LIVING

צפון ת"א: הפרטים שהתגלו במהלך ההריסה השתלבו בבית המשופץ

הבית, שנמצא אחרי חיפושים שנמשכו יותר משנה, אמנם עומד במיקום נוח לבני הזוג, אבל הוא דרש שיפוץ יסודי. למרות הנתונים המאתגרים הם קיבלו את בית חלומותיהם אחרי חצי שנה בלבד

מערכת living | living | פורסם 11:49 18.02.19 

שנה גודל אות

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
קורות הפלדה שהתגלו במהלך הריסת התקרה נצבעו באפור-שחור
|
צילום: הילה עידו

בני הזוג, שניהם עצמאים בתחום המדיה, מתגוררים עם ילדיהם (נער מתבגר ושתי בנות קטנות) באזור הצפון הישן בתל אביב, ליד פארק הירקון. הם החליטו לשדרג את איכות החיים וחיפשו בית עם גינה באותו אזור. לאחר חיפושים שנמשכו יותר משנה הם מצאו בית ישן לשיפוץ לא רחוק מביתם הישן ומבתי הספר של הילדים. למרות המיקום הנוח, היו לבית חסרונות: הוא בנוי כחלק ממבנה רכבת של ארבעה בתים ולכן יש קירות משותפים משני צדדיו. בנוסף, הבית היה במצב לא טוב. הוא נבנה בשנות ה-40 עם שתי קומות, ומאז נוספו חלקים טלאי על טלאי: בשנות ה-80 נוספה קומת הגג ובתחילת שנות האלפיים הוא שופץ ונוסף לו ממ"ד. סך הכל גודלו של הבית 165 מ"ר עם חצר אחורית בגודל של כ-30 מ"ר.

עוד לפני הקנייה נפגשו בני הזוג עם אדריכלית ענת דרך אגבר לפגישת ייעוץ ובהמשך הפקידו בידיה את השיפוץ. "בני הזוג הגיעו אליי עם דרישות ברורות באשר לצורכיהם וחלומותיהם, ואת כל אלה הייתי צריכה להביא לידי ביטוי לא רק תחת נתונים פיזיים מאתגרים, אלא גם בלוח זמנים לחוץ", מספרת דרך אגבר. השיפוץ נמשך שישה חודשים, כולל שלב התכנון.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

כדי לאפשר חדירת אור ואוויר מכיוון דרום לקומת הכניסה, הוחלט להגדיל את הפתחים בקיר הגובל בגינה. הגדלת הפתחים הוגבלה מכיוון שהבניין נבנה בשלבים, ולכן היה צריך לשמור על נקודות תמיכה בין קומת הקרקע לקומה העליונה ועליית הגג. בפתחים הותקן פרופיל אלומיניום בלגי עדין במיוחד. בנוסף, כדי למקסם את תחושת המרחב הוחלט להרוס את הנמכות התקרה בקומת הכניסה. "להפתעתנו, לאחר הריסת התקרה התגלו קורות פלדה מסיביות שמוקמו כחיזוק קונסטרוקטיבי ככל הנראה בשיפוץ קודם", מספרת דרך אגבר. "הגילוי החזיר אותנו לבדיקת חלופות ומחשבה כיצד ניתן למקסם את גובה החלל ולשלב את הקורות בתכנון. מכיוון שהבית קיבל סגנון מודרני-תעשייתי, אפשר היה לשלב בו את הקורות. הן נצבעו בצבע שחור-אפור כמו שאר פריטי הפרזול בבית והשתלבו נהדר עד כדי כך שהיום הן הסממן הבולט של הבית ובלעדיהן העיצוב לא היה שלם". הרצפה בכל הבית חופתה בעץ. מבחוץ נצבעו חזיתות המבנה, נבנו שביל גישה ונישת אשפה, הותקנה תאורה ונוספה צמחייה.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
האי משמש הן כמשטח עבודה והן כשולחן אוכל
|
צילום: הילה עידו

המטבח: בני הזוג אוהבים לבשל ולארח, ולכן ביקשו להקדיש תשומת לב רבה למטבח ולדאוג שיהיה נוח לעבודה ולאירוח. המטבח תוכנן בצורת רי"ש בסגנון שבין תעשייתי לקלאסי. מצד אחד, הותקנו בו תנור תעשייתי, מדפים חשופים וברז תעשייתי והקירות חופו באריחי סאבוויי. מצד שני הארונות נצבעו בצבע כחול עמוק (צביעת תנור) עם ידיות אינטגרליות. האי משמש הן כמשטח עבודה והן כשולחן אוכל. בקצה המטבח נבנתה נישה לקמין עם ארובה העוברת דרך נישה נוספת בחדר הילדים הנמצא מעל ודרך נישה נוספת בחדרו של הילד בעליית הגג, כדי לחמם אותם. "בחרנו קמין במראה תעשייתי שמשתלב נהדר עם יתר פריטי הפרזול ואלומיניום בבית", אומרת דרך אגבר.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
בנישה ייעודית הותקן קמין
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
הסלון מקביל למטבח
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

הסלון ושירותי האורחים: הסלון, המקביל למטבח, קטן יחסית, אבל זה לא מפריע כי עיקר האירוח מתבצע במטבח ובגינה. "ויתרנו על העיצוב הקלאסי המתבקש של ספה, שתי כורסאות ושולחן, והסלון ספה בודדת ליד הקיר", מסבירה דרך אגבר. בנישת המדפים נמצאים הטלוויזיה ופינת הפטיפון - עוד אהבה של בני הזוג. מכיוון שהבית כולל שלוש קומות, לבני הזוג היה חשוב שבקומת הכניסה יהיו שירותי אורחים. הם מוקמו צמוד לגרם המדרגות, עם דלת בקו אפס ליצירת מראה נקי.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
דלת בקו אפס מובילה לשירותי האורחים
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

חדר העבודה: הממ"ד הפך לחדר עבודה. בכניסה הותקנה דלת הזזה תעשייתית מברזל וזכוכית הנעה על מסילה חיצונית. כך, כשהדלת פתוחה חלל העבודה משתלב עם חלל המגורים. "הדלת נראית היטב בחלל המגורים, מטשטשת את העובדה שמדובר בממ"ד, ומהיא חלק עיצובי בלתי נפרד ממנו", אומרת האדריכלית.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
דלת הזזה מברזל בכניסה לחדר העבודה
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

קומת המגורים – חדר הבנות: חדר הבנות פונה לחזית הבית, וצמודה לו מרפסת. כדי לאפשר כמה שיותר מקום למשחקים הוצבה בחדר מיטת קומותיים. קיר אחד חופה בטפט ותוחם את שולחן הכתיבה של הילדה הגדולה.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
חדר הבנות
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
לחדר צמודה מרפסת
|
צילום: הילה עידו

חדר ההורים וחדר הרחצה: לחדר ההורים הגדול צמודה מרפסת קטנה הפונה אל החצר האחורית. לבקשת הזוג, לא הותקן להם חדר רחצה נפרד אבל בעתיד אפשר יהיה להוסיף אותו. חדר הרחצה גדול יחסית (כ-5 מ"ר), אבל בגלל אילוצים שונים חדר הרחצה מוקם בחלק פנימי של הבית, הגובל בקיר משותף. ארון הכיור הוא שידה עתיקה שבעלת הבית איתרה.

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
חדר ההורים
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
חדר הרחצה
|
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר (צילום: הילה עידו)
צילום: הילה עידו

עליית הגג: בעליית הגג נמצא חדרו של הבן עם חדר רחצה צמוד. בנוסף יש בו חדר משפחה עם טלוויזיה, שבעתיד יוכל לשמש חדר לאחת הבנות, ארון שירות ובו מכונת כביסה ומייבש בתוך נישה מובנית ופינת עבודה קטנה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, לפני שיפוץ (צילום: ענת דרך אגבר)
הסלון לפני השיפוץ
|
צילום: ענת דרך אגבר
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, לפני שיפוץ (צילום: ענת דרך אגבר)
הכניסה לפני השיפוץ
|
צילום: ענת דרך אגבר
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, לפני שיפוץ (צילום: ענת דרך אגבר)
המטבח לפני השיפוץ
|
צילום: ענת דרך אגבר

"החלטות רבות התקבלו תוך כדי הבנייה לאחר שלב ההריסות, הן בגלל לוחות הזמנים הצפופים, והן בגלל הגילויים הקונסטרוקטיביים שלא היו צפויים ולא הופיעו בשום תכנית קודמת", מספרת דרך אגבר. "בסופו של דבר, הגילויים האלה העשירו את הבית בפרטים, יצרו חללים חדשים, והתחברו בצורה מדויקת לסיפור המשפחה ולדרישות שלה".

תכנון ועיצוב: אדריכלית ענת דרך אגבר 

בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, קומת קרקע, שרטוט ענת דרך אגבר (שרטוט: ענת דרך אגבר)
שרטוט קומת הקרקע
|
שרטוט: ענת דרך אגבר
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, קומה ראשונה (שרטוט: ענת דרך אגבר)
שרטוט הקומה הראשונה
|
שרטוט: ענת דרך אגבר
בית בתל אביב, עיצוב ענת דרך אגבר, עליית גג (שרטוט: ענת דרך אגבר)
שרטוט עליית הגג
|
שרטוט: ענת דרך אגבר

רשימת מכולת

קמין – 7,000 שקל, רוקח קמינים

ארון אמבטיה – 5,000 שקל, יניב פשפשים

ספרייה בחדר ילדים – 3,000 שקל, יניב פשפשים

כיסאות – 600 שקל לכיסא, אייטמס

תמונות בסלון ובחדר ההורים – 150-70 שקל לפריט לחודש (השכרה), Art4Rent