הרי הגולן, הר חרמון, הרי נפתלי ועמק החולה - בסך הכל אנחנו מאוד בעד להיות טבולות בנופים האלה, ועוד יותר בעד כשזה כולל חדר בוטיק מפנק. לכן כששמענו על מתחם התיירות החדש בגליל העליון, גליליון, ועל ההתחדשות המפונפנת של מלון כפר גלעדי, הוא המלון הירוק של הצפון, יצאנו מיד לדרך. ספוילר: לא התאכזבנו. 

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

גליליון: המתחם שליד האגם

כשנוסעים על כביש תשעים, בכניסה לאגם החולה, מתגלה מתחם חדש שנראה כמו עיירה אירופית לחופי הים התיכון. בניינים דו קומתיים עם חזית אחידה מקיפים בריכת שחייה, והכל טובל בירוק ירוק ובשקט שקט, כמו שיכול להיות רק בצפון. העיירה הקטנה הזו היא גליליון - מתחם תיירות חדש שבו מלון חדש לגמרי המעוצב בניחוח ספרדי-איטלקי-ים תיכוני, ובקרוב ייפתח בו גם שוק אוכל, שתוכנן בהשראת שוקי אוכל מצליחים ברחבי העולם, כגון בורו מרקט בלונדון ולה בוקריה בברצלונה. החזון של מקימי המתחם - המלון והשוק - הוא לתווך את התוצרת המקומית לאורחים מן הארץ ומהעולם ולמשוך חובבי קולינריה ופודיז, אך גם להביא את מסעדות תל אביב אל הגליל. כ-50 מסעדות דוכני וחנויות עתידים להיפתח, והקולינריה היא רק חלק.

כמו במתחמים תיירותיים בעולם, גם בגליליון לא מסתפקים במה שמציע המלון, אלא דואגים למעטפת הכוללת של הנופש, במיוחד זה המיועד למשפחות. כרטיס ג'יפאס (gpass) מעניק כניסה חופשית למגוון אטרקציות בגליל, ובהן קטיף דובדבנים, מוזיאון האדם הקדמון, קייקי דן ועוד (רשימה מלאה באתר המלון). עוד באגמון החולה הסמוך נערכים סיורי ספארי ליליים שבהם פוגשים את בעלי החיים בסביבתם הטבעית.

השקת מלון (צילום: אלירן אביטל)
מתמזג בטבע|צילום: אלירן אביטל
השקת מלון (צילום: אלירן אביטל)
?עם נוף לבריכה|צילום: אלירן אביטל

השקת מלון (צילום: אלירן אביטל)
או עם נוף לעמק?|צילום: אלירן אביטל

עתיק בחוץ, מודרני בפנים

עיצוב בית המלון, המתכתב עם אדריכלות ים תיכונית ועם הסביבה הגלילית, עושה שימוש בחומרים טבעיים תוך שילוב הטבע במבנה. לכל אחד מ-120 החדרים והסוויטות במלון מרפסת המשקיפה אל הבריכה או אל נופי עמק החולה, החרמון, הגליל והגולן. "רצינו להעביר את תחושת עיירות הנופש האירופיות העתיקות בעזרת חומרי הגלם שהשתמשנו בהם, החל מהריצוף ועד לרעפי המבנה", מסביר גדי רובינשטיין, אדריכל המלון, "לא רצינו לתת תחושה אורבנית מודרנית באופן מלא, אבל כן הבאנו נגיעות טקסטורה חדשנית שמשתלבות עם האווירה שיצרנו. בעת הישיבה בבריכה, השתלבות הנוף עם גובה המבנים מדויקת, על מנת שהנופש ירגיש שהוא לא בארץ אך יחד עם זאת תהיה תחושה מוכרת של הסביבה הידועה לו".

נועם חתוכה, מעצב הפנים של גליליון, מספר: "את העולם המודרני הבאנו בחללי הפנים כדי לא לפגוע באווירה האותנטית שמביאים מבני החוץ. חדר האוכל משלים את הניחוח האירופי בהתכתבות עם עולם העיצוב החדש. לעומתו, חדר הכנסים מביא את מלוא המודרניות של היום. היה לנו חשוב שהנופשים יקבלו חוויה שונה מכל מלון אחר בארץ. רצינו לערפל את הדיוק של מבנה חדש וכמו כן לא ליצור מראה ישן מדיי - הבאנו את רחובות אירופה העתיקה לישראל. את כל התמונה, כמובן, עוטף הגליל, שהוא ההשראה לכלל עיצוב המתחם".

במרכז הספא שמונה חדרי טיפולים, חדר סדנאות, חמאם טורקי, סאונה יבשה, מכון קוסמטיקה וחדר התרגעות הצופה אל הנוף הגלילי. הספא מציע מגוון רחב של טיפולים לגוף ולנפש.

השקת מלון (צילום: אלירן אביטל)
צילום: אלירן אביטל

השקת מלון (צילום: אלירן אביטל)
ויש גם ספא|צילום: אלירן אביטל

מלון גליליון, כביש 90 בין ראש פינה לקריית שמונה, בכניסה לאגמון החולה. 
טווח מחירים במלון: 1,290-990 שקלים ללילה
שוק האוכל אגמון מרקט עתיד להיפתח ב-15 באוגוסט ויהיה פתוח 7 ימים בשבוע, בשעות 21:00-08:30

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

כפר גלעדי: יוקרה שלא מנקרת עיניים 

מלון כפר גלעדי, לעומת זאת, הוא סיפור אחרי לגמרי. שילוב בין שני עולמות שנוטים בדרך כלל להתנגש. מצד אחד, מדובר בקיבוץ, על כל המשתמע מכך – הוא נטוע בתוך ההיסטוריה הענפה שלו, בין "שביל הלולים" עם חנות הספרים יד שנייה, הגלריות והפיצרייה הביתית, מוזיאון השומר המתעד את ההיסטוריה הלחימתית של המקום וסליק הנשק שנותר כפי שהיה לפני 60 שנה, וגם בית הראשונים ופסל האריה השואג לא רחוק משם. אך מצד שני, בתוך המלון הגדול בן ה-30, שבו 160 חדרים ושתי בריכות, פנימית וחיצונית, מתחבאים להם חדרי בוטיק וסוויטות מפנקות עם שיק הרבה יותר צרפתי מקיבוצניקי. והשילוב הזה שופע קסם.

לא תמיד זה היה ככה. לפני כשנה הושלם תהליך העיצוב של 11 חדרי בוטיק באגף החדש של המלון, וכעת נמצא פרויקט שדרוג המלון באחד השלבים האחרונים עם הוספת 8 סוויטות וחדרי בוטיק חדשים ומעוצבים, שמצטרפים ל-42 החדרים שנבנו ושופצו בחמש השנים האחרונות, במסגרת מהלך כולל לחידוש פני המלון כולו. במסגרת השדרוג הכללי, בוצע לאחרונה גם שיפוץ של המטבח וחדרי האוכל.

כפר גלעדי אווירה מלון (צילום: דרור מילר)
מלון כפר גלעדי. קיבוצניקי|צילום: דרור מילר

הבריכה החיצונית (צילום: דרור מילר)
הבריכה החיצונית. שם הרי גולן|צילום: דרור מילר

בסימן 100 שנה לקיבוץ

על עיצוב המלון הופקדה האדריכלית הילה יניב, שעוצב ברוח תקופת ארגון "השומר" ותוך מתן כבוד להיסטוריה הייחודית של קיבוץ כפר גלעדי החוגג 100 שנה להקמתו. בין השאר, הדבר בא לידי ביטוי בתמונות היסטוריות אותנטיות ותמונות מהווי הקיבוץ, שהמתעדות את חייהם של מייסדי הקיבוץ.

מכיוון שמלון כפר גלעדי בחלקו הצפוני נבנה לפני יותר מ-30 שנה, עם קירות בטון עבים במיוחד כדי שיהיה מוגן ממתקפות שכנינו, אחד האתגרים שאתם התמודדה המעצבת בפרויקט זה הוא בנייה בשלבים לאורך שנים - הלובי והבר נבנו בכמה שלבים: הקומה הראשונה קבורה בחלקה באדמה, ורק חזית אחת צרה שלה מאפשרת יציאה למרפסת הבר. הדבר גרם לתחושה חשוכה, אפלה ולא מזמינה. זו הסיבה לכך שהמעצבת בחרה צבעים בהירים, ריצוף שיש מבריק, מראות ופתיחת חלון נוסף מסוג של חצר אנגלית הבנויה כמסלעה היוצרת מפתח מדורג ורחב עבור כניסת האור. בצד כל זאת, נעשה שימוש זהיר באבן הבזלת המקומית ובתמונות מקוריות מתקופת השומר ומימיו הראשונים של הקיבוץ.

סוויטת פרימיום (צילום: דרור מילר)
סוויטת הפרימיום. שיק צרפתי|צילום: דרור מילר
כפר גלעדי חדר האמבטיה בסוויטת הפרימיום (צילום: דרור מילר)
חדר האמבטיה בסוויטת הפרימיום. תענוג|צילום: דרור מילר
 

מנורות רטרו ברוח התקופה

"החדרים עוצבו בסגנון שמתאים לתחילת המאה ה-20 כדי לשמור נאמנות לתקופת ההתיישבות במידת האפשר", מספרים ממשרד האדריכלות הילה יניב, "למשל, בתקופת 'השומר' לא היה שימוש כלל במנורות, אבל כאן במלון נכנסו לשימוש מנורות רטרו שמתאימות מבחינה עיצובית לתקופת הזמן, גם אם לא לארגון ה'שומר' באופן ספציפי. שאר האלמנטים - תמונות, ראנרים, וילונות והריהוט - גם הותאמו לרוח התקופה".

המבנה החיצוני של המלון לא שונה, אבל בפנים נעשו שינויים רבים. השינוי התבטא בהגדלת הפתחים, שינו התכנון הפנימי, ויצירת יותר אור לחללים השונים. המטרה הייתה לשמור על פשטות הרמונית שמתמזגת עם הטבע "כל היוקרה והאיכות שבמלון מבלי לנקר עיניים", כדברי האדריכלית. אחת הבעיות בשיפוץ הייתה לבצע שינוי קונסטרוקטיבי במבנים הישנים - לא ניתן היה להרוס ולשבור קירות רצויים וגובה התקרות הנמוך דרש מציאת פתרונות יצירתיים למערכות תאורה ומיזוג, אך נראה כי האדריכלית והמשפצים הצליחו להתגבר על הקשיים. לצד הביתיות והאותנטיות הוחלט לעצב את החדרים באופן מרווח ולהתאים את העיצוב והמתקנים לעת הנוכחית ולסטנדרט של המלונות כיום - מקלחות זוגיות מעוצבות עם מדרגה, ראשי מקלחת תלויים מהתקרה, אסלות תלויות, תאורה מהמיטה ועוד. בסוויטה הגדולה הוחלט לא להפריד בעזרת דלתות את שני החללים הנפרדים, כדי להעניק חלל אחד מפנק ואחיד, לעומת שני חדרים המופרדים בדלת - פחות חסימה, יותר תאורה, מעברים גדולים בין החללים.

גם במלון כפר גלעדי השכילו לאמץ את האטרקציות שבסביבה לתועלתם, והם מציעים לפיכך סיורים קולינריים מיוחדים (ביקב, במחלבות אדיר, במוזיאון השוקולד שולמן, במשק העזים הירש ועוד), סיורי עששיות בחצר תל חי ובתל פאחר, שיט קייקים בכפר בלום, וגם סרטים בבריכה ומשחקי וידאו לילדים.

מלון נוף (צילום: דרור מילר)
הנוף מהחדר. ירוק בעיניים|צילום: דרור מילר

בריכה פנימית (צילום: דרור מילר)
הבריכה פנימית|צילום: דרור מילר

מלון כפר גלעדי – 2,320-1,170 שקל ללילה בחדרי הבוטיק והסוויטות.

* הכותבות היו אורחות במלונות