בכביש הזה הקהל מוזמן להתגלגל חופשי, לקפוץ או סתם לזחול מבלי שאף אחד יצפצף לו מאחור: במסגרת אירוע אמנות גדול המתרחש פעם בשנה בלבו של יער העבות "ניקולה-לניבטס", 170 ק"מ מדרום מערב למוסקבה, הפך כביש שלם באורך של לא פחות מ-51 מטרים לטרמפולינה אטרקטיבית ומקפיצה לציבור הרחב.
עולים על המסלול המהיר
האחראים לעבודת האמנות המעניינת, ועל פי התמונות גם מאוד מהנה, הם צוות מעצבים צעירים ויצירתיים מאסטוניה בשם מאריה קאסק, ראלף לוק וקארלי לויק, בעלי סטודיו לעיצוב וארכיטקטורה בשם סאלטו (salto architect). השלושה חשפו את הכביש המשודרג שזכה לכינוי "המסלול המהיר", באירוע פתיחת פסטיבל 'ארכסטויאני 2012'. "המסלול המהיר היא עבודה שמנסה ליצור מבנה אינטליגנטי וגם מבוסס רגש," מסבירים המעצבים את המחשבה המנחה מאחורי הפרויקט, "העבודה מתכתבת עם המציאות העכשווית ועם המקום עצמו, ומאפשרת למשתמש לחוות חוויות שונות ואישיות ולנצל את החלל ואת התנהלותו בו כפי שהוא רואה לנכון. כרגע מדובר בעניין קונספטואלי בלבד, אך ישנם אלמנטים מתוך העבודה שניתן וכדאי ליישם בעולם האמתי."
רק הטובים שורדים ביער
זוהי למעשה הטרמפולינה הגדולה בעולם, וכל מי שעולה עליה יכול, כאמור, לבצע את התקדמותו בכל דרך שיחפוץ, בתנאי שהוא מתחייב לעבור את כל המסלול אל הצד השני. מאז הפתיחה המבקרים לא מפסיקים לקפץ מצד לצד והיא הוכתרה ככוכבת הרשמית של הפסטיבל. הפסטיבל עוסק בכל סוגי האמנות אך מתמקד בעיצוב וארכיטקטורה, והיער בו הוא מתקיים הופך לתקופה של חודש למעבדה יוצרת בה נפגשים אמנים ומעצבים מכל העולם ומחליפים ביניהם רעיונות. השנה התמה של הפסטיבל היתה 'תנועה', והמציגים התבקשו להתייחס לכך במיצגיהם. משום כך נבחרה הטרמפולינה, שנראית ממבט על כמו דרך עפר לכל דבר.
"העובדה שהפסטיבל מתרחש ביער ולא בסביבה אורבנית כמו אירועי אמנות רבים אחרים מאפשרת יותר יצירתיות," אומר אנטון קוצ'ורקין, האוצר הראשי. "הגענו כעת לרמת עניין גבוהה כל כך עד שאנו שוקלים ליצור מהאירוע דבר מתמשך וכלל שנתי. ביער שורדים רק הדברים המשמעותיים ביותר וההכרחיים, וזהו תהליך סינון טוב עבור אמנים שעוסקים באמנות מהסוג השימושי.", הוסיף.
לדברי המעצבים, זהו הפרויקט הגדול ביותר שלהם עד כה. "אנו מנסים לאתגר את המקום והתבניות בהן אנו מורגלים. ומקווים שהמסלול שיצרנו יעניק חוויה חדשה בתפיסת הסביבה דרך החוויה המיוחדת".
עוד מיצג אמנות מרהיב: לרקוד עם אלפי בלונים בפרנקפורט
עשו אותם בלגו: מבנים מטריפים מקוביות