איך לעשות כביסה בימים אלו כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה? הנה כמה המלצות, אבל לפני הכל נזכיר שחשוב לעקוב אחרי ההנחיות וההודעות של משרד הבריאות בארץ. לפי הידוע כרגע, הנגיף עובר מאדם לאדם באמצעות העברה טיפתית, כשהחולה מדבר, מתעטש או משתעל וטיפות הנושאת את הנגיף מגיעות לרקמה רירית חשופה של אדם אחר (האף, הפה או העיניים). לכן הדבר החשוב ביותר הוא לשטוף ידיים לעתים תכופות – עדיף במים וסבון ולמשך 20 שניות. אם אין אפשרות להשתמש במים וסבון, נקו את הידיים בג'ל חיטוי המכיל לפחות 60 אחוז אלכוהול. הקפידו לשפשף אותן 20 שניות לפחות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> גן בסלון: כך דובי עמירה שומרת על בית מתוקתק
>> ת"א: קנה דירה להשקעה ועשה בה שיפוץ משגע
במסגרת ההנחיות לחיטוי הבית של סוכנות ה-CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן) האמריקאית, הם מבחינים בין "ניקוי" ל"חיטוי". "ניקוי" הוא תהליך של הסרת חיידקים ולכלוך ממשטח. אף על פי שלא מדובר בהשמדת החיידקים, הסרתם מפחיתה את מספרם ומקטינה את סכנת הפצת הזיהום. "חיטוי" הוא תהליך שבו נעשה שימוש בחומרים כימיים מהמשטח. התהליך לא בהכרח מנקה את המשטח או מסיר את החיידקים, אך מקטין את סכנת הפצת הזיהום.
תהליך הכביסה, אם כן, מנקה את הבגדים אך לא מחטא אותם - וזה מספיק. ג'ונתן צ'אן, מנהל מעבדה, עם זאת, מסביר לאתר reviewed.com כי מספיק להיפטר מהנגיף, ובכך מסייע תהליך הכביסה. במהלך הכביסה תנועת המכונה ונוזל הניקוי מקרצפים את הנגיפים מהבגד והם נשטפים לביוב. כבסו את הבגדים בתדירות הרגילה, אלא אם הייתם במגע עם אדם הנושא את הנגיף. במקרה זה רצוי לכבס את הבגדים מיד.
בשימוש במכבסה בשירות עצמי, באתר reviewed.com מבהירים שאין סכנה בכביסה עצמה אבל כמו בכל מקום ציבורי יש להקפיד על שטיפת ידיים אחרי שפותחים או סוגרים את המכונה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בהנחיות של ה-CDC מפורט איך לכבס את הבגדים של אדם חולה: השתמשו בכפפות חד פעמיות ושטפו את הידיים היטב מיד בסיום הפעולה. אל תנערו את הבגדים, וכבסו בחום הגבוה ביותר המומלץ על פי הוראות היצרן. חטאו את סל הכביסה או כבסו אותו. אין מניעה לכבס בגדים של אדם חולה עם בגדים של שאר בני הבית.