יום העצמאות בפתח ואתם מתכוננים יחד עם כל עם ישראל לחגוג את היווסדה של המדינה בפיקניק כיפי, הכולל מנגל מסורתי ובילוי עם חברים או משפחה בחיק הטבע. לפני שאתם יוצאים, יש כמה טיפים מדליקים ומוצלחים שיעזרו לכם לחגוג בכיף בלי שהמפה תעוף, בלי שהבשר יימס, בלי להיתקע עם המוזיקה של השכנים לפארק, בלי שהסלט יהפוך לסמרטוטי ובלי לשבור אף בקבוק יין. חג שמח!
עוד בערוץ לעיצוב הבית:
- למה בתאילנד שונאים מזלגות? מנהגי אירוח מוזרים בעולם
- אני אריאל בולד: מה הפונט שלך אומר עליך?
- עבדים היינו (ונשארנו): 27 גאדג'טים למשרד
דג בדרך
מתבאסים להגיע לאתר הפיקניק הנבחר ורק אז להתחיל להבעיר אש, לחכות שתתפוס ולאכול רק שעה אחרי ההגעה במקרה הטוב? מה דעתכם לאכול משהו חם כבר ברגע שמגיעים ללוקיישן הנבחר? באתר ג'יפולוג ממליצים על בישול בדרך מאוד לא קונבנציונלית, בדגש על המילה דרך: הכנת דג מתחת למכסה המנוע תוך כדי נסיעה ליעד הפיקניק. מה שאתם קוראים: עוטפים היטב נתחי סלמון בנייר כסף, תבלינים ועלי מנגולד (המתכון המדויק כאן) ותוך כדי נסיעה הדג מתבשל מהחום שעולה ממנוע הג'יפ או הרכב המשפחתי. כשתגיעו לפיקניק, הדג כבר יהיה מוכן לאכילה, ואם זה לא חיסכון יעיל בזמן, מה כן?!
הדרך היעילה לשמוע מוזיקה
רוצים מוזיקה לפי טעמכם בפיקניק? כדי לא להסתפק במוזיקה שלא לטעמכם שבוקעת מהשכנים שלכם לפיקניק, תכינו בקלי קלות מעמד לסמרטפון ותהפכו לדי.ג'יי התורן בחגיגה: קחו גליל קרטון שנשאר לכם מגליל של מטלית חכמה, חתכו פתח בעזרת סכין או מספריים, תקעו ארבעה נעצים ליציבות והכניסו בפתח את הסמרטפון שלכם. עכשיו נשאר לבחור רק את הפלייליסט שילווה את חגיגת העצמאות שלכם.
הדרך היעילה להכין קרחונית
אתם לא הראשונים ולא האחרונים שמתכננים לצאת למחרת הזיקוקים לפיקניק ומגלים שלא נשארה לכם אפילו קרחונית אחת לרפואה במקפיא. לפני שאתם רצים לחפש סופר פתוח בלילה, יש דרך קלה להכין בבית קרחוניות: לוקחים ספוגים לניקוי, טובלים היטב-היטב במים, מכניסים לשקית ריצ'רץ' ומקפיאים. בבוקר למחרת מכניסים לצידנית ונהנים מקרחוניות מעשה ידיכם. אחרי השימוש תוכלו להשתמש בספוגי הניקוי בלי בעיה.
דרך יעילה לייצב בקבוק יין
אם אתם מתכננים פיקניק בחיק הטבע, במקום שבו אין שולחנות וכיסאות ואתם לא מתכוונים להביא משלכם, כדאי שתצטיידו במשהו יציב שימנע מהיין להישפך לחינם על האדמה. גדג'ט חמוד שמציע האתר fresh picnic הכולל מעמד לבקבוק יין ולשתי כוסות יין יעזור לכם "לנטוע" את הבקבוק והגביעים באדמה, מבלי שהתכולה תישפך.
להגיע בלי לשבור
ואם כבר ביין עסקינן, או בבקבוקי זכוכית אחרים, יש דרך לשאת אותם מהבית עד למקום הפיקניק בלי שישברו בדרך. בבאזפיד מציעים לקחת מגבת מטבח גדולה או מפת שולחן מבד, לקשור שני בקבוקים בנפרד בתוך אותה פיסת בד ולעשות למעלה קשר לנשיאה. כך תגיעו למקום הפיקניק עם שני בקבוקים שלמים ומאובטחים היטב.
לשמור על המשקה בלי זבובים
האגדה מספרת שהטאפאסים - אותן מנות ביס קטנות – נולדו בספרד אחרי שלתוך כוסות המשקה נכנסו ביום חם זבובים ושאר חרקים שצללו פנימה להתרענן. תחילה כיסו הספרדים את הכוס במפית או בצלוחית, ובהמשך חשבו, למה שכבר לא נעמיס על הצלוחית איזה פרוסת לחם עם ממרח, נקניק או דגיג? בין שהאגדה בדבר הולדת הטאפאס נכונה ובין שלא, את כוסות המשקה עם המיץ או הקוקטייל מומלץ לכסות בכל בילוי בחיק הטבע, אחרת תמצאו בפנים חברים לא רצויים. רעיון פשוט שמציע אתר athriftymom.com הוא להשתמש במנג'טים של עוגיות לשם כך. לוקחים מנג'ט, מחוררים חור לקש ומכסים את פתח הכוס. ראו הסבר הכנה כאן.
איך למנוע מהמפה להתעופף
אחד הדברים הכי מרגיזים בפיקניק הוא לגרום למפת השולחן להישאר במקומה ולא לעוף ברוח, במיוחד כשיש עליה כלים חד פעמיים קלים. האתר remodelista מציע כמה דרכים להתמודד על המפה המעופפת, חלקן קלות וחלקן מיועדות לחובבי מלאכת יד. הדרך הכי פשוטה היא לקשור בעזרת חבל שתי אבנים ובעזרת המשקולת שיצרתם לייצב את מפת השולחן לכל משך הבילוי. דרך למיטיבי לכת היא לתפור בארבע זוויות המפה כיסים משולשים ולהכניס פנימה דברים כבדים (אבנים, ברגים וכדומה). הממש מצטיינים ב-DIY יכולים לתפור רצועות למפה וקח לחבר אותה בקלות לכל שולחן ובכל מזג אוויר.
סלט בצנצנת
במקום להתחיל לחתוך סלט בתנאי שדה/ פארק/חוף הים/אי תנועה, תביאו כבר הכל מוכן איתכם אבל עדיין טרי ורענן. הטרנד של אוכל בצנצנות זכוכית כבר מזמן כאן, והעיקרון פשוט ומוכר לכולנו מאיסוף חול צבעוני במכתש הגדול: בצנצנת זכוכית בגודל הרצוי ממלאים לפי שכבות ירקות, בלי רוטב ומבלי שיתערבבו זו בזה עד כמה שאפשר. את הצנצנת כמובן צריך למלא עד הסוף. כך לא ייכנס אוויר שיגרום לאוכל להתחמצן מהר והמרכיבים לא יתערבבו גם בטלטלות שבדרך ליעד הנכסף. לפני הארוחה נשאר רק להוסיף רוטב ולערבב היטב. בתאבון!
תבלינים ורטבים נגישים לכולם
מומלץ להצטייד בתבנית קשיחה עם שקעים למאפינס ובזמן הארוחה למלא את השקעים ברטבים ובתבלינים המיועדים לכולם. כך במקום לחכות שבקבוק הקטשופ או המלחייה יגיעו אליכם סוף סוף, כולם יכולים להשתמש בו זמנית. האתרinstructables.com מציע למלא את השקעים בקטשופ, מיונז, מלפפונים חמוצים, חרדל, רוטב ברביקיו, ירקות פרוסים ועוד כאוות נפשכם.
איך לאכול ארטיק ולא להיות דביק?
סיימתם והחלטתם להתפנק בארטיקים אצל הגזלן הקרוב? יש טיפ ממש נחמד איך למנוע מהארטיק, שעלה הון להזכירכם, לא לטפטף לכם על היד והבגדים, במיוחד כמדובר בילדים. האתר instructables.com מציע להשתמש שוב במנג'טים מנייר שנשארו לכם מכיסוי הכוסות ולתקוע על המקל בתחתית הארטיק. המנג'ט כבר יקלוט את הטפטופים. אין מנג'טים בסביבה? גם כוסות חד פעמיות מנייר יעשו יופי את העבודה.