במרכז הארץ, בדירת 6 חדרים ששטחה כ-150 מ"ר ויש בה מרפסת שמש, בקומה ה-13 מתוך 17 בבניין חדש בראשון לציון, מתגוררים זוג הורים ושלושת ילדיהם: בן 18 ותאומים פעוטות. האם מחנכת והאב קרימינולוג וגרפולוג. החלוקה הפנימית של הדירה שונתה לחלוטין, ונאחזה אך ורק במעטפת, בקונסטרוקציה ובצנרת הראשית כמגבלות.

"הדיירים ביקשו לחלק ולעצב את הדירה כך שתתאים לצורכיהם ולאופיים ככל הניתן", מתארת האדריכלית קורין לוי. "כמו כולם, רצו את מקסימום הפרקטיקה במקסימום עיצוב וחדשנות תוך שמירה על אופיין של הנפשות המשתמשות. שיורגש שיד מעצב טיפלה בכל החללים השונים ובפתרונות יצירתיים ומעניינים שאינם טרנד זמני או אופנה חולפת".

קורין לוי, פינת אוכל וסלון (5) (צילום:  עמית גירון)
חלל שלאורך השנים יוכל להשתנות בקלות |צילום: עמית גירון
קורין לוי, סלון, ג (7) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
קורין לוי, סלון(1) (צילום:  עמית גירון)
מערכת ישיבה מוקפדת עשויה עור |צילום: עמית גירון
קורין לוי, מסדרון, ג (15) (צילום:  עמית גירון)
קשר העין בין החדרים |צילום: עמית גירון

קורין לוי, מסדרון, ג (4) (צילום:  עמית גירון)
ספרייה פתוחה הפולשת בחוצפה לחלל המגורים |צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

חומר, צבע וטקסטורה במינון מדויק

"השיפוץ התחלק לשני חלקים מרכזיים: בשלב הראשון בוצעו החלוקה וההכנות המוקדמות בחשמל ובאינסטלציה, הריצופים והחיפויים באופן חלקי שבוצעו על ידי הקבלן, מכיוון שמדובר בדירה חדשה בבניין. השלב השני החל מרגע קבלת המפתח לדירה, ונמשך כחודש וחצי נוספים. ההשקעה בדירה (מלבד עלות הנכס) הסתכמה בכ-650 אלף שקלים. לאחר הפתרון הראשוני לחלוקת הבית ולהשפעתו על הפרקטיקה היומיומית של בני הבית, החל החלק ההליך הארוך והמורכב יותר של הלבשתו: חיבור חומרים, צבעים וטקסטורות במינונים שצריכים להיות הכי מדויקים עבור בני הבית", מתארת לוי.

התכנון היה לתכנן דירה המשלבת חומרים וצבעים רכים, מרגיעים, לא אופנתיים אלא נכונים לכל תקופה ומשפיעים פסיכולוגית לרוב על השריית נועם ורוגע. "אנחנו קוראים לזה במשרד 'גוני ספא': סדרה של גוונים שמתאימים לכל גוון נוסף במניפת צבעים - מהרגועים ביותר ועד לנועזים - כך שזה חלל שלאורך השנים יוכל להשתנות בקלות ללא נקיטת אמצעים דרמטיים, יקרים או מלכלכים.

"הרגשנו שבחירה בסל הגוונים האלה היא החיבור הנכון והמתאים לרוגע ולנועם שמשדרים בני הזוג בשהייה במחיצתם. לכל אלו כבסיס הוספנו הקפצות צבע: בחלל הציבורי בחרנו אופטימיות רעננה, והשתמשנו במינון די נוכח של טון מסוים של כחול, גם בגלל השפעותיו על התוצאה הסופית בעיצוב וגם בגלל התאמתו בהשפעותיו לבעלי הבית. זהו הצבע האהוב על בעלת הבית שטענה תמיד שנוכחות הגוון בחייה משפיע על מצב רוחה לטובה. אז מה עוד אפשר לבקש?"

קורין לוי, מטבח ופינת אוכל (2) (צילום:  עמית גירון)
לכל אחד חופש מגוון לאורך כל שעות היום |צילום: עמית גירון
קורין לוי, מטבח ופינת אוכל (21) (צילום:  עמית גירון)
המטבח. מינון די נוכח של טון מסוים של כחול |צילום: עמית גירון
קורין לוי, מטבח ופינת אוכל (20) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
קורין לוי, מטבח ופינת אוכל (19) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

קורין לוי, מטבח, ג (3) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

מעברים מרווחים ונוחים בין החללים

"בשילוב בין בקשותיהם להצעותיי החלטנו לייצר חלל פרטי ככל הניתן לבן הבוגר - ועל כן מהכניסה הראשית לדירה ישנה פנייה למעין מסדרון פרטי המוביל רק לחדרו ולחדר הרחצה הנוסף שבנינו עבורו. מהכניסה, דרך מבואה קטנה שמאפשרת לנכנס לעבור בין חוויה אחת לאחרת, ניתן להיחשף מיד גם לחלל הציבורי, המשותף, שבמרכזו המטבח (מטבחי דקור), בעל פלטה מעץ המספק לחלל אווירה חמימה, לצד בסיס מודרני וכסאות אוכל דקיקים ואלגנטיים, ולצדו מערכת ישיבה מוקפדת עשויה עור ומפנקת (אליטה ליוינג). על ידי בחירת מיקום הפונקציות והדינמיקה ביניהן אפשרנו מעברים יחסית מרווחים ונוחים בין החללים מכל כיוון, ואפשרנו לאור טבעי ולנוף הפתוח המשתקף מגובה הדירה לחדור פנימה אל החלל ו'לקשט' אותו", מתארת האדריכלית קורין לוי.

קורין לוי, עבודה (16) (צילום:  עמית גירון)
חדר העבודה הזוגי. עובדים מהבית|צילום: עמית גירון

מחדר המגורים ניתן לגשת אל החדרים דרך מסדרון קצרצר רחב יותר מהסטנדרט שקירותיו נוצלו לצורכי אחסון. בצד אחד נבנה ארון נסתר בגוון קירות הבית עם אחסנה בדלתות סגורות וגישה משני צדיו (פעם אחת מהמסדרון ופעם שנייה מהחדר הגובל עם אותו מסדרון). בצד השני של המסדרון תוכננה ספרייה פתוחה ה"פולשת" בחוצפה לחלל המגורים (הסלון) ובכך תוחמת את הסלון באופן שמגדיל אותו ויזואלית משמעותית ביחס לפרופורציות שלו ומקטין באותו האופן את אורך המסדרון. וכבונוס מאפשר אחסון רב לנוי ולשימוש מוטיב חשוב לבני הבית – הספרים.

קורין לוי, שינה, ג (10) (צילום:  עמית גירון)
חדר השינה אוחד עם חדר הארונות |צילום: עמית גירון
קורין לוי, שינה (15) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
קורין לוי, שינה (14) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
קורין לוי, שינה (13) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

קורין לוי, רחצה, ג (17) (צילום:  עמית גירון)
אווירת רוך עם חיזוקים של תשוקה|צילום: עמית גירון

חדר פעוטות עם קשר עין לסלון

דרך המסדרון מגיעים אל חדר הרחצה של התאומים וחדר השירות של הבית. בקצה המסדרון, באופן שמאפשר קשר עין עם השטח הציבורי, מגלים דלת כפולה זזה לתוך עובי הקירות – זוהי דלת הכניסה לחדר הפעוטות. אלו הם שני חדרים ששטחם צורף לאחד וכך נוצרה רחבת משחק גדולה במיוחד לקטנטנים המאפשרת להתרוצץ ובעזרת קשר העין בין החדרים לחלל המגורים ניתן יהיה להשאיר את המשחקים בחדר המשחקים. "כך פתרנו את אחת הבעיות הנפוצות ביותר של זוגות עם ילדים צעירים - איך מיצרים מקום סטרילי ונקי מבלי לפגוע בפרקטיקה היומיומית של בני הבית ומבלי שהבית ייראה רוב הזמן כמו חצר המשחקים בגן?" מספרת לוי. חדר התאומים התקשט בגוונים יוניסקס, צבעונים למדיי, אופטימיים ומשמחים מצד אחד, ומצד שני לא כאלו שמפריעים גם להירגע בחדר כשצריך.

קורין לוי, ילדים (14) (צילום:  עמית גירון)
חדר התאומים התקשט בגוני יוניסקס|צילום: עמית גירון
קורין לוי, רחצה (9) (צילום:  עמית גירון)
חדר הרחצה של הילדים |צילום: עמית גירון
קורין לוי, רחצה (8) (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

_OBJ

בהמשך במסדרון - חדר העבודה הזוגי. מתוך הצורך של בני הזוג לעבוד גם מהבית ולעתים שעות רבות, יצרנו חדר קטן יחסית אך כזה שמספיק לשניהם ומאפשר לכל אחד את המרחב שלו. חדר זה הוא היחיד שגובל עם החללים הציבורים על מנת לאפשר הפרדה אקוסטית מקסימלית בין חדרי השינה לשטחים הציבוריים, וכך מתנהל הבית - לכל אחד חופש מגוון לאורך כל שעות היום.

בקצה המסדרון ממוקם חדר המאסטר: חדר השינה אוחד עם חדר הארונות לאופן ספייס על מנת להגדיל את קונטור החדר שהיה צפוף מדי, וחדר הרחצה המשויך אליו הוגדל מעט גם הוא. "בחדר המאסטר שולבו בורדו עם אפור בטון ולבן שבור, כדי לחבר אווירת רוך עם חיזוקים של תשוקה", מסכמת לוי.

תכנון ועיצוב פנים: קורין לוי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק