תרסיס שמן נשמע רעיון טוב - מוצר פשוט שמאפשר לשלוט בכמות השמן וליצור שכבה אחידה ודקה על התבנית או המחבת. אבל חשוב לדעת שתרסיסי שמן רבים מכילים חומרים נוספים, והחומרים האלה אולי לא מזיקים לבריאות (זה לא תחום ההתמחות שלנו), אבל עלולים להזיק לכלי בישול עם ציפוי לא דביק (נון סטיק, מוכר גם בשם המסחרי טפלון).
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> כזו עוד לא ראינו: הווילה המשגעת של בעלי סנדלי שורש
>> מכורים לאיקאה? יש לנו חדשות טובות בשבילכם
באתר real simple מסבירים שתרסיסי שימון רבים מכילים לציטין, שהוא חומר מתחלב (כלומר חומר המחבר בין חומרים שאין להם זיקה משותפת). במשך הזמן הלציטין מצטבר על כלי הבישול וכמעט אי אפשר להסירו. הצטברות הלציטין הורסת את ציפוי הטפלון, והכלי מפסיק להיות "לא דביק".
אז מה עושים? במקום התרסיס הקנוי רוכשים בקבוק ייעודי לשמן עם פקק התזה, ממלאים בשמן ומתיזים בלי חשש. יש אפילו מי שמוותרים על הבקבוק הייעודי ומשתמשים בבקבוק רגיל, מאלה שנועדו לריענון צמחים, אבל מומחים לבטיחות מזון מייעצים לא לאחסן שמן או כל מזון אחר בבקבוקים (או בכלל בכלים) שלא נועדו לכך, מכיוון שהם עלולים לפלוט חומרים מסוכנים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עוד טיפים לשמירה על כלי טפלון
אל תחממו את הכלי כשהוא ריק: הוא יתחמם יותר מדי והחימום יהרוס את הטפלון ואת יכולתו למנוע הידבקות.
הוסיפו את השמן (או כל שומן אחר) לכלי הקר לפני החימום: כך המזון לא סופג את השמן והשמן יכול לשפר את יכולת מניעת ההידבקות של הציפוי. בנוסף, יש כלי טפלון שעלולים לפלוט אדים המזיקים לבריאות כשמחממים אותם ללא שימון.
אל תשתמשו על אש גבוהה: רוב כלי הטפלון לא מיועדים לשימוש בחום גבוה יותר מבינוני (בדקו בחוברת ההוראות של המוצר).
כלי מתכת עלולים לשרוט את הציפוי: כדי לערבב, להפוך או להגיש את המזון בכלי טפלון השתמשו בכלי עץ או סיליקון.
אל תכניסו את הכלי למקרר: נשאר אוכל? העבירו אותו לכלי מתאים. אל תשאירו אוכל בכלי טפלון ואל תכניסו אותו למקרר.
ניקוי כלי טפלון: עדיף לשטוף כלי טפלון ביד ולא במדיח כלים (החום וחומרי הניקוי עלולים להזיק לציפוי), ולהשתמש בספוג עדין בלבד. אל תשתמשו בסקוטש גס או בברזלית. עדיף גם לא להשרות את הכלי במים אלא לנקותו מיד.
אל תשתמשו בכלי אם הציפוי שחוק או מתקלף: זה הזמן להחליף בכלי חדש.