"ראיינתי כל אחד מהילדים, והם סיפרו לי על חדרי החלומות שלהם", מספרת המעצבת מירב בן ארי על תחילת תהליך שיפוץ הבית בשוהם. הבית הפרטי, שבו חמישה חדרים ומרתף, בן כ-20 שנה. שטח הבית כ-200 מ"ר, והוא לא שופץ מעולם. לבני הזוג, בשנות הארבעים לחייהם, שלושה ילדים בני 18, 15, 13. "המטרה הייתה להשיג בית שברגע שאתה נכנס אליו יש לך תחושה שאתה בחופשה, מנותק מהסביבה".
שיפוץ הבית, שהיה בעל מראה מאוד מיושן, נמשך כ-4 חודשים ועלה כ-700 אלף שקלים. השיפוץ כלל החלפת חלונות, שבירת קירות ובנייתם במיקומים חדשים, שיפוץ שלושה חדרי רחצה, החלפת חזיתות במטבח והחלפת רהיטים. רצפת השיש הושארה. "לא התפשרנו בכלום, קיבלתי יד חופשית בכל הבחירות והלקוח נתן בי אמון מלא לעשות בחירות שנראות לי מתאימות", מסבירה בן ארי.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
שירותי אורחים במראה קלאברי
מיד בכניסה לבית רואים את המדרגות, שבהן הוחלף מעקה הברזל למעקה זכוכית. מגובה הקומה השנייה יורדים שלושה גופי תאורה עשויים בטון, שמתכתבים עם העיצוב הכללי בבית. "חזיתות המטבח הוחלפו ללבנות כדי לתת לבית אווירה מודרנית יותר, אך לא ויתרנו על רהיטים בצבעי עץ חמים ויצרנו מראה אקלקטי: פינת האוכל העגולה עשויה עץ, והוספו לה כסאות פלסטיק בחרדל ושחור ליצירת קריצה עיצובית קלילה", בן ארי מתארת.
כל חלונות הבית הוחלפו לחלונות ברזל בעבודת יד, בשירותי האורחים נוצר מראה מעט קלאברי: הרצפה וכל הקיר של האסלה חופו באריח 3 מ"מ במראה חלוד, שאר הקירות חופו בטיח והוצב כיור פרי סטנדינג עם ברז מפל שיוצא מהקיר.
בסלון, כדי ליצור תחושה משפחתית ונעימה, הוצב קמין ברזל שחור לחימום הבית וליצירת אווירה, ונעשה שימוש נוסף בברזל בארונית שחורה ובגופי תאורה שחורים. "הפריט האהוב עליי הוא קיר הבטון בסלון", מספרת בן ארי, "הקיר נרכש ממעצב הבטון איתי בראון, והוא מלא נוכחות".
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
דלת פנדל בחדר הארונות
בקומת החדרים כל חדר קיבל אופי משלו, כפי שמספרת בן ארי: "בחדר הבכורה מיטה דומיננטית בצבע טורקיז ושאר החדר שקט ורגוע. הבת הצעירה רצתה חדר שמח וצבעוני ולכן הדבקנו טפט שהתאים בדיוק, ועיצבנו את חדר האמבטיה שלה בוורוד. הבן קיבל את החדר עם המרפסת שהולבש בצבעוניות של כחולים עם טיח כחול בקירות וטפט של סירות. חדר השינה של ההורים מתאפיין בתחושה של סוויטה במלון וקיבל חדר רחצה רחב ידיים עם אמבט פרי סטנדינג במרכזו, והדלת של חדר הארונות עוצבה כדלת פנדל דו כיוונית עם תריסים. המרפסת רוצפה באריחים במראה נווה צדק.
כל התאורה בבית עוצבה על ידי דורי קמחי - תאורה אדריכלית והיא משלבת מגוון סגנונות: פרופילי לד, תאורה סמויה בקירות, גופי תאורה מינימליסטיים וגופי תאורה בעלי נוכחות משמעותית יותר. כל גוף תאורה נועד לענות על פונקציה שונה, בהתאם לחלל שבו הוא נמצא".
על תהליך העבודה עם בעלי הבית מספרת בן ארי: "תחילה - כמו בזוגיות, חשוב לבחור מעצב שיש לך כימיה ודינמיקה איתו- כי מדובר בתהליך ליווי לא קצר וחשוב לשמור על קשר מצוין. דבר חשוב נוסף הוא לסמוך על המעצב. אני ידועה בתור מעצבת שקשובה מאוד ללקוחות ומתאימה את העיצוב לצרכים שלהם. כדאי מאוד לתת למעצב יד חופשית בבחירות שהוא עושה, מכיוון שלמעצב יש את היכולת לראות את התוצר המוגמר בראייה יותר מרחבית - יכולת שברוב המקרים אין ללקוח. בנוסף, רצוי לבחור חומרים איכותיים על מנת שהעיצוב יישמר לאורך זמן – זה לעיתים מתבטא בסכום ההשקעה בשיפוץ ובעיצוב".
תכנון ועיצוב פנים: מירב בן ארי, מעצבת פנים