בעשר השנים האחרונות מתרחש מהפך בתרבות האירוח הישראלית - אם עד עכשיו שלטו ביד רמה מלונות היוקרה הקלאסיים או הצימרים המפוארים, והיוו חלק בלתי נפרד מכל חופשה רומנטית או משפחתית, כיום מופנה הזרקור אל עבר מלונות אישיים יותר, מלונות עסקים, ספא ובוטיק. חלקם נמצאים בלב העיר ומתאימים לאופיו של הנופש העירוני, אחרים מצויידים בכל הציוד והמחשוב לו זקוק איש העסקים ואלו המתמקדים בספא, רוגע ופינוק, ממוקמים סמוך לאזורי טבע מרהיבים ומשקיפים על נופים עוצרי נשימה.

מה שמשותף לכולם הוא חווית האירוח הייחודית והאישית שהם מציעים, כזאת שנתפרת בדיוק רב למידותיהם של האורחים. ובראשה של פרמידת הפינוק על טהרת ה"קאסטם מייד" ניצבות הסוויטות - הן נמצאות לרוב בקומה נפרדת בבניין אשר מאפשרת פרטיות ומרחב, הן מאובזרות לעילא ולעילא ומאופיינות בעיצוב ייחודי, מושקע ושופע יוקרה. יצאנו למסע בין הסוויטות הכי יפות ביותר בארץ, וחזרנו עם הרבה גאווה מקומית ומלאת סטייל.

סוויטות, מלון כרמים, סלון (צילום: איתי סיקולסקי)
עיצוב עכשווי ומודרני ואלמנטים המשרים אווירה נינוחה. סוויטת מלון כרמים|צילום: איתי סיקולסקי

אורבניות של שנות ה-30: סוויטת הלופט במלון Townhouse, תל אביב

המלון: מלון הבוטיק מבית היוצר של משפחת קסטיאל נושק לשדרות רוטשילד שוקקת החיים, ומתכתב בצורה מושלמת עם קצב החיים העירוני והצבעוניות המאופיינת את השדרות המרכזיות של העיר. במלון הקטן ישנם 19 חדרים סך הכל, וביניהם סוויטות המגובות במרפסת המשקיפה אל מבני הבאוהאוס של העיר הלבנה.

הסוויטה: גודלה 35 מ"ר והיא עוצבה כלופט מודרני ישראלי עם פרטי אמנות אקלקטיים הלוקחים השראה מתל אביב של שנות ה-30. "המטרה שלי היתה לתת תחושה של בית עירוני, תוך דגש על חמימות ונעימות", מסבירה המעצבת דפנה קסטיאל. החומרים העיקריים בהם נעשה שימוש בעיצוב הסוויטה הם עץ וטקסטיל, ולצידם שילובים אקלקטיים של רהיטים וחפצי אמנות.

הפריט הבולט ביותר בחדר הוא השטיח הצבעוני הנותן קונטרה ססגונית לצבעים המונוכרומטיים השולטים בחדר. בפינת החדר ניצבת כורסה משובצת ומראה בעלת מסגרת שחורה מסיבית, המהווה אלמנט עיצובי הלוכד את העין.

הפריט הכי יקר בסוויטה: המראה בעלת המסגרת השחורה המוערכת ב-16,000 שקלים שנרכשה מבית העיצוב "קסטיאל".
כמה עולה התענוג: 390$ ללילה באמצע ובסוף השבוע.

אין תמונה
גודלו של החדר כ-35 מ"ר והוא עוצב כלופט מודרני ישראלי. Townhouse
אין תמונה
הפריט הכי יקר: מראה המראה העגולה מבית קסטיאל
אין תמונה
הסוויטות כוללות מרפסות באוהאוס המשקיפות לעיר

פרטים נוספים: מלון טאונהאוס, רחוב יבנה 32 תל אביב.

בסטייל של מעצבי על: סוויטת מלון אינדיגו, רמת גן

המלון: מותג הבוטיק של רשת "אינטרקונטיננטל" שוכן בלב אזור העסקים של רמת גן ומוגדר על ידי מעצביו כ"ספא אורבני". המלון מעוצב בסיגנון אורבן שיק ומזכיר בית אופנה שווק חיים בזכות ריצוף פרקט, שיש איטלקי, אלמנטים פיסוליים גיאומטריים וצבעי קיר חמים מבית "ראלף לורן". בכל חדרי המלון ישנו שימוש בשטיחים אפגניים וריהוט ייחודי וחמים שעוצב על ידי נגרות אומן, כשהסטיילינג משלים את העיצוב בסגנון אירופאי-קלאסי.

הסוויטה: על עיצוב הפנים של המלון אחראי מיכאל אזולאי, שבחר בסגנון Lux Chic - מעין לופט מודרני מתוחכם עם תקרות גבוהות, קווים גיאומטריים המקנים סדר ומרחב ומתכתבים עם אזור העסקים שבחוץ. הבדים בהם נעשה שימוש נרחב הם צבעוניים ומושכי עין, ולצידם חומרים יוקרתיים ובדים אירופיים.

הדבר הבולט ביותר בסוויטה הוא הטקסטורות הרבות. הרצפה עשוייה פרקט בלגי מעוצב בכמה גווני עץ וכל אחד מקירות החדר מחופה בחומר או בצבע אחר דוגמאת עץ או גוונים עזים. הוילונות הגבוהים משלימים את המסגור צבעוני של החדר מפני החוץ הסואן.

הפריט הכי יקר בסוויטה: גופי תאורה דקורטיביים של מעצב העיל Tom Dixon.
כמה עולה התענוג: 1600-2400 שקלים ללילה באמצע ובסוף השבוע.
פרטים נוספים: מלון אינדיגו, רחוב אהליאב 5 רמת גן.

סוויטות, מלון אינדיגו, חדר שינה (צילום: איתי סיקולסקי)
קווים גיאומטריים לצד בדים יוקרתיים; סוויטת מלון אינדיגו|צילום: איתי סיקולסקי

סוויטות, מלון אינדיגו  (צילום: איתי סיקולסקי)
גופי תאורה דקורטיביים של מעצב העיל Tom Dixon|צילום: איתי סיקולסקי

בין עתיק למודרני: הסוויטה הנשיאותית במלון האפנדי, עכו

המלון: שמונה שנים שלמות ארכה בניית מלון האפנדי, השוכן בסמטאות עכו הציוריות. הכל התחיל בחזונו של הבעלים, אורי ירמיאס (המוכר גם כאורי בורי), שרכש מבנה הרוס אשר שימש בית ההארחה של האפנדי בתקופה העותמנית. ירמיאס שהתאהב ברכש החדש החליט להפוך אותו למלון בוטיק, אבל לשמר אותו ואת צביונו ולשם כך שכר את שירותיהם של מומחים בשימור ובשחזור מבנים עתיקים, כדי שאלו יבנו עבורו את מלון הבוטיק המושלם שישקף את היסטוריית המבנה ויספר את סיפור דייריו הקודמים.

הסוויטה: הסוויטה הנשיאותית היא אחת משניים עשר חדרי המלון, גודלה כ- 45 מ"ר והיא מצויידת בתקרות גבוהות, מיטה רחבה, חלונות משוחזרים רחבים המשקיפים אל הים וחללים עגולים הנמצאים בין החלונות לתקרה, אשר מכניסים אור נעים. הרצפה היא רצפת השיש המקורית של המבנה שנוקתה ולוטשה, וישנו שימוש רב באבן ובשיש לצד ריהוט עץ וספות מעור. צבעם המקורי והטורקיזי של קירות החדר נשמר בחלק מהקירות, והאור התכלכל והנעים שמגיע מן הים משתלב בצורה מושלמת עם הקיר הצבעוני. בפינת הסוויטה, תחת החלון הגדול, ניצבת אמבטיית "פרי סטנדינג" המשקיפה על נופי עכו העתיקה, ומעל חדר השירותים והמקלחת אפשר לראות שריד מעוטר של התקרה המקורית המצויירת של המבנה, ששוחזרה על ידי מומחים בשימור מבנים.

סוויטות, מלון האפנדי, מבט (צילום: אסף פינצ'וק)
המטרה: לעצב מלון שישקף את היסטוריית המבנה ויספר את סיפור דייריו הקודמים. סוויטת מלון אפנדי|צילום: אסף פינצ'וק

סוויטות, מלון האפנדי (צילום: תקשורות יעל שביט)
צבעם המקורי והטורקיזי של קירות החדר נשמר בחלק מהקירות|צילום: תקשורות יעל שביט

על העיצוב האדירכלי של המלון אמונים האדריכלים ארנון ניר וישי ברסלוואר, ואת עיצוב הפנים יצרו אורית קולונימוס ורונית רייק בשיתוף עם ירמיאס עצמו. "כשעיצבנו את המלון החלטנו ללכת על סגנון אקלקטיקה ועל שילוב בין ישן לחדש", מסבירה רייק. "הריהוט הוא גם עתיק וגם מודרני, וניסינו לשחזר את מה שהיה כאן פעם, כולל הציורים, כותרות הזהב והמנורות. היה לנו חשוב שמי שיכנס לחדר הזה ירגיש שהוא הולך אחורה במנהרת הזמן וירגיש את ההדר והאצולה שהיתה כאן פעם, אבל עם הפינוק של היום".

הפריט הכי יקר בסוויטה: המיטה, המזרון, מצעי המיטה ושמיכות הפוך. המצעים העשויים 400 פרקל כותנה מצרית נרכשו מחברת ""White. שמיכות הפוך נרכשו מקהילת "בית אל" השוכנת בזכרון יעקב, המזרון מ"עמינח" והמיטה מחברת "פנטהאוז".
כמה עולה התענוג: 2800 שקלים ללילה באמצע השבוע, 3200 שקלים ללילה בסוף השבוע.
פרטים נוספים: מלון האפנדי, רחוב לואי התשיעי. עכו העתיקה.

סוויטות, מלון אפנדי, מיטה  (צילום: אסף פינצ'וק)
גודלה של הסוויטה 45 מ"ר והיא בעלת תקרות גבוהות, מיטה רחבה וחלונות משוחזרים רחבים המשקיפים אל הים|צילום: אסף פינצ'וק

סוויטות, מלון אפנדי, אמבטיה (צילום: אסף פינצ'וק)
מבטיית "פרי סטנדינג" משקיפה על נופי עכו העתיקה|צילום: אסף פינצ'וק

על טהרת האמנות: סוויטת הסטודיו במלון בוטיק נווה צדק, תל אביב

המלון: המלון הוקם בבניין המיועד לשימור לפני כחמש שנים על ידי האחים גולן דור ותומי בן דוד, אמן, מעצב וצייר. ידו וכשרונו של בן דוד באים לידי ביטוי בכל אחד מחדרי המלון המאופיינים במראה בלתי שגרתי, פריטים ייחודיים ורהיטים שנבנו, נאספו או שופצו על ידי בן דוד. המלון עצמו מעוצב כחלל אורבני אך רומנטי, ומשתלב בצורה מושלמת בנוף העירוני הפסטורלי של שכונת נווה צדק. בן דוד הקפיד לצייד כל אחד מהחדרים בריהוט ובחפצים המוגדרים כ"וואן פיס", והסגנון הוא מינימליסטי, אך עשיר בצבעים ובמרקמים. 

הסוויטה: "כל מה שנמצא בסוויטה הוא תערובת של אמנות שלי", מסביר בן דוד. "הפסלים הם שלי, השולחנות הם יצירת יד שלי וכך גם גופי התאורה. אני בונה ומייצר כל אחד מהרהיטים, אלו לא דברים שאנחנו רוכשים או קונים ולכן הסגנון הוא לגמרי אישי והדברים לא חוזרים על עצמם". כל אחד מקירות הסוויטה מאופיין במראה אחר בזכות שימוש בלבני סיליקט הצבועות בצבעים שונים או חשופות בצבען המקורי, ועל הקירות תלויות יצירות אמנות ישראלית.

הפריטים המעוצבים ביותר בסוויטה הם הכיורים, העשויים מחביות יין שנלקחו מיקב ישראלי איתו עבד בן דוד בעבר. "החזון שעמד לנגד עיני היה לאפשר למי ששוהה במלון לחוות את החוויה התל אביבית בדירה פרטית משלו", מוסיף בן דוד, "ולכן עיצבתי סוויטות שאנשים היו הכי רוצים לחיות בהן בתל אביב, כאלו המייצגות את החוויה האורבנית של תל אביב ברמה אחרת".

הפריט הכי יקר בסוויטה: מיטה שיוצרה עבור המלון על ידי נועם ויסקו.
כמה עולה התענוג: 1500-2900 שקלים ללילה באמצע ובסוף שבוע.
פרטים נוספים: מלון בוטיק נווה צדק, דגניה 4 נווה צדק, תל אביב

אין תמונה
הפריט הכי יקר: מיטה שיוצרה עבור המלון על ידי נועם ויסקו. סוויטת מלון נווה צדק
אין תמונה
קירות הסוויטה קיבלו ייחודיות בזכות שימוש בלבני סיליקט הצבועות בצבעים שונים
אין תמונה
כל אחד מחדרי המלון מאופיין במראה בלתי שגרתי עם פריטים ייחודיים ורהיטים משופצים


לישון בתוך ארמון: סוויטת הפנטהאוז במלון אמריקן קולוני, ירושלים

המלון: אמריקן קולוני בירושלים קיים כבר למעלה מ-120 שנה. הוא החל את דרכו כאחוזה שהקים במאה ה-19 רבאח אפנדי אל־חוסייני, נצר למשפחת חוסייני הידועה, עבור ארבע נשותיו וילדיהם. לאחר שזה הלך לעולמו, רכש את המבנה המפואר זוג נוצרים אמריקאים שהגיעו ארצה, והפכו את הארמון לבית הארחה עבור מטיילים מערביים וצליינים. מאז ועד היום מייצג המלון סמל לטוב טעם, הוד והדר, בזכות סגנונו האוריינטלי, סמטאות המעברים הרבות המצוייות בו, התקרות המקושתות והגינות הפסטרוליות. 

האדריכל מייקל שוורץ, שעיצב כמה וכמה בתי מלון ברחבי העולם, לקח על עצמו את פרוייקט עיצוב המלון מתוך מטרה לשמר היסטורית את המבנה העותמני, יחד עם הרומנטיות והאהבה הגדולה שהיתה בין הפאשה לנשותיו. בין הישן, ההיסטורי והמקורי שיבץ שוורץ נגיעות מודרניות עכשוויות מהעולם החדש. 

סוויטות, אמריקן קולוני, חדר (צילום: מיקאלה בורסטו)
אדריכל מייקל שוורץ ביקש לשמר את היסטורית המבנה העותמני של המלון. סוויטת מלון קולוני|צילום: מיקאלה בורסטו

סוויטות, אמריקן קולוני, חדר רחצה (צילום: מיקאלה בורסטו)
החומרים העיקריים בסוויטה: עץ, שיש איטלקי ואריגים|צילום: מיקאלה בורסטו

הסוויטה: סוויטת הפנטהאוז מרווחת ומעוצבת בסגנון מודרני ורומנטי עם השפעות ערביות ואימפריאליות, אותן ניתן לראות בפיתוחים העותמנים המקיפים את חדר האמבט. על אף ההקפדה על שימור ערכו ההיסטורי של המבנה, השכיל המעצב לשלב בסוויטה טקסטורות שאינן כבדות לצד גאדג'טים ומתקנים עכשוויים דוגמאת מסכי פלזמה המשולבים באמבט המסורתי הנמצא בחדר החמאם.

החומרים העיקריים בסוויטה הם עץ, שיש איטלקי ואריגים. כל פריט בחדר נבחר בצורה קפדנית, החל מהווילונות המצעים והמפות, השידות והשטיחים הפרסיים שיובאו מפרס. הסוויטה מאופיינת בצבעים סגולים חמים המשולבים עם עץ, והתקרות והעמודים השוברים את החלל הרחב של החדר עשויים משייש איטלקי יוקרתי. האמבטיה מאובזרת בחמאם, סאונה וג'קוזי והמיטות מעוצבות בסגנון אפיריון עם חופה מעליהן.

הפריט הכי יקר בסוויטה: שטיחי "זיגלר" הפרסיים בסוויטה הם בני 50 ו-100 שנים. הם יובאו למלון מפרס ועלותם מוערכת בעשרות אלפי שקלים.
כמה עולה התענוג: 3000 שקלים ללילה, בכל ימות השבוע.
פרטים נוספים: אמריקן קולוני, רחוב רחוב לואי ונסן 1, ירושלים.

סוויטות,אמריקן קולוני, חדר שינה (צילום: מיקאלה בורסטו )
שטיחי "זיגלר" הפרסיים בסוויטה הם בני 50 ו-100 שנים|צילום: מיקאלה בורסטו

סוויטות, אמריקן קולוני סוויטת פנטהאוז (צילום: מיקאלה בורסטו)
אמבטיה מאובזרת בחמאם, סאונה וג'קוזי והמיטות מעוצבות בסגנון אפיריון עם חופה מעליה|צילום: מיקאלה בורסטו

פאר בצבעי מדבר: סוויטת כרמים דלקס, קריית ענבים

המלון: מלון הספא החדש שוכן בלב אזור היין של יהודה ומוקף ביישובים הרריים, כרמים, יקבי בוטיק, מנזרים ונוף פסטורלי המשנה צבעיו ומראהו לאורך עונות השנה. כל אחד מסוגי החדרים במלון מאופיין במראה שונה, אך המשותף לכולם הוא השתלבותם ההרמונית בנוף הסובב את המלון.

הסוויטה: חדרי המלון והסוויטות פזורים בשני אגפים שונים שמשקיפים אל עבר הרי ירושלים ומשלבים בין עיצוב עכשווי ומודרני לבין אלמנטים המשרים אווירה נינוחה. סוויטת הדלוקס, הפונה מזרחה ומשקיפה על הרי יהודה וישובי האזור, מעוצבת כמחווה לאזור בו היא שוכנת. הצבעים השולטים בה הם צבעי מדבר, אפור וסגול המשנים את גוונם בהתאם לתאורה החכמה המאפשרת מעבר בין כמה מצבים.

אדריכל הפנים אילן וייסבורג, האמון על עיצוב הסוויטה, בחר לשלב יחדיו צבעים עזים ושקטים ולמקם בחלל הרחב רהיטים פונקצינאליים המשדרים יוקרה ותחכום. השולחן הנמצא סמוך למטבחון מאפשר אירוח של שישה אנשים ולצידו, בסלון, יש בר אלכוהול פרימיום ובו אלכוהול מובחר. בחלל, אשר מחולק לשני חדרים, ישנו שימוש רב בבדים ובשטיחים העשויים ויסקוזה ומשי המקנה ברק. חלק מהרהיטים ומהמכשירים הפונקציונאליים משמשים גם אלמנט עיצובי - כזו היא למשל מנורת הקריאה הגדולה שבחדר השינה והטלויזיה שהינה חלק ממראת הקיר.

הפריט הכי יקר בסוויטה: האמבטיה האובלית הרחבה שהובאה מאינדונזיה ביבוא אישי.
כמה עולה התענוג: 8500 שקלים ללילה באמצע ובסוף השבוע.
פרטים נוספים: כרמים בהרי ירושלים, קיבוץ קריית ענבים.

סוויטות, כרמים, מטבח (צילום: איתי סיקולסקי)
הצבעים השולטים בחלל הםצבעי מדבר, אפור וסגול המשנים את גוונם בהתאם לתאורה החכמה; סוויטת כרמים |צילום: איתי סיקולסקי
 
סוויטות, כרמים, סלון (צילום: איתי סיקולסקי)
משקיפה על הרי ירושלים|צילום: איתי סיקולסקי
סוויטות, חדר כרמים (צילום: איתי סיקולסקי)
פריטים יפים ושימושיים. מבט לחדר השינה|צילום: איתי סיקולסקי

סוויטות, כרמים, אמבטיה (צילום: איתי סיקולסקי)
הפריט הכי יקר: אמבטיה אובלית רחבה שהובאה מאינדונזיה|צילום: איתי סיקולסקי

בריכה פרטית ונוף למכתש: הסוויטה הנשיאותית במלון בראשית, מצפה רמון

המלון: כחלק מקבוצת מלונות היוקרה של רשת "ישרוטל", שוכן המלון על קצה מצוק במצפה רמון ומשקיף אל נוף מדברי קדום כ- 800 מטר מעל פני הים, סמוך לדרך הבשמים העתיקה. המקום מוגדר "מלון נופש מדברי" ועיצובו, החל במבנה החיצוני וכלה בפנים ובצבעים, נועד להוות חלק אינטגרלי מהטבע הרגוע שמסביב.

הסוויטה: המעצב הארי גרגורי ממשרד London ARA, יחד עם משרד פייגין אדריכלים השוכן בישראל, יצרו חלל עיצובי ומפנק המשתלב בצורה מושלמת בשקט המדברי. הסוויטה היא וילה צמודת קרקע הממוקמת על קצה המצוק. גודלה 200 מ"ר והיא כוללת בריכה פרטית הנמצאת במרפסת הסוויטה ומשקיפה על נופי המכתש, סלון, חדר שינה, חדר כושר, חדר אמבטיה עם מקלחת זרמים, אמבטיית stand alone, שירותי אורחים ומטבחון. במרפסת ישנן שתי מקלחות חוץ, קמין, פינות אוכל בחצר וכאמור, בריכה פרטית. הסוויטה עוצבה בסגנון מדברי אקלקטי המשלב בין מסורתי ועכשווי ומושפע מצבעי המדבר: חום, חרדל, טרה קוטה וירוק עמוק. החומרים העיקריים בסוויטה הם אבנים שונות, פראיות ומקומיות, וכן עץ מסוגים שונים.

"את ההשראה שלנו קבלנו מהמקום, מבחינת הצבעים, הטקסטורות והתאורה", מסבירים המעצבים. "זהו אזור של יופי טבעי, ומכאן רצינו לייצר תחושה מאד נייטרלית וחמימה. ההיסטוריה של האזור חשובה, ולכן הוספנו נגיעות מהתרבות הערבית ומאופי יושבי המקום ובעלי החיים באזור. הסוויטה עוצבה במטרה לספק לאורחים סביבת אירוח טבעית, בה הם יכולים להירגע ולהנות מהחוויה המלאה של השהייה בטבע״.

הפריט הכי יקר בסוויטה: מכשירי הכושר, הליכון ואופניים של חברת TechnoGym.
כמה עולה התענוג: 13,000 שקלים ללילה באמצע ובסוף השבוע.
פרטים נוספים: מלון בראשית, דרך בראשית 1 מצפה רמון.

סוויטות, מלון בראשית, סלון (צילום: אסף פינצ'וק)
וילה צמודת קרקע הממוקמת על קצה המצוק בגודל 200 מ"ר|צילום: אסף פינצ'וק

סוויטות, נשיאותית מלון בראשית (צילום: אסף פינצ'וק)
הסוויטה עוצבה במטרה לספק לאורחים סביבת אירוח טבעית|צילום: אסף פינצ'וק

לא רק סוויטות: המלונות החדשים והמעוצבים בישראל
8
בתי מלון ישראליים בעיצובים ביתיים ומזמינים
5
בתי מלון בעיצובים מסנוורים בהרי העולם