בני הזוג החליטו לעבור לגור ביחד בביתו של הגבר, הנמצא ביישוב גבעת אלה בגליל התחתון. לאישה, אמנית וצורפת העובדת מהבית, יש שלושה ילדים, ולגבר, איש עסקים העובד גם הוא מהבית, בת חיילת ובן ובת בגיל התיכון.
לבית, ששטחו 210 מ"ר, יש שתי קומות. בקומה התחתונה יש סלון, מטבח, פינת האוכל, סטודיו ושלושה חדרי שינה. בקומה העליונה יש יחידת הורים וחדר עבודה. במבנה שנבנה לפני 25 שנה ביקשו בני הזוג ליצור בית חדש, שיסייע גם במעבר של הילדים ליישוב החדש. "לבני הזוג היה חשוב שהבית יתמוך בהם מבחינה אנרגטית", מספרות המעצבות מירב איכלר וניצן חברון, "ולשם כך חושבה מפת פנג שואי לבית. בהתאם לה נבחרו החומרים והצבעים בבית. כמו כן הותאמו החללים לכל אחד מבני הבית בהתאם למפת הפנג שואי".
איכלר וחברון מספרות כי במקביל לשלב התכנון עבדה האישה על קולקציית תכשיטים בהשראת עולם הפיות. העולם הקסום, הצבעוני והשמח, בועה אופטימית טבולה בירוק, נתן למעצבות השראה לעיצוב הבית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
סדנה במחסן
במצב המקורי עמד המטבח במרכז החלל הציבורי כשהוא מבודד על ידי נישות וקירות. במהלך השיפוץ נהרס רוב הקיר (פרט לחלק הקונסטרוקטיבי המשמש כקיר לטלוויזיה) ונוצרה מבואה רחבה. החלל הציבורי בקומת הכניסה רוצפה באריחים גדולים (120X120 ס"מ) בטקסטורת בטון בגוון לבן בהיר. במבואה נתלתה מנורת וינטג' שנרכשה לפני שנים בחו"ל. גופי תאורה אחרים בבית נרכשו ברובם בשוק הפשפשים, אצל יוסי קמחי. יחד עם הלקוחות נבחרו זכוכיות וזרועות וינטג' ייחודיות, והורכבו מחדש בבית.
דלת הכניסה הוחלפה בדלת המשלבת צוהר זכוכית המאפשר חדירת אור טבעי לבית. במבואה ניצב ארון שירות מעץ שתוכנן במיוחד וכן שידת ספרים עתיקה. השידה הייתה שייכת לבעלת הבית שנים רבות ונצבעה בכתום טנג'רין חם הנראה ככתם אש בכניסה לבית. "השידה היא נקודת צבע שאי אפשר להתעלם ממנה והיא מקרינה אנרגיה של שמחה לכל עבר בבית", אומרות המעצבות.
בחלל הציבורי בחרו המעצבות במעטפת בהירה של חומרים ולה הוסיפו כתמי צבע שמחים באמצעות ריהוט, פריטי טקסטיל ופריטים משלימים. בסלון הוצבה ספת רביצה כחולה ועליה פוזרו כריות נוי בצבעים חמים. בנישה שנוצרה בחלל הוצב קמין. שידה עתיקה נוספת שהייתה ברשות הזוג נצבעה בצבע אקווה והשתלבה בחלל הסלון. המטבח נפתח אל החלל הציבורי כדי לאפשר קשר בינו לבין הסלון והוא עוצב בסגנון כפרי עם ארונות בהירים ואי תכלכל במרכז.
"בחדרי הילדים ניתנה התייחסות לצרכים ולאופי של כל אחד", מספרות המעצבות, "וכל חדר הותאם לילד גם מבחינת המיקום, כיוון המיטה, וסקאלת צבעים לפי מפת הפנג שואי". ריהוט העץ בחדרים תוכנן במיוחד, והרצפה חופתה בפרקט עץ. על החלונות נתלו וילונות פשתן בהירים. חדר האמבטיה רוצף וחופה בצבעי תכלת ואפור בהיר בדוגמה קלאסית, והוצבו בו רהיטי עץ בסגנון כפרי מעודן.
אחד החדרים בקומת הכניסה הפך לסטודיו ושואו רום שבו הדיירת מציגה את עבודותיה ועורכת ימי מכירה. לשם כך נבנו דלתות זכוכית גדולות המאפשרות חדירה של אור טבעי רב וגם גישה ישירה אל הסטודיו מחוץ לבית. במחסן שלצד הבית נפתח חלון ענקי והוא הפך לסדנה.
תקרה משופעת בחדר השינה
המדרגות במבואה מובילות לקומה העליונה, שם נמצאת יחידת ההורים. ליחידה יש תקרה גבוהה ומשופעת עם קורות עץ שנצבעה בלבן, וחלונות גדולים המשקיפים לעבר הנוף הירוק. רצפת החלל מחופה בפרקט עץ. הריהוט נצבע בלבן ולאווירה הותאמו מנורות וינטג'. לאורך החלון הוצב ספסל עץ המרופד בבד בהיר. ביחידת ההורים נבנה חדר ארונות ובנוסף לו ארון קיר ארוך מעץ ובו גם ניצבת הטלוויזיה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
דלת אלומיניום מפרידה בין חדר השינה לחדר העבודה של הגבר שבו שולחן גדול הפונה לחלון גדול. חדר הרחצה של בני הזוג תוכנן מחדש כחלל גדול ומרווח בצבעים טבעיים ובהירים המשרים חמימות ורוגע.
עיצוב פנים: מירב איכלר – סטודיו הלוחשת לבתים בשיתוף ניצן חברון עיצוב פנים
"השתמשו בחפצים אהובים שמלווים אתכם שנים. זה מה שהופך את המקום למוכר, אישי, ונותן תחושה של בית", ממליצות איכלר וחברון. "בפרויקט זה בחרנו להשתמש ולחדש פריטים יפים שמלווים את בעלי הבית במשך שנים". בנוסף, הן ממליצות, "השתמשו בשכבות של טקסטיל – וילונות, בדי ריפוד, כריות נוי, וכמובן שטיחים.