חג שבועות הוא חג של הטבע, של האדמה ושל התוצרת שלה. כמו בכל חג ובכל ארוחה שאתם טורחים ומארחים, גם הפעם בטח תרצו לארח מושלם ככל האפשר ולקצור שבחים ומחמאות. אספנו לכם טיפים מנצחים לאירוח מוצלח, כדי שכל מה שתצטרכו לומר (בחיוך) הוא "יו, לא הייתם צריכים".
איך לצנן קאווה?
האורחים בדרך ומרוב הכנות שכחתם לצנן את בקבוק הקאווה שתכננתם להגיש? תוכלו לקחת מטלית רב פעמית, להרטיבה במים, לעטוף את הבקבוק ולהכניס למקפיא ל-25 דקות. הטריק יקרר את הקאווה החמימה ויהפוך אותה לצוננת וראויה להגשה.
לכל עוגה יש מכסה
יש לכם עוגה מהודרת ואתם רוצים לשמור עליה מכל משמר בלי שבני הבית "יישרו" אותה או זבובים יחוגו מעליה? אם אין לכם מכסה מתאים, תוכלו ליצור מכסה כמו שמדגימים בסרטון הבא. לשם כיסוי העוגה תצטרכו כמה מקלות ספגטי (לא מבושל כמובן) שתתקעו בעוגה ובעזרת ניילון נצמד תעטפו את העוגה כשהמקלות מסוככים עליה והרי לכם הגנה מושלמת לעוגה טעימה.
קישוטים קטנים במקום אחד גדול
מרתה סטיוארט, אולי הכוהנת הגדולה ביותר בכל הנוגע לאמנות האירוח, מציעה באתר שלה לחשוב בקטן בכל הנוגע לקישוט השולחן. למה הכוונה? לא להציב זר עצום באגרטל גדול במרכז השולחן בחג, המכונה Centerpiece, אלא לבחור בכמה קישוטים קטנים, רצוי זהים או כאלו המתכתבים זה עם זה. מדובר בחיסכון משמעותי של מקום, במראה הרמוני ואחיד ובעיקר – לא יהיה משהו גדול שיחסום לכם את שאר האורחים או את המנות בצד השני של השולחן. רעיונות לקישוטי שולחן קטנים יכולים להיות כמה אגוזי מלך שריססתם בצבע זהב או כסף את הקליפה שלהם ופיזרתם בכמה מקבצים, נר במרכזו של פרח מלאכותי, זר פרחים קטן וקצר, צנצנת עם נר, קעריות עם פירות העונה וכדומה.
קינוחים? במזנון נפרד
רוצים לתת לאירוע מגע אחר? ארגנו את שולחן הקינוחים בנפרד ואל תגישו אותם לשולחן האוכל המרכזי. האתר countryliving.com מציע להקים את האורחים בסוף הארוחה ולהגיש את הקינוחים בעמדה נפרדת, מעין מזנון קטן. כך גם לא תיאלצו למהר לפנות את השולחן המרכזי. תוכלו פשוט להשאיר אותו עמוס ולעבור עם האורחים לאזור אחר לסיום הארוחה – קינוחים ושתייה. זה יקליל את האווירה אחרי הארוחה העמוסה.
אני צנצנת
טרנד הצנצנות לא פוסח גם על שולחן החג. האתר countryliving.com מציע שבמקום ואזות מפונפנות בסגנונות שונים וכוסות שתייה סתמיות, תוכלו לארח בעזרת צנצנות זכוכית שקופות, אחידות או שונות. אפשר לאסוף אותן מראש בהדרגה או לרכוש בחנויות כלי הבית, בסופרמרקטים או אפילו בדוכנים בשוק. בתוך הצנצנות תוכלו לסדר את קישוטי השולחן (פרחים, פירות, נרות או שיבולים כיאה לחג שבועות), או להגיש בהן ירקות חתוכים למקלות, גריסיני, שתייה קרה (לימונדה, מיצים, קוקטיילים או אפילו מים עם נענע ופלחי לימון וליים) או אפילו ממרחים ומטבלים. השקיפות תהפוך את שולחן החג לנקי, נעים וחגיגי.
החיתוך המושלם 1
"חשבתם שלחתוך עוגה זה Piece of cake? מתברר שמדובר בעצם במדע מדויק. בקישור תוכלו למצוא הסבר מדעי ומדויק, הכולל סרטון הדגמה ותרשימים על האופן שבו יש לחתוך עוגה עגולה לחלקים כדי לשמור על הטריות שלה גם למשך כמה ימים. השיטה היא בת יותר מ-100 שנים והומצאה על ידי מתמטיקאי בריטי שאף פרסם אותה בכתב העת המדעי הנחשב "Nature". תצטרכו סכין טובה (המהדרין ממליצים לטבול במים לפני החיתוך) וגומיות. בקצרה: החיתוך הראשוני כולל שני פסים אנכיים לאורך העוגה, משני צדי מרכז העוגה. אחרי החיתוך יישאר לכם פס עוגה צר וארוך בדיוק במרכז העוגה. אותו יש להוציא בזהירות ולהגיש או לאכול. את שני חצאי העוגה הנותרים מצמידים בזהירות כך שנוצרת שוב עוגה עגולה, רק קטנה יותר. מותחים גומייה מסביב כדי לשמור על הטריות ומכניסים למקרר. למחרת (או בהמשך היום) חוזרים על הפעולה, שעיקרה הוא חיתוך אנכי בחלקים הפנימיים של העוגה ולא החיתוך המסורתי בצורת משולשים.
החיתוך המושלם 2
אם מדובר בעוגה שבטוח תתחסל במהלך ארוחת החג, הנה טיפ מנצח לחיתוך של פרוסות יפות ושוות בגודלן: השתמשו בחוט דנטלי (רגיל, לא בטעם מנטה!) כדי לחתוך חיתוכים מדויקים. ראו הדגמה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
איך להגיש גבינות
חג שבועות הוא חג של מוצרי חלב. כמעט כל שולחן חג יתהדר במגש או יותר של מגוון גבינות. האתר foodrepublic מציע 10 טיפים מנצחים להגשת גבינות, בהם לא להגיש גבינות קרות היישר מהמקרר (מומלץ להגיש בטמפרטורת חדר אירופי), לא לקלף את הקרום מגבינות בסגנון ברי וקממבר כי גם הן אכילות, ואף שומרות על צורתה של הגבינה ועל המראה האלגנטי שלה (חוץ מגבינות כמו גאודה שיש להן מעטפת שעווה שכן מקלפים); לא להקפיא גבינות; לא לאחסן במקרר יותר מגבינה אחת בכל מכל או שקית. עטפו כל גבינה בנפרד אחרת הטעמים מתערבבים ומשפיעים זה על זה; חשיפת הגבינה לאוויר הפתוח מפחיתה מעוצמת הטעמים, לכן מומלץ לשמור את הגבינות מכוסות עד ההגשה; דאגו לסכין נפרדת וייעודית לכל גבינה. כך הטעמים לא יתערבבו זה בזה והחיתוך יהיה קל ונוח; הניחו גבינות על קרש או צלחת במספר אי זוגי, זה תמיד מסתדר טוב יותר בעין; דאגו לרווח בין הגבינות כדי שיהיה נוח לגשת אליהן וכדי שהטעמים לא יתמזגו. בכל מקרה, אל תגישו גבינות בערימה; שלבו גבינות עם טעמים מנוגדים כמו פירות העונה, ריבות, אגוזים וכדומה.
איך להחזיר ללחם את הטריות
ערב החג יוצא השנה בשבת בערב, ורוב הסיכויים שהלחמים הטריים והמפצפצים שרכשתם ביום שישי בבוקר או בצהריים יאבדו משמעותית מהטריות והקרנצ'יות שלהם. לדורית רדא, אופה וקונדיטורית, יש טיפ מנצח: רכשו את הלחם יום לפני ההגשה או אפילו זמן מה לפני והקפיאו, חשוב מאוד לבקש לחם שלם ולא פרוס. אם זה לחם מהקפאה יש להוציא אותו להפשרה כמה שעות לפני הארוחה, ואז זמן קצר לפני בוא האורחים להרטיב אותו במי ברז בעזרת הידיים. חממו תנור ל-200 מעלות והכניסו את הלחם לתנור לשמונה דקות. הטריק יחזיר ללחם את הטריות שלו. פרסו את הלחם לאחר שיתקרר מעט.
רוצים שכו-לם ידברו על זה?
אם אתם רוצים לארח ברמה ולקצור שבחים, בבלוג lululemon מציעים להדפיס תפריטים (תוכלו להטיל את המשימה על ילדיכם המשועממים) ולהניחם לצד כל צלחת על השולחן. אם ממש מתחשק לכם להתפלצן, הדפיסו את התפריט על נייר ממוחזר או על נייר בצבע המפה/המפיות/כלי ההגשה.
טיפ לנטרול ריחות בישול
האורחים תכף באים והבית מריח מבישולים ומהכנת דגים? הנה טיפ שתמיד עובד מצוין: הניחו ליד הכיריים קערית עם חומץ, ריחות הטיגון והבישול ייספגו ולא יתפזרו לכל הבית.
קורטוב (מלח) אישי
אם גם אתם לא אוהבים את כל ענייני העברת האוכל ובעיקר מלחיות ופלפליות לאורך כל הארוחה, נוכל להמליץ לכם לרכוש ברשת או בחנויות מלחיות זעירות ואישיות, למלא ולהניח לצד כל צלחת. זה חמוד ויעיל. רוצים לשדרג את זה עוד יותר? הכניסו לכל מלחייה כמה קטניות בצבעים שונים. לרכישה אונליין.
הכתבה נערכה בשיתוף ניקול