא מאמץ.

עוד באתר לעיצוב הבית:

שולחן ערוך או בופה?

אופן עריכת השולחן וסידור חלל האירוח מושפעים מגודל החלל, מכמות האורחים ומהאווירה שברצונכם ליצור. שתי האופציות הנפוצות הן ישיבה משותפת סביב שולחן או עריכת בופה וישיבה חופשית יותר. אמנם אירוח בסגנון בופה יוצר אווירה פחות מחייבת, אך כיום גם עריכת השולחן השתחררה מהכבלים השבלוניים שהיו נהוגים בעבר. בבית האח הגדול למשל חוברו ארבעה שולחנות שנצבעו באופן מיוחד בצבעים שונים ויוצרים רקע צבעוני, מעניין וקליל, וסביבם שולבו כיסאות שחורים.

שולחן שישי 02, שחרור משבלונות האירוח המוכרות (צילום: שי אדם)
שחרור משבלונות האירוח המוכרות|צילום: שי אדם

שולחן שישי 04, שולחנות GREBBESTAD-RYGGESTAD (צילום: שי אדם)
שולחנות GREBBESTAD-RYGGESTAD בגוונים שונים וכיסאות ESBJORN שחורים, מחיר-295 שקל לכיסא, 1195 שקל לשול|צילום: שי אדם

יושבים או מסתובבים?

חשבו על אופי האירוע לפני בחירת כלי האוכל. אם מדובר באירוח סביב שולחן מסורתי, תוכלו לבחור כמעט כל כלי בכל גודל, אך אם מדובר באירוח בסגנון בופה או קוקטייל, יש לחשוב על משקל הכלים, על גודלם ולאן האורחים לוקחים אותם - האם יש מקום ישיבה לכולם בו זמנית, או שחלק מהאורחים יאכלו בעמידה? סגנון האירוח קובע את סוג האוכל ואת אופי ההגשה, והכלים צריכים לשרת את הסיטואציה באופן המתאים והנוח ביותר.

שולחן שישי 03, אירוח חופשי בסגנון בופה (צילום: יחצ איקאה)
אירוח חופשי בסגנון בופה|צילום: יחצ איקאה

שולחן שישי 05, האם האורחים מסתובבים עם הכלים (צילום: יחצ איקאה)
האם האורחים מסתובבים עם הכלים|צילום: יחצ איקאה

משלימים סט?

אם בעבר היה נהוג שכל זוג צעיר צריך להתאבזר בסט כלי אוכל מלא הכולל עשרות חלקים, הרי שכיום המגמה היא לשבור את התבנית ולהתאים בין כמה סטים שונים למראה מגוון ובלתי מתאמץ. כך במקום לרכוש בפעם אחת סט אחד גדול, תוכלו לפצל את הקנייה ובכל פעם להשקיע ברכישה של סט קטן נוסף. סגנון האירוח האקלקטי מאפשר לנו לשחק עם צבעים, צורות, חומרים והדפסים, והחוק היחיד הוא שאין חוקים. הגבולות בין החומרים והסגנונות השונים הולכים ומיטשטשים, וניתן לשלב כל כלי מכל סוג, בגבולות הטעם הטוב, כמובן. כדי לוודא שלא נוצר רעש ויזואלי בסידור השולחן, מומלץ ליצור חזרתיות לאורכו, היוצרת מראה עשיר אך מסודר ומאורגן.

שולחן שישי 06, שילוב בין סטים בעיצובים שונים (צילום: שי אדם)
שילוב בין סטים בעיצובים שונים|צילום: שי אדם

שולחן שישי 07 (צילום: שי אדם)
חזרתיות לאורך השולחן תייצר סדר בעיניים|צילום: שי אדם

שחור או לבן?

בבחירת כלי האוכל בבית האח הגדול הוחלט למתן מעט את הצבעוניות המאפיינת את החלל ונבחרו סטים בגוני שחור ולבן. על מנת לשמור על מראה צעיר ואופנתי שולבו כלי פורצלן איכותיים עם הדפסים שונים, היוצרים משחק ויזואלי מעניין אך עדין. מומלץ לבחור בסטים שייראו טוב זה לצד זה בכל ערבוב או שילוב, כדי לשמור על חופש יצירתי וגמישות בסידור השולחן. אמנם אנחנו מאוד אוהבים צבע, אך אין ספק שגוני שחור ולבן הם פתרון מנצח, משום שהם פשוטים מאוד לשילוב ולהתאמה, וניתן בקלות להוסיף להם כלים נוספים להגדלת מלאי כלי האירוח שלכם.

שולחן שישי 08 (צילום: שי אדם)
הדפסים שונים בגווני שחור ולבן מסדרת TICKAR|צילום: שי אדם

מהודר או יומיומי?

בעבר היה נהוג להחזיק בבית לפחות שני סטים של כלי אוכל, אחד מהם הוא יומיומי והשני לאירוח. שינויים לאורך השנים בתפיסת האירוח וכניסתו של הסגנון האקלקטי לבתים שלנו הובילו לטשטוש הגבולות בין החגיגי לבין הפשוט. סטים רבים יתאימו גם לארוחת חג וגם לבראנץ' קליל של סוף שבוע, כך שלא תצטרכו להגביל את עצמכם. נוסף על כך יש לזכור את נושא האבזור, שיכול להפוך כל סט למעונב או לקז'ואל על פי החשק.

שולחן שישי 09 (צילום: יחצ איקאה)
ניתן בקלות להרחיב את הסט עם כלים חדשים|צילום: יחצ איקאה
שולחן שישי 10, מתאים גם לחג וגם ליומיום (צילום: שי אדם)
מתאים גם לחג וגם ליומיום|צילום: שי אדם

שולחן שישי 11 (צילום: שי אדם)
האבזור יהפוך את הסט למעונב או לקז'ואל|צילום: שי אדם

מה לובשים?

מלבד כלי האוכל וההגשה קיימים אביזרים נוספים המשפיעים במידה רבה על עיצוב שולחן האירוח – מפה, מפיות, אביזרים למרכז שולחן, פמוטים ומוצרים רבים נוספים. מרכזי שולחן הם כבר מזמן לא מוגבלים רק לסט פמוטים או לאגרטל עם פרחים טריים, ואפשר לשלב כמעט כל אביזר לפי אופי האירוח, כמו שקית נייר עם צמחי תבלין, ענפים יבשים שנאספו בחצר או צנצנת זכוכית המכילה אביזרים קטנים בהתאם לנושא האירוע. תוכלו לכסות את השולחן במפה או להשאירו חשוף, לבחור במפיות בד או נייר ולהגיש בכלי הגשה מסורתיים או יצירתיים יותר, כמו קרשי חיתוך במראה מחוספס. במטבח בבית האח הגדול למשל שולבו יחידות לחלוקה פנימית של מגירות האחסון, הכוללות ידית נשיאה המאפשרת להוציאן בקלות ולהשתמש בהן גם להגשה אסתטית ונוחה.

שולחן שישי 12, עם מפה, מחיר-125 שקל (צילום: יחצ איקאה)
עם מפה, מחיר-125 שקל|צילום: יחצ איקאה
שולחן שישי 13, או בלי מפה (צילום: שי אדם)
או בלי מפה|צילום: שי אדם
שולחן שישי 14 (צילום: יחצ איקאה)
כלי הגשה פחות מסורתיים מתוך קולקציית 365|צילום: יחצ איקאה

שולחן שישי 15 (צילום: יחצ איקאה)
יחידת אחסון למגירה עם ידית נשיאה VARIERA, מחיר-59|צילום: יחצ איקאה

סטריפ איקאה