הימים המתארכים ומזג האוויר המתחמם מזכירים שמגיעה עונת הבריכות, ובזמן שרובנו מסתפקים בחידוש המינוי לבריכה, יש מי שיכולים להשקיע בבריכה ביתית. חלק מהם לא מסתפקים בבריכה פשוטה בחצר, אלא משקיעים בבריכות מעוצבות במיוחד – על הגג, שקופות, או כאלה שמשקיפות לנוף מרהיב.

"רוב הבריכות המוכלרות בארץ מחוטאות על ידי מלח שהופך לכלור, אולם המגמה הרווחת באירופה היא מעבר לבריכות טבעיות המחוטאות ללא כימיקלים", אומרים ניר בלושטיין וגיורא נקש, מבעלי "כמו בטבע", חברה לשיווק מערכות סינון וטיהור ללא כימיקלים לבריכה. לדבריהם, אורך בריכות פרטיות מתחיל בדרך כלל ב-6 מטרים. בריכות באורך כ-12-10 מטר נחשבות ממוצעות באורכן, ויש בריכות חצי אולימפיות, המגיעות לאורך 25 מטר. "מחיר בריכת בטון מתחיל ב-400 אלף שקל ומגיע ל-1.5 מיליון שקל, תלוי בגודל, בסוג הבריכה ובחיפוי הנבחר. חיפוי בפלטות גדולות של אריחי שיש טבעי או גרניט פורצלן מוסיף עוד 1,000-600 שקל למ"ר, וקירות שקופים מוסיפים לתקציב 600-300 אלף שקל, בהתאם לגודל. מחיר כיסוי בטיחות מ-pvc הוא 60-50 אלף שקל ללא מע"מ, ואילו מחירה של רצפת במה מתרוממת, שעליה אפשר להציב מערכות ישיבה ושולחנות, מתחיל ב-700 אלף שקל ויכול להגיע למיליון", הם מפרטים. עלות מערכת טיהור של "כמו בטבע" היא 100 אלף שקל.

לכך אפשר להוסיף משאבות לחימום או קירור (40-20 אלף שקל), מערכת לשחייה נגד הזרם ( 65-45 אלף שקל), ומערכות ניקוי (70 אלף שקל), מערכות בקרה לתחזוקת הבריכה דרך הטלפון (30-20 אלף שקל), ועוד לא דיברנו על מערכות סאונד, ג'קוזי ושאר פינוקים.

לדברי בלושטיין ונקש, עלות מים וחשמל גם יחד של בריכה פרטית ממוצעת היא כ-500 שקל לחודש. תשלום לביקור חודשי של איש תחזוקה הוא 1,000-800 שקל, מחירה של ערכת ניקיון עצמית 1,500 שקל, ומחיר רובוט כ-7,000-6,000 שקל. "בעלי בתים רבים אוהבים לטפל בעצמם בבריכה להנאה או כתרפיה, ואלה גם הבריכות שמתוחזקות הכי טוב", הם אומרים. לדבריהם, אם מקפידים לטפל בבריכה פעם בשבוע, הטיפול דורש רבע שעה בלבד. 

בריכות קיץ 2022,
"מחיר בריכת בטון מתחיל ב-400 אלף שקל ומגיע ל-1.5 מיליון שקל", בריכות טבעיות "כמו בטבע"|צילום: יאור טייטלר

>> לכל הכתבות בערוץ living 

העירונית

על גג דופלקס בתל אביב (פיצו קדם אדריכלים. צוות תכנון: שירלי מרקו, פיצו קדם. ניהול ביצוע: קנור ניהול פרויקטים) נבנתה בריכה בעלת דופנות גבוהות ושקופות, כך שתנועות המים והרוחצים משתקפות על הגג. בקרקעית הבריכה שמעל הסלון, הותקנו פתחים ובהם זכוכיות מאוד עבות, ודרכן נראה בסלון האור העובר דרך המים.

בריכות קיץ 2022, פיצו קדם - 3 (צילום: עמית גרון)
פיצו קדם אדריכלים|צילום: עמית גרון
בריכות קיץ 2022, פיצו קדם - 1 (צילום: עמית גרון)
פיצו קדם אדריכלים|צילום: עמית גרון
בריכות קיץ 2022, פיצו קדם - 2 (צילום: עמית גרון)
פיצו קדם אדריכלים|צילום: עמית גרון

בריכות קיץ 2022, פיצו קדם - 4 (צילום: עמית גרון)
פיצו קדם אדריכלים|צילום: עמית גרון

מול הנוף

תכנון הבריכה בבית שתכננה אדריכלית דנה אוברזון (תכנון נוף: מור אבידן) ביישוב בהרי ירושלים היה מאתגר בשל הפרשי הגובה בין הכניסה לחצר ממפלס הרחוב. הבריכה נבנתה בקצה המפלס, ללא גדר או מעק, כך שנוצרת תחושת התמזגות בין המים להרים ברקע.

בריכות קיץ 2022, אדריכלית דנה אוברזון תכנון נוף אבידן - 1 (צילום: עמית גירון)
דנה אוברזון, תכנון נוף: מור אבידן |צילום: עמית גירון
בריכות קיץ 2022, אדריכלית דנה אוברזון תכנון נוף אבידן - 2 (צילום: עמית גירון)
דנה אוברזון, תכנון נוף: מור אבידן |צילום: עמית גירון
 

הירושלמית

על גג הבית מול חומות העיר העתיקה בירושלים הייתה מותקנת בריכה מתועשת. בתהליך השיפוץ שתכננו במשרד מאייר אדריכלים הורכב על השלד הקיים מבנה פיברגלס הכולל גם תעלת גלישה סמויה היקפית ומבנה פיברגלס נוסף לבריכת הנוי. הפיברגלס חופה בשכבות אפוקסי המחוזקות בסיבי פחם כדי לעמוד בלחץ המים ועליו פסיפס כהה. הבריכה מחוממת ומוארת על ידי תאורת לד ולידה בריכת נוי עם שלוש צלעות אינפיניטי (בריכה ג.ש בינוביץ).

בריכות קיץ 2022, מאייר אדריכלים תכנון ג.ש בינוביץ - 3 (צילום: ליאור טייטלר)
מאייר אדריכלים|צילום: ליאור טייטלר
בריכות קיץ 2022, ג, מאייר אדריכלים תכנון ג.ש בינוביץ - 1 (צילום: ליאור טייטלר)
מאייר אדריכלים|צילום: ליאור טייטלר
בריכות קיץ 2022, מאייר אדריכלים תכנון ג.ש בינוביץ - 2 (צילום: ליאור טייטלר)
מאייר אדריכלים|צילום: ליאור טייטלר
 

המאירה

מעל הסלון, על גג פנטהאוז שתכננו במשרד נוימן חיינר אדריכלים בשיתוף תמי יניב אדריכלות, יש בריכה עם רצפת זכוכית (בריכה: עלי ראובני). בעל הבית נהנים מהאור העובר דרך המים ומקשר בין הפנים לחוץ ובין הקומות, וגם כשהתריסים והווילונות נסגרים, נשארים עם אור הבריכה. כשילדים מארחים למעלה, הסאונד לא עובר וחדר המגורים נשאר שקט. 

בתי מיליונרים, אדריכלות נוימן חיינר בשיתוף תמי יניב אדריכלות - 2 (צילום: עמית גירון)
נוימן חיינר בשיתוף תמי יניב אדריכלות|צילום: עמית גירון

בתי מיליונרים, אדריכלות נוימן חיינר בשיתוף תמי יניב אדריכלות (צילום: עמית גירון)
נוימן חיינר בשיתוף תמי יניב אדריכלות|צילום: עמית גירון

המבלבלת

בגלל אילוצי מקום ומגבלות קונסטרוקציה בבניין לשימור בירושלים, תכנן אדריכל מתי רוזנשיין את בריכת הזרמים במרתף (בריכה ג.ש בינוביץ). הבריכה מחופה בפסיפס שממשיך לחיפוי קירות החלל, ועל התקרה הותקנה מראה היוצרת השתקפות המראה המותקנת בתקרה יוצרת אשליה של בריכה כפולה. בבריכה הותקנו מערכת שחייה נגד הזרם ומפל מים, ועל הקיר הותקנה טלוויזיה 60 אינץ'.

בריכות קיץ 2022, אדריכל מתי רוזנשיין תכנון ג.ש בינוביץ - 1 (צילום: אילן נחום)
אדריכל מתי רוזנשיין|צילום: אילן נחום
בריכות קיץ 2022, ג, אדריכל מתי רוזנשיין תכנון ג.ש בינוביץ - 2 (צילום: אילן נחום)
אדריכל מתי רוזנשיין|צילום: אילן נחום
 

הירקרקה

בנחלה ששטחה 10 דונמים בשרון תכננו רמה דותן וערן בינדרמן (תכנון נוף: מור אבידן) בריכה שאורכה 5.20 מטרים. שולי הבריכה מוגבהים לעומת פני השטח, והיא מוקפת דשא. הבריכה מחופה אריחים קטנים של האבן הירוקה ורדה גואטמלה, ולצדה פוזרו גושי צמחייה עשבונית.

בריכות קיץ 2022, אדריכלות רמה דותן וערן בינדרמן תכנון נוף אבידן -1 (צילום: שי גיל)
אדריכלות רמה דותן, ערן בינדרמן|צילום: שי גיל
בריכות קיץ 2022, אדריכלות רמה דותן וערן בינדרמן תכנון נוף אבידן -2 (צילום: שי גיל)
אדריכלות רמה דותן, ערן בינדרמן|צילום: שי גיל
 

הצרה

לאורך הבית שתכנן אדריכל שחר פרנס נבנתה בריכה בצורת פס צר שקצה אחד שלו רחב יותר (ביצוע חברת פלגים). אורך הבריכה 22 מטר, רוחבה המקסימלי 5 מטרים, והיא מחופה בגרניט פורצלן בהתאם לסגנון הבית.

בריכות קיץ 2022, אדריכל שחר פרנס בריכה פלגים - 2 (צילום: אורן אלון)
אדריכל שחר פרנס |צילום: אורן אלון
בריכות קיץ 2022, אדריכל שחר פרנס בריכה פלגים - 1 (צילום: אורן אלון)
אדריכל שחר פרנס |צילום: אורן אלון

בריכות קיץ 2022, ג, אדריכל שחר פרנס, בריכה פלגים (צילום: אורן אלון)
אדריכל שחר פרנס |צילום: אורן אלון

בכניסה

בבית שתכנן אדריכל מנו שלם נבנתה הבריכה (ביצוע חברת פלגים) לפני הבית, ועליה מדרכי רגל מרחפים המובילים לכניסה. הבריכה עוצבה בהשראת בריכות בתאילנד והיא מחופה בפסיפס אבן ורדה גואטלמה. המערכות מוסתרות כולן בבטון, וכל אלמנט בבריכה מואר בתאורת לד. בנוסף, היא כוללת כיסוי תריס אלגנטי שניתן לסגירה ומאפשר חימום של המים.

בריכות קיץ 2022, אדריכל מנו שלם ובריכת פלגים (צילום: אורן אלון)
אדריכל מנו שלם |צילום: אורן אלון

בריכות קיץ 2022, אדריכל מנו שלם (צילום: אורן אלון)
אדריכל מנו שלם|צילום: אורן אלון

בקו הקרקע

בבית שתכנן איל אפל על מגרש שגודלו 1.5 דונם נבנתה בריכה שאורכה 20 מטר, הנמשכת במקביל לבית, כשהמים בקו אחד עם מפלס הקרקע, המחופה אבן טבעית אפורה. הבריכה עשויה בטון ומחופה פסיפס בגוון כחול עמוק.

בריכות קיץ 2022, אדריכל איל אפל (צילום: עודד סמדר)
אדריכל איל אפל|צילום: עודד סמדר
 

התומכת

עמוד התומך בקומה העליונה של הבית שתוכנן במשרד יעקבס-יניב אדריכלים במרכז הארץ מתחיל בחלקה הרדוד של הבריכה, ליד פינת ישיבה, כך שנוצר קשר מעניין בין קומות הבית. בקצה השני של הבריכה יש שני "איים" מרוצפים באבני דריכה ובהם כיסאות. הבריכה מחופה באריחי קרמיקה גדולים בגון בטון המשתלבים בחומרים של הבית.

בריכות קיץ 2022, יעקבס יניב - 1 (הדמיה: יעקבס יניב)
יעקבס יניב|הדמיה: יעקבס יניב
בריכות קיץ 2022, יעקבס יניב - 2 (הדמיה: יעקבס יניב)
יעקבס יניב|הדמיה: יעקבס יניב
בריכות קיץ 2022, יעקבס יניב - 3 (הדמיה: יעקבס יניב)
יעקבס יניב|הדמיה: יעקבס יניב
 

היוונית

הבריכה שתכנן אדריכל דן טרוים באתר נופש באי היווני קיאה (Kea) צמודה למלון הנמצא מול הר, ותוכננה כך שייווצר מראה הרמוני על רקע הנוף. טרוים תכנן בריכה מבנה "שבור" כך שסביבה יש מגוון פינות ישיבה, כולל פינת ישיבה סביב אש בוערת, בר עם חלון למטבח, מקלחון עם קיר אבנים שנחצבו מההר ועוד. בחלקה הרדוד של הבריכה אפשר לשבת על במה מוגבהת בתוך המים, כמו בכיסא ים. הבריכה, המדרגות ומבנים מסביב עשויים אבן ומחופים בטיח טדלקט.

מלון Kea (צילום: Louisa Nikolaidou)
אדריכל דן טרוים|צילום: Louisa Nikolaidou
מלון Kea (צילום: Louisa Nikolaidou)
אדריכל דן טרוים|צילום: Louisa Nikolaidou
מלון Kea (צילום: Louisa Nikolaidou)
אדריכל דן טרוים|צילום: Louisa Nikolaidou