ברחוב מונטיפיורי בחיפה, בדירה המשקיפה אל הנמל, מתגורר יזם מתחום הנדל"ן והסטארטאפ. הדירה, ששטחה 120 מ"ר + מרפסת 12 מ"ר, נמצאת בבניין בן 56 שנים במצב שמור. לפני השיפוץ הבית היה ישן, לא משופץ עם תשתיות ישנות וחלוקה מיושנת. בדירה ארבעה חדרים ושני חדרי אמבטיה.
"החזון היה לקבל בית מעוצב מודרני, מתוכנן היטב ומשדר יוקרה אך יחד עם זאת חמימות, בדגש על הכנסת הנוף המרהיב פנימה לתוך הדירה כתמונה פנורמית וניצול מקסימלי של השטח", מתארת המעצבת אלה מורגן את תחילת העבודה. "על מנת להגיע לתוצאה נהרסו קירות קיימים, נעשה שימוש ברלסים (קורות תמיכה) ונערך תכנון מחדש כל חלל הפנים בדירה. הוגדלו החלונות, מוקמו מחדש המטבח וחדרי האמבטיה, ואף נוספה חצי קומה באזור חדרי השינה לצורך העברת צנרת חדשה. השיפוץ נמשך כחמישה חודשים, ועלה בסך הכל 400 אלף שקל, כולל עבודה וחומרים, תשתיות, עיצוב ותכנון, עבודות גבס, נגרות מטבח, מוצרי חשמל וריהוט.
"כשהגעתי לפגישת היכרות, נכנסתי לבית חשוך, ישן ומוזנח. הלקוחות עשו לי סיור בבית ולבסוף ניגשו למרפסת ופתחו את התריסים הישנים והשבורים ונוף הנמל של חיפה נכנס לתוך הבית בפרץ אור ובראות חדה. באותו הרגע עברה בי תחושה של צמרמורת והתרגשות מגודל הפוטנציאל התכנוני שיש לדירה זו וידעתי שאת הדירה הזאת אני אעצב", נזכרת מורגן.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- חושבים שצפוף אצלכם? הבתים הכי צרים בעולם
- מציצים להם: הדירה של שם ברדוגו מ"האח הגדול"
עכשווי, אורבני בניחוח של חו"ל
אל הבית מגיעים משביל כניסה נפרד שאורכו כשישה מטרים. ההליכה בשביל לכיוון הכניסה מוארת בתאורה אלומתית אשר מדגישה את הריצוף המיוחד ומובילה לכניסה המיוחדת. מדרגות הכניסה הועתקו לחזית השביל ובכך נוצר פודסט כניסה מרווח. מדלת הכניסה נפתח חלל פתוח מואר ורחב לנוף חיפאי יפהפה.
מחשבה רבה הושקעה בעיצוב, מיקום ותכנון המטבח וכן בנושא התאורה. הסגנון שנבחר מתאים לאופי הדייר: עכשווי, מודרני, אורבני, חוצלארצי. התאורה מגדירה כל אזור בחלל הרחב, והתכשיט המחפה את אי העבודה הוא אוניקס שנבחר בקפידה מתוך מגוון רחב של אבנים מהטבע. את משטח האוניקס ניתן להאיר ואז הוא משמש כתאורת אווירה יפה ומיוחדת בשעות הערב.
כשעוברים למפלס החדרים עולים מדרגה (המדרגה היא אילוץ בגלל השינוי בקווי הביוב בבית). הפכנו חיסרון זה ליתרון והדגשנו זאת בשינוי הריצוף: הרצפה הופכת לפרקט תלת שכבתי. חדר השינה ממוקם היכן שהיה בעבר המטבח וחדר הרחצה הצמוד לו היה בעבר חדרון ששימש כספרייה והגישה אליו הייתה דרך המרפסת. נוצרה סוויטת שינה מפנקת, והלקוח לא ויתר על ג'קוזי ומקלחון מרווח. הנוף, כמובן, נכנס לבית מכל החלונות.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מרפסת מפנקת לחדר העבודה
תוכנן חדר רחצה נוסף אשר בתוכו תוכננה פינת השירות בתוך נגרות. משרד הלקוח בביתו ולכן תוכנן עבורו חדר עבודה ויציאה למרפסת צרפתית מפנקת להתרווחות ולעישון. המרפסת המטופחת משקיפה על שביל הכניסה של הבית. חדר נוסף תוכנן לאירוח וגם ממנו גישה למרפסת המפנקת. לבית זה יש עליית גג גדולה המאפשרת בנייה של קומה נוספת בעתיד. כרגע הוכן פתח גישה דרך מדרגות מתקפלות, והאזור משמש לאחסון.
"אמו של הדייר אוהבת עיצוב ואמנות והייתה מחוברת לכל התהליך", מסכמת מורגן, "לאורך כל התהליך היה שיתוף פעולה מלא ביני לבין הדייר ואמו. היה לי העונג לעבוד עם המשפחה הזאת. הרגשתי לאורך כל הדרך שהתוצאה היא החשובה ולא פחות מכך הדרך. למרות כל הקשיים היה שיח ענייני, מקצועי, הקשבה הבנה והערכה מקצועית לדעתי ולהמלצותיי.
גם הסטודנטים השתתפו
"אני מלמדת במרכז האקדמי ויצו חיפה (לימודי חוץ, מגמת עיצוב פנים) ועם פתיחת סמסטר פרויקט דירת מגורים ביקשתי את הסכמת הלקוחות לשלב את הסטודנטים בכל תהליך השיפוץ. בגמר הפרויקט הזמנתי את הלקוחות להגשות הסטודנטים והתרגשתי מאוד לראות את הלקוחות מתרגשים מהגשה של כל סטודנט וסטודנט ואת החיבור העיצובי והתכנוני שלו לבית שלהם.
"בכל בית טמון פוטנציאל. הנוף, שהוא התכשיט העיקרי בבית הזה, היה מוסתר בכל דרך אפשרית במצב הקיים. את הפוטנציאל הזה היה חשוב לי לממש למרות העלויות הגבוהות. וכשמסתכלים על התוצאה אי אפשר לחשוב אחרת. עם האמת הזאת ניגשתי ללקוחות, והם לשמחתי זרמו איתי".
תכנון ועיצוב פנים: אלה מורגן