Mimi La Riad 22 (צילום: מאור מויאל)
החצר הפנימית|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 1 (צילום: מאור מויאל)
המטבח מאובזר בכלים מרוקאיים|צילום: מאור מויאל

דרך לא פשוטה עברה מעצבת האופנה מימי אוסעדון עד שפתחה את בית הנופש La Riad Mimi בעיר מגוריה באר שבע. המבנה בן ה-110 שנה בעיר העתיקה עבר כמה גלגולים מאז שאוסעדון רכשה אותו ועד שהפך לבית נופש המעוצב בסגנון מרוקאי מעודן. "רכשתי ושיפצתי בית יפה בעיר העתיקה, ובשל חוקי השימור המחמירים הכל נעשה תוך הקפדה ושמירה על המאפיינים הייחודיים של המבנה", מספרת אוסעדון. "אחרי השיפוץ גרתי ועבדתי שם, שם היה המשרד שלי, המתפרה וגם הבית. בהדרגה ראיתי שכל מי שנכנס כדי לבחור שמלת כלה או ערב נדבק באנרגיה המטורפת שיש פה". בשלב זה עלה הרעיון להפוך את הבית למשהו אחר, שיאפשר לחוות דרכו את השורשים המרוקאיים של אוסעדון וגם להתפנק.

אוסעדון, שנולדה במרוקו ועלתה עם ממשפחתה בגיל חצי שנה, גדלה בבאר שבע, עברה אחרי הצבא לתל אביב והקימה עסק מצליח של תכשיטים מחרוזים ובהמשך של בגדי עור תחת המותג "מימי בגדי עור". לאחר נישואיה ולידת בתה הבכורה עברה המשפחה לדרום אפריקה ובהמשך לקניה, שם נולדה הבת מאי.

"נחשפתי באפריקה לאמנות אפריקאית, לקראפט, להשפעות מהטבע. נדדתי בין הכפרים וליקטתי מאמנים ומאמניות יצירות. הייתה לי אפילו חנות מתנות במומבסה שתיירים רבים כולל ישראלים רכשו בה בהמוניהם עבודות יד מיוחדות", מספרת אוסעדון. "בהמשך חזרנו לארץ והמשכתי לייבא עבודות יד ואמנות אפריקאית מקורית. באותן שנים היה טירוף סביב העניין, עד כדי כך שבעקבות מודעת פרסום קטנה בעיתון הגיעו עשרות אלפים בסוף שבוע אחד לרכוש פריטים שייבאתי. היה היסטרי".

בהמשך חזרה אוסעדון לבאר שבע, הקימה את המותג "מימי בריידל" לשמלות ערב וכלה, עבדה והתגוררה במבנה המשופץ בעיר העתיקה. במרץ 2020 פרצה במבנה שרפה, ועשרות שמלות מוכנות וגלילי בדים רבים עלו באש. "חשכו עיניי, כל השמלות ואוסף הבדים שאספתי במשך 20 שנה נשרפו. כל ספקי הטקסטיל יודעים שאני אספנית כפייתית ותמיד הביאו לי את הבדים הכי מיוחדים. הכל נעלם בשריפה", היא מספרת בכאב. ואם לא די בכך – באותו חודש התפשטה מגפת הקורונה בארץ והוטל הסגר הראשון.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

ג, Mimi La Riad, לפני (צילום: מימי אועסדון)
המבנה בגלגולו הקודם|צילום: מימי אועסדון
Mimi La Riad, ג, השריפה (צילום: מימי אועסדון)
לאחר השריפה|צילום: מימי אועסדון

בתוך חוסר הוודאות ובהשראתה של תמונה שלה עם אביה ז"ל, שנותרה מהשרפה, החלה אוסעדון להגשים את החלום שטיפחה. "בגלל שאני מרוקאית רציתי מקום אירוח מרוקאי אותנטי ומעודן, עם נגיעות מערביות עדכניות וכל הפינוקים", היא מספרת. אוסעדון שכרה מבנה סמוך והפכה אותו לסטודיו הקבוע שלה, והחלה לשפץ את המבנה השרוף בעזרת בתה הצעירה מאי חלילי וגל לוין – שתיהן מעצבות פנים בעלות סטודיו מאנה. הן החליטו לזרום עם המאפיינים הטבעיים של המבנה, ששטחו 200 מ"ר והוא בנוי סביב חצר פנימית ששטחה 64 מ"ר, כמו החצר הפנימית (ריאד) המאפיינת את הבנייה המרוקאית המסורתית.

"כל החדרים סובבים סביב חצר פנימית כולל החלונות שפונים פנימה, זה יוצר אינטימיות עבור מי שמתארח. הריאד האותנטי כולל חצר פנימית עם גינה ומקור מים זורמים בדמות מזרקה, מעיין, מפל מים, בריכה וכדומה", מספרת חלילי, בתה של אוסעדון, "זה המבנה האדריכלי וזה מה שהתבקש מבחינת קונספט. אמא שלי לא למדה עיצוב אז היא חולמת במאקרו ואני וגל שותפתי דייקנו את הרצונות שלה ברמת המיקרו. עבדתי עם הכלים שלמדתי, עבדתי על תכנון, אפיון החלל, הגדרת הקונספט, בחירת צבעים וחומרים ועוד. זה היה תהליך של שלושתנו שנמשך כשנה".

"התוכנית הייתה לנסוע למרוקו וליעדים נוספים וללקט את כל מה שצריך כדי להפוך את המבנה העתיק למקום אירוח משובח. רציתי לעשות את מה שאני יודעת – לנסוע לכפרים וללקט הכל", מספרת אוסעדון. במקום זאת היא עברה ספק-ספק בארץ במטרה למצוא את הפריטים הכי מדויקים שהיא רצתה, ללא פשרות. "למשל אריחי ביז'מט מרוקאיים המחפים את אזור השכשוכית בחצר, ידעתי בדיוק איזה סוג אני רוצה ולאף אחד לא היה בדיוק מה שרציתי. במקרה הגעתי לדגנית כהן מווילה מארוק והחל קשר ארוך. היו לה בדיוק האריחים שרציתי ובדיוק בכמות שהייתי צריכה, כבר למחרת הייתי אצלה בחנות בתל אביב ורכשתי. דרכה הזמנתי גם את הספות המפנקות וחפצים נוספים והחל בינינו רומן ארוך שגם חיבר אותי לגבי מנגריית Diuk, נגר-אומן שיצר עבורנו את הנגרות ברחבי הבית כולל ארונות משרבייה ודלתות מיוחדות", היא מתארת. את יתר הפריטים הן רכשו בשתי חנויות נוספות המתמחות בייבוא פריטים אותנטיים ממרוקו – פנטזיה מרוקאית ודאר מרקש.

כך הן הצליחו ליצור את הסגנון שרצו גם בלי לצאת מהארץ. בית הנופש כולל ואזור ישיבה משותף עם ספה בצורת ח' שיכול להפוך בקלות לאזור לינה משותפת לכמה אורחים, כמו שאוסעדון זוכרת מילדותה במשפחה בת 10 נפשות, חדר שינה זוגי גדול, חדר שינה נוסף לילדים, ומטבח מאובזר עם כלים מרוקאיים למי שרוצה לבשל לעצמו (אפשר לשכור שירותיה של בשלנית שתתקין סעודה ממצרכים טריים מהשוק הסמוך). יש גם חדרי רחצה מפנקים באווירה מרוקאית קלאסית, סאונה יבשה וכמובן החצר, שבה יש שכשוכית ואזורי ישיבה מגוונים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

Mimi La Riad - 8 (צילום: מאור מויאל)
פינת הישיבה יכולה לשמש ללינה משותפת|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 7 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 9 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 6 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 14 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 16 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 15 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 12 (צילום: מאור מויאל)
חדר שינה זוגי|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 10 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 11 (צילום: מאור מויאל)
"ש בבית את המצעים הכי טובים, השמיכות הכי רכות, הריח הכי נעים"|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 13 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 2 (צילום: מאור מויאל)
חדר הרחצה|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 5 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 4 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad, ג - 3 (צילום: מאור מויאל)
צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad 23 (צילום: מאור מויאל)
המטבח|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad - 2 (צילום: מאור מויאל)
פינת ישיבה בחצר|צילום: מאור מויאל
Mimi La Riad 21 (צילום: מאור מויאל)
פינת ישיבה בחצר הפנימית|צילום: מאור מויאל
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

הכל מעוטר בפריטי טקסטיל ועיצוב שלוקטו מהיבואנים השונים ובמרוצת השנים, בתוספת טאץ' עדכני של מערכת סאונד מתקדמת טלוויזיה חכמה, כבלים ועוד. "הכל חייב להיות מפנק כמו אצלי בבית, אני המארחת, גם אם להשכרה ללילה או לכמה שעות של אירוח. יש בבית את המצעים הכי טובים, השמיכות הכי רכות, הריח הכי נעים, הסבונים הכי משובחים", אומרת אועסדון, "החוויה היא חושית, זו תחושה של בית מיוחד ולא של מלון או צימר".

המקום מתאים לחופשה משפחתית, וזוג או לקבוצת חברים. מחיר לילה (לעד 6 אנשים) הוא 2,800 שקל בסוף שבוע ו-1,900 שקל באמצע שבוע, לא כולל ארוחת בוקר. אפשר לשכור את המקום למשך היום (עד שמונה שעות, למשל ליום הולדת, יום כיף, אירוע גיבוש ועוד) ב-1,500 שקל.