כולנו אוהבים את המטבח, ואין ספק גם שאנחנו מבלים בו לא מעט זמן. אבל למרות כל זאת, מפתיע עד כמה אנחנו לא משקיעים בו. ממגבות מטבח מלוכלכות ומקררים מסריחים ועגד כיריים דביקות - המטבח שלנו נואש לעזרה. ה"Huffington Post" מצאו לנו כמה פתרונות יעילים, שיסייעו להחזיר את הסדר למטבח וגם לשמור עליו.

עוד באתר לעיצוב הבית:

הוציאו את הפטריות ממדיח הכלים

על פי מחקר שהתפרסם בשנת 2011, בתוך יותר מ-60 אחוז ממדיחי הכלים הפרטיים צמחו סוגים שונים של פטריות על אטם הגומי סביב חותמת המכשיר. כדי להיאבק בגועל הזה, קרצפו את אטם הגומי עם חומץ לבן ומים חמים והיעזרו במברשת שיניים באזורים הפחות נגישים. אז הריצו את המכונה על כוס חומץ לבן. חזרו על הפעולה מדי חודש כדי לשמור על המדיח נטול פטריות.

מדיח (צילום: CroMary, Thinkstock)
המדיח. אויב האנושות|צילום: CroMary, Thinkstock

שימו את הספוג במיקרוגל

זה נשמע מוזר, אבל מתברר שבדקה אחת בלבד עם חומץ ומיץ לימון תוכלו להרוג עד 99.9 אחוז מהחיידקים שעל הספוג, זאת על פי מחקר של Good House Keeping. מובן שתמיד תוכלו לשים גם את הספוג בתוך תמיסה עם חומץ או בתוך המדיח או פשוט להתחיל להשתמש בספוג חדש.

אל תשימו סכינים חדות בתוך המדיח

המדיח עלול להרוס סכינים חדות ויקרות. לכן עדיף שתרחצו אותן באופן ידני עם מים חמים, סבון כלים ומטלית.

שמרו על הביצים במדף ולא בדלת המקרר

דלת המקרר היא האזור החם ביותר במקרר כולו על פי Greatist, ועל כן כדי למנוע מתנודות בטמפרטורה שיכולות להוביל להתפתחות חיידקים, שמרו על הביצים במדף הנמוך ביותר, שהוא גם הקריר ביותר.

ניקוי המקרר, מדפים (צילום: www.thecontainerstore.com)
ביצים למדפים|צילום: www.thecontainerstore.com

הימנעו משימוש במגבות מטבח מלאות חיידקים

"אתם עשויים לחשוב שאתם מנקים את השיש", אומרת קלי ריינולדס, חוקרת בקולג' צוקרמן לבריאות הציבור של אוניברסיטת אריזונה. "אבל אם אתם משתמשים במגבת מטבח מלוכלכת, אתם למעשה ממלאים את השיש באלפי בקטריות". באופן אידיאלי, רצוי שתשתמשו במגבת נקייה בכל פעם שאתם שוטפים כלים, אבל אם אתם לא רוצים לזרוק אותה מיד לכביסה, טבלו את המגבת בתמיסה של מים ומעט אקונומיקה (שתי כפיות לכ-3.5 ליטר מים) כדי להאריך את הזמן בין השימושים במגבות לכביסה.

אל תחשבו שהקפה שלכם מנקה את מכונת הקפה שלכם

אנשים רבים מאמינים למיתוס שקפה ששמים בתוך מכונת קפה למעשה מנקה אותה, אבל זה רחוק מלהיות נכון. אם יש לכם מכונת קפה קלאסית, אתם צריכים לנקות אותה מדי יום ואז לעבור על חמישה שלבים בסיסיים עם מים וחומץ בלבד כל אחת לשלושה חודשים.

נקו כל דבר שעלול למשוך אליו מקקים

חרקים נהנים לחיות בסביבה של אוכל ומקורות מים, מה שגורם למטבח להפוך לבית מושלם למקקים ושאר חרקים. אם אתם יש לכם חלודה סביב מערכת הניקוז או שהתעלמתם מהטפטוף בכיור, תקנו אותם באופן מיידי.

צנרת במטבח (צילום: KatarzynaBialasiewicz, Thinkstock)
לתקן ומיד|צילום: KatarzynaBialasiewicz, Thinkstock

סבון וברזל יצוק לא הולכים יחד

אתם יכולים להשתמש במעט מאוד מים עם סבון בפעם הראשונה שאתם שוטפים כלי בישול מברזל, אבל אחרי זה סבון רק יהרוס אותם.

רצפות מעץ אינן בלתי ניתנות להריסה

שימו שטיחון מתחת לכיור כדי להגן על רצפות העץ שלכם מלכלוך נעליים, כתמים וסימני סכו"ם שנפל.

לנקות את המאוורר מעל לכיריים

מרתה סטוארט ממליצה לטבול אותו במים חמים וסבון מדי חודש, לקרצף, לשטוף ולייבש. זכרו לנגב את מכסה האוורור כל שבוע.

מסנן המים במקרר שלכם יכול להיות גם די מלוכלך

המקרר שלכם, בניגוד למה שרובכם כנראה חושבים, אינו כל יכול, ולכן צריך לנקות מדי פעם את מסנן המים שלו, וזאת בהתאם לכמות המים שאתם צורכים. לפי רוב המקורות צריך להחליף את המסנן כל חצי שנה.

אל תתיזו חומרי ניקוי ישירות על הדלפק

שמתם לב שהתזת חומרי ניקוי ישירות על הדלפק לרוב יורה לעברכם ריקושטים של החומר? כדי להימנע מהצורך הבהול להתקלח, כדאי שתתיזו ראשית את חומר הניקיון על מטלית ואז תנקו את הדלפק. 

חוקי מטבח  (צילום: bbbrrn, Thinkstock)
קודם על מטלית|צילום: bbbrrn, Thinkstock