אתם פותחים את דלת התנור ומגלים כתם נוזלי ומעלה עשן, הריח השרוף מאיים להרוס את התבשיל שמתבשל מעליו. כולנו חווינו את זה, ומתברר שיש פתרון פשוט – מלח.
כאשר מזון או נוזלים נשפכים בתנור, מספרים לנו באתר Tasting Table, הם מכילים לרוב סוכרים, שומנים או תרכובות אורגניות אחרות. חומרים אלו יכולים לעבור תגובת בעירה כאשר הם נחשפים לטמפרטורות גבוהות. בזמן שהם נשרפים, הם משחררים תרכובות ריח רע לאוויר, ומשאירים במטבח ארומה לא נעימה.
לכל הכתבות בערוץ living
>> אחרי שנגרש את החושך, כך ננקה את החנוכייה משעווה
>> 22 אלף שקל לחודש: בדירת השופוני של היזמים הצעירים
כאשר מפזרים מלח על מה שנשפך מהתנור, הוא חוסם את החומר מלהיחשף לאוויר. חמצן הוא מרכיב חיוני להתרחשות תגובות בעירה, ועל ידי כיסוי הדליפה במלח, מגבילים את כמות החמצן הזמינה. כתוצאה מכך, יורדת הסבירות שהדליפה תתלקח ותפלוט את הריח השרוף.
איך בדיוק עושים את זה? ברגע שאתם מבחינים שמשהו נשפך, כבו את התנור ותנו לו להתקרר מעט. פזרו מלח בנדיבות על מה שנשפך כך שהשלולית תהיה מכוסה לחלוטין וחכו עד שהתנור יתקרר לחלוטין. לאחר מכן קרצפו בעדינות את המלח והנוזל שהתייבש במטלית לחה או בספוג – הוא ירד בקלות רבה וכמעט לא תריחו ריח שרוף.
ואם אנחנו כבר כאן, מלח לא רק מונע ריח שרוף, הוא גם עוזר לנקות את התנור – הרשתות ודלת התנור למשל יודו לכם.
>> עוד כמה טריקים יעילים עם מלח