טרנדים. לעתים אנו חשים שהם מגיעים אלינו מכל כיוון, נמצאים כאן שנה או שנתיים ונעלמים. כך היה עם האננסים, הפלמינגו והוורוד הפוקסיה, ובצדק כנראה. טרנד הוא בסופו של דבר טרנד, וסופו להיעלם כפי שבא. לרוב, טרנדים נעלמים כי אין להם את היכולת להכות שורשים בסביבה הביתית, לפחות לא כמו טרנד הצמחייה הטרופית ששוטף אותנו זה כשנתיים.

כיום, לאחר שהטרנד התבסס בבתינו, נכנס באלגנטיות מעודנת באמצעות סוקולנטים וקקטוסים מיניאטוריים, הוא מכה שורש ועולה מדרגה. הכירו את הטוטאלוק הטרופי, ספריות הצמחים והפינות הירוקות שנכנסו לכל סלון שיקי באינסטגרם ומעניקות הרבה נשמה ואופי לבית. בכתבה זו נתמקד בשלוש דרכים לשילוב צמחים גדולים בבית.

שילוב צמחים במרחב הביתי זה דבר חשוב ואף מבורך, בעיקר עבורנו ועבור החלל בו אנו חיים. צמח מביא עמו אנרגיה חדשה, חמצן ובעיקר ירוק חי ודינמי ומשלים את מה שחסר בחפצים הדוממים. כיום זה ברור שצמחים מסוגים שונים הם חלק בלתי נפרד מהלבשת הבית, ושילובם עם טקסטיל טוב ואביזרים מעניינים הופך את החלל למיוחד ואישי. סיור מודרך במשתלה וכמה כלי קיבול לצמחים הם כל מה שצריך בשביל להוסיף צבע ואנרגיה לחלל באופן מידי ובתקציב קטן יחסית.

 עוד בערוץ עיצוב הבית: 

אספנו עבורכם מרחבי הרשת תמונות של חללים מעוררי השראה ומעודדי חמצן, שעל בסיסן נבין איך להוסיף נוכחות ירוקה משמעותית, עם וייב של יער גשם קטן בפינה של הסלון. בשנים האחרונות צמחים מקבלים את הכבוד הראוי להם, ככאלו שיודעים לחוש את החלל ואותנו, כאלו שצריכים אהבה ומעט מים בשביל שיוכלו לתת בחזרה.

הפינה הירוקה

האפשרות הקלה ביותר ליישום, אך גם הנועזת ביותר. בוחרים עץ קטן או צמח בעל עלים גדולים שמתאים לחלל הבית, וממקמים אותו בפינה פנויה ומוארת שם ישמח וישגשג. לצד ספה, או קצת מאחוריה, בקונטרסט מושלם על רקע קיר בהיר ונקי מחפצים מיותרים. ההמלצה החמה היא לבחור בפיקוס כינורי, עץ אשר בחוץ נישא לכמה מטרים, וכיום הוא מיני טרנד חזק ומוביל בפני עצמו. רצוי וניתן לשלב יחד עם צמחים בקנה מידה קטן יותר עם עלים בעלי טקסטורה עשירה יחסית.

פיקוס כינורי, בשמו המדעי Ficus lyrata או בשמו האינסטגרמי Fiddle leaf fig, הוא בחירה מעניינת למיקום בבית כצמח דומיננטי. עליו גדולים ובעלי גידים בולטים, ומראהו נקי וחד משמעי בגוון ירוק כהה. ניתן לשלוט בצמיחתו די בקלות, על ידי גיזום של עלים מיותרים והגבלת גודל השורשים. בחוץ הוא גדל פרא ומגיע עד לגובה עשרה מטרים.

A post shared by Henrik Nero (@henriknero) on

A post shared by DETAIL (@detailmc) on

A post shared by MiMaMeise (@mimameise) on

A post shared by Patti (@patticakewagner) on

A post shared by @bowerhouse on

A post shared by FOLIIS (@_foliis_) on

הגלריה הבוטנית

בשנת 2017 ניתן לומר שטרנד קירות הגלריה התמתן מעט ומצא את האיזון הנכון של מעט תמונות עם קונספט מעניין וללא צילומי משפחה, במיוחד לא בפינת האוכל. בשל כך התפנה קיר חשוב בחלל, שאותו ניתן למלא בצמחים שונים ומגוונים בצורה, בגודל ובצבע וטקסטורה. מערכת מידוף קטנה או ספרייה גדולה יתאימו למיקום הרבה צמחים מעניינים בגודל בינוני, מגובה רצפה לכיוון התקרה. זה הקיר הנכון לשנה זו, וכנראה גם לבאות.

A post shared by Therese Nybu (@theresenybu) on

A post shared by Planthuisje (@planthuisje) on

A post shared by Home Spaces (@homespaces_) on

הגינה התלויה

עציצים מונחים על הרצפה זה נהדר, אך לעתים יש אילוצים כמו ילדים ובעלי חיים, אשר לא מותירים ברירה אלא לתלות גבוה צמחים נשפכים. מאחר שזו ברירה נכונה וגם טבעית עבור צמחים מסוג מסוים כגון קיסוס על מיניו השונים, ניתן למקם על מדף במטבח, על השיש או אפילו על מוט וילון מעל לחלון, שם יש אור טבעי בשפע. מתקן לתליית בגדים ובערך כל מדף פנוי, יכולים לשמש כמתלה לעציצים בגודל בינוני וקטן.

A post shared by Barbora Kurcova (@herinternest) on

A post shared by sylplants (@sylplants) on

A post shared by Planthuisje (@planthuisje) on

A post shared by janneke (@still_______) on

את הכתבה הכינה לירון גונן, מעצבת פנים טבעונית וחובבת צמחים, בעלת הבלוג מיס גרות www.missgarot.co.il