הטרנד היפני שנקרא דקודן decoden מקורו בצירוף המילים היפניות לקשט (decorate) וטלפון ((denwa. דקודן לא חדש בשכונה, אבל בלי שנרגיש הוא מחלחל והופך לתופעה עולמית. מושג הזילוף מגיע מעולם הקינוחים והעוגות, ובמקרה של דקודן, במקום הקצפת פשוט משתמשים בסיליקון בצבע לבן או בצבעים אחרים ועליו מדביקים עומס של קישוטים בסגנון היפני הילדותי המתוק (זה שעושה כואב בשיניים מרוב מתיקות) – קוואי kawaii. כשתראו קייס כזה לא תבלבלו, מיד אפשר להבחין כי מדובר בטרנד הכי יפני שיש, מוגזם, צבעוני, נוצץ, עמוס ומלא בפאנק עיצובי.

 

עשו זאת בעצמכם

קייסים לטלפון זה בהחלט המוצר שהכי כיף להשתגע בו, כי אם אפשר להשתמש כל יום בקייס אחר, למה לא בעצם?! זה לא משנה אם את בת 12 או בת 30, כל אחד ואחת יכולים להכין לעצמו את הקייס המתוק מתוק מתוק הזה. כל מה שתצטרכו זה קייס "עירום", סיליקון, קישוטי דקודן בסגנון קוואי (תוכלו להשתמש גם באבנים המיועדות לקישוט ציפורניים או כל פלסטיק מיניאטורי חמוד אחר), מכחול ופינצטה להנחת את הקישוטים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מתכננים: בשלב ראשוני נתכנן את פריסת הקישוטים שלנו. אפשר לסדר את כל הקישוטים על הקייס, לצלם ולהשתמש בצילום בשלב הקישוט. מומלץ לתכנן מראש, כי אחרי שהקצפת כבר תהיה על הקייס, כל הזזה של קישוט תיצור בלגן בציפוי ולכלוך מיותר.

מקציפים: בחדר מאוורר מזלפים את ה"קצפת" (הסיליקון) על הכיסוי. אם רוצים צורות כמו על עוגה, אפשר להשתמש בפיית זילוף, או לחלופין לערבב את הסיליקון עם מכחול או עיפרון (כמו שמודגם בסרטון המצורף).

מקשטים בהגזמה: כשהקצפת עדיין רטובה, נדביק עליה את כל הקישוטים עד כדי הגזמה. אל תשכחו שמדובר בטרנד יפני קוואי, אז בדיוק ברגע שאתם חושבים שיש מספיק קישוטים, זה הזמן להוסיף עוד, כי אין דבר כזה יותר מדי קישוטים. מיניאטורות של דמויות צבעוניות, ביסקוויטים קטנטנים, קשת בענן, חדי קרן, חתולים, אותיות מתוקות, נצנצים, אבנים יקרות ומכל הבא ליד בגודל המתאים וגם בגודל לא פרופורציונלי, כי הכל הולך.

מייבשים: תנו לקייס להתייבש במקום בטוח במשך 2-4 שעות. בגלל שמדובר בסיליקון, הוא יישאר מעט גמיש ולא יתקשה במאה אחוז.

A post shared by spoder ☆ (@milkymelty) on

A post shared by spoder ☆ (@milkymelty) on

A post shared by omochalovely (@omochalovely) on