אחסון נכון של מזון הוא לא רק הסוד למטבח מסודר ונעים, הוא גם מונע טיולים מיותרים לסופר וזריקת מזון וכסף. קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לאחסון נכון דברי מאכל ולשמור על מזון טרי:

קמח: קמח לבן אפשר לאחסן בארון, בקופסה אטומה, למשך כשנה. קמח מלא, לעומת זאת, עדיף לשמור במקום קר. אם אינכם משתמשים בו לעתים קרובות, אחסנו בקופסה אטומה במקפיא למשך 6-2 חודשים. לפני השימוש רחרחו את הקמח – הוא צריך להיות כמעט נטול ריח. אם יש ריח חריף – זרקו אותו.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שמן זית: שמן זית יכול להתעפש תוך שלושה חודשים מרגע פתיחת הבקבוק, לכן עדיף לקנות בקבוק קטן יחסית. לשמן זית טרי יש ריח חזק של זיתים טריים. כשהוא מתיישן, הריח נחלש וטעמו תפל. שמן זית ישן אינו מסוכן אבל הוא לא טעים ולא מזין.

בקבוק יין פתוח: אם לא סיימתם את היין, כדאי לסגור את הבקבוק בפקק שעם ולשים במקרר, שם היין יישמר כמה ימים. הקירור מאיט את תהליך החמצון שפוגע במשקה.

תבלינים אדומים: פפריקה, פלפל אדום חריף ואבקת צ'ילי כדאי לשמור במקרר. כך הם יישארו טריים וישמרו על הצבע.

חמאה: אפשר לשים את החמאה במקפיא אם לא מתכננים להשתמש בה בקרוב. כך היא לא תתקלקל ולא תספוג ריחות של תבשילים אחרים. חמאה יכולה להישמר במקפיא במשך כשנה.

דבש: דבש לא מתקלקל גם שנים ארוכות אחרי שפותחים את הצנצנת, ועדיף לא לשמור אותו במקרר כדי למנוע התגבשות.

סוכר חום: כדי למנוע מהסוכר להתקשות אחסנו אותו בקופסת פלסטיק אטומה ושימו בה מזון סופג לחות – למשל מרשמלו.  

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

גבינות קשות: גבינות צריכות לנשום ואם הן לא נחשפות למספיק חמצן הן מתייבשות. עטפו אותן בנייר המיועד לגבינה או בנייר פרגמנט ואל תשתמשו בנייר כסף או בניילון נצמד.

רוטב סויה: לא חייבים לשמור רוטב סויה בקירור, אבל כך הוא נשמר לזמן רב יותר – עד שנתיים.

חמאת בוטנים: שימו את הצנצנת הפוך כדי שהשמן שמצטבר ליד המכסה יחלחל דרך חמאת הבוטנים ויהפוך אותה לקרמית יותר. רק הקפידו לסגור את המכסה.