אם תכננתם להתפנק בדירה במגדל מאייר - הפרויקט המגה יוקרתי בלב שדרות רוטשילד, כדאי שתזדרזו. לאחרונה נמכרה בבניין הדירה הלפני אחרונה לדייר מאושר שזהותו אנונימית, ולפי הערכות בשוק מחירה חצה את סף ה-40 מיליון שקלים. בהחלט לא הדירה הכי יקרה בבניין, אגב. אז הדייר אנונימי והמחיר החסוי מעוגן בהסכם סודיות שעליו חתום יגאל צמח, מנכ"ל חברת ברגרואין רזידנטאל, יזמית המגדל, אבל תמונות יש לנו, ואנחנו שמחים לחלוק אותן איתכם.

המגדל עצמו תוכנן ועוצב על ידי ה"סטארקיטקט" היהודי-אמריקני זוכה פרס פריצקר ריצ'רד מאייר, ומתנשא לגובה 42 קומות, כ-160 מטרים של מגדל סימטרי ומרשים. לא רק המגדל מרקיע שחקים, אלא גם מחירי הדירות שהיקרה שבהן, על פי מגזין "פורבס", נושאת תג מחיר של 170 מיליון שקל (נמכרה, למקרה שהתעניינתם). הבניין כולל פסיליטיז מפנקים דוגמת בריכת שחייה חצי אולימפית, בריכת פעוטות, חדר כושר מאובזר היטב, ג'קוזי, סאונה יבשה ורטובה, מרתף יינות, לאונג' דיירים, ובימים אלה מוקם שם גם לאונג' עסקים בסגנון "we work" שישמש את דיירי הבניין.

לופט במאייר, המגדל (11) (צילום:  עמית גירון)
מגדל מאייר. כ-160 מטרים, 40 קומות|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, המגדל ג (10) (צילום:  עמית גירון)
הדירה היקרה ביותר נמכרה בכ-170 מיליון שקלים|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, בריכה (8) (צילום:  עמית גירון)
האדריכל ריצ'רד מאייר, זוכה פרס פריצקר לאדריכלות|צילום: עמית גירון

לופט במאייר, בריכה (9) (צילום:  עמית גירון)
בריכה חצי אולימפית לרשות הדיירים|צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית:

"רצינו ניו יורק בתל אביב"

דירת הפנטהאוז המדוברת ממוקמת בקומה ה-40 במגדל, פונה לכיוון דרום ומשתרעת על פני 270 מ"ר. היא עוצבה כלופט ניו יורקי, ללא מחיצות, עם תקרה בגובה 3.3 מטרים המעצימה את חוויית הגודל והמרחב. "כשהחלטנו לעצב את הפנטהאוז הזה בחרנו לנקוט גישה שונה ב-180 מעלות מהקו המנחה בדירות הפנטהאוז האחרות ובמגדל כולו", אומר יגאל צמח. ואכן, העיצוב המחוספס, האקלקטי, הצבעוניות והחומרים שנבחרו עומדים בניגוד מוחלט לסגנון האדריכלי של מאייר המקפיד על מינימליזם קלאסי ועל הצבע הלבן הנקי.

"המחשבה היתה ללכת עם הווייב הניו יורקי עד הסוף. במגדל שעיצב אדריכל ניו יורקי, בגובה ניו יורקי, במיקום הכי ניו יורקי בתל-אביב. רצינו ניו יורק גם בתוך הדירה. ברודווי בואכה ספרינג. במידה רבה זה הוכיח את עצמו. כל מי שנכנס לדירה התקשה לעזוב אותה. היינו צריכים לפנות את הפגישות שלנו בנימוס", מתאר צמח בחיוך.

עד שנמכרה הדירה התקיימו בה גם כמה אירועי תרבות ואמנות עם הפקה שעבדה היטב על כל החושים: "החל במוזיקת צ'יל אאוט של להקת Air, דרך קטעי וידאו ארט שהוקרנו על הקירות, ועד למכונת ריח שפיזרה ניחוחות של וניל ולבנדר". בין היתר, היא הושכרה לתקופה של חודש למפיק סרטים מלוס אנג'לס תמורת סכום פעוט של 20,000 שקלים.

לופט במאייר, מרפסת (5) (צילום:  עמית גירון)
עד שנמכרה הדירה התקיימו בה אירועי תרבות ואמנות|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, מרפסת (12) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, מרפסת (13) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, סלון (6) (צילום:  עמית גירון)
תקרת הבטון החשופה נצבעה שחור|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, סלון (7) (צילום:  עמית גירון)
הדייר הפוטנציאלי: רווק תל אביבי שאוהב את החיים|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, קיר טלוויזיה, ג (2) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, סלון (8) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, סלון (20) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

לופט במאייר, סלון, ג (19) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

מה יגידו אזובי הקיר?

לנגד עיניו של מי שהופקד על עיצוב הלופט, מוטי מור-מרגוליס, 34, בוגר שנקר, עמדה דמותו של הדייר הפוטנציאלי – רווק תל אביבי שאוהב את החיים, אוהב לארח, לא חושש מהבלתי קונבנציונלי. מישהו שיתחבר לסקס אפיל שנוטף מהדירה. קירות הבטון והבלוקים החשופים משמשים רקע לעבודות האמנות שאצרה בכישרון רב ליאור יהל אוהד, תקרת הבטון נצבעה בשחור ועל הרקע שלה בולטים הספרינקלרים האדומים, בחדר הרחצה שולבו ברזים של צינורות כיבוי אש. לרצפה נבחרו פאנלים בגודל 2X1 מ' מברזל חלוד בציפוי סילר, שיוצרו בעבודת מסגרות בהזמנה מיוחדת. שכבת הבידוד המיוחדת מבטיחה שהרצפה לא תתקרר ותישאר נעימה למגע גם בחורף.

הסלון הענק כולל גינה פנימית עם צמחייה עשירה. בכניסה לדירה ניצב כלוב ציפורים בגובה 2.5 מטרים מלא בסחלבים, שרכים, נוצות טווס וצמחים טורפים שמגדיר מחדש את סגנון ה"אורבן ג'ונגל". בקיר שמול המטבח, מעל הקמין, בחר מרגוליס להציג אזוב ממוסגר בפלדה חלודה. בשיתוף חברת גרין וול יצרו אמנות חיה, עשויה מצמחי טחב שחיים מהלחות באוויר, אינם דורשים טיפול ותחזוקה ומשתלבים היטב באווירה הכללית בדירה. הבחירות והשילובים הבלתי צפויים בדירה ניכרים גם בבחירה של מרגוליס למקם, באין מפריע ובתעוזה רבה, בסמוך לספרינקלרים החשופים גופי תאורה יוקרתיים שעיצב אריק לוי, ובדומה לכך ספת B&B של פטרישיה אורקיולה ליד שולחנות קפה משעם של איקאה.

לופט במאייר, מטבח (19) (צילום:  עמית גירון)
הרצפה: פאנלים בגודל 2X1 מ' מברזל חלוד בציפוי סילר|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, מטבח (17) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, מטבח (18) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, מטבח ופינת אוכל (18) (צילום:  עמית גירון)
יצירות אמנות ברחבי הדירה, באווירה ניו יורקית|צילום: עמית גירון

לופט במאייר, פינת אוכל (15) (צילום:  עמית גירון)
ספרינקלרים חשופים בתקרה|צילום: עמית גירון

"חוויה מאיירית נטו"

זה לא טריוויאלי שמעצב צעיר שרק סיים את הלימודים מופקד על עיצוב דירה בעשרות מיליוני שקלים, ועל הדרך לשם מספר מרגוליס: "בסוף 2012, במסגרת תחרות לתכנון ועיצוב דירת יוקרה במגדל, הגיע יגאל צמח לשנקר והציג את הפרויקט ואת תוכניות המגדל שהיה אז בתחילת הבנייה. התחרות הייתה פתוחה לסטודנטים לעיצוב, אדריכלות פנים ולאדריכלים בוגרים שכבר עובדים בתעשייה. הייתי בשנה השנייה ללימודים והבנתי שמדובר באתגר לא קטן ובהזדמנות של פעם בחיים לצלול לתוך הראש של אדריכל על כמו ריצ'רד מאייר".

הסוף כבר ידוע, מוטי ושותפו לתחרות מתן קירשנבאום זכו בתחרות, ושנה לאחר מכן מרגוליס כבר גויס לעבודה קבועה במשרדי ברגרואין. "אני מניח שזכינו כי הצלחנו לפצח את ה-DNA של מאייר. תכננו דירה שמעניקה 'חוויה מאיירית' נטו. נקייה וטהורה, בלי גימיקים, מתוך הבנה שזה מה שיחפש מי שמגיע לרכוש דירה במגדל כזה. זכיתי לעבוד עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה במגדל של פעם בחיים".

בשלב מאוחר יותר, כשמרגוליס כבר עבד בברגרואין, הגיעה ההצעה לעצב את הפנטהאוז הדרומי. "הייתה מעטפת, הייתה פרוגרמה כללית ובעיקר יד חופשית שקיבלתי", מספר מרגוליס. את הלופט המעוצב, מאייר עצמו, שלטענת צמח היה מעורב בכל פרט לאורך הפרויקט, לא ראה, אבל מי שכן ערך בה סיור הוא אחד השותפים שלו שמאוד אהב אותה, ואולי יותר מהכל - את רצפת הברזל המיוחדת. "מי יודע?" צוחק מרגוליס, "יכול להיות שהיא הייתה ההשראה שלו למגדל השחור שמתוכנן עכשיו באיסט ריבר בניו יורק".

לופט במאייר, קיר ירוק ג (21) (צילום:  עמית גירון)
המצחייה מגדירה מחדש את ה"אורבן ג'ונגל"|צילום: עמית גירון
לופט במאייר, קיר ירוק ג (20) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
לופט במאייר, חדר כושר (9) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
_OBJ_OBJ

_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק