בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
החלל הציבורי גבוה במיוחד|צילום: אלעד גונן

בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
חדר ההורים משקיף לבריכה|צילום: אלעד גונן

בני הזוג, האישה עובדת בהייטק והגבר עצמאי בתחום המזון, הורים לארבעה, רכשו מגרש ששטחו 600 מ"ר ביהוד. לתכנון הבית פנו ליעלה איבגי, שמתכננת בתים בשיטה שהיא מכנה "אדריכלות סינרגית". "בתכנון בית בגישה הסינרגית אפשר לדייק את מיקום הפונקציות השונות בבית לפי המפה האנרגטית, שמראה לנו את האזורים המבורכים של הבית", היא מסבירה. "עיצוב הפנים מדויק מאוד בהתאמה לחומרים ולצבעים שתומכים בבעלי הבית לפי המפות האסטרולוגיות שלהם". החומרים והצבעים הדומיננטיים בעיצוב הבית הם בטון, אבן, עץ, אפור פחם ונגיעות של צהוב וטורקיז.

תכנון הבית והבנייה נמשכו שנתיים. שטח הבית 220 מ"ר והוא כולל חמישה חדרים. "האתגר הגדול היה לעשות בית מעוצב ומפנק באיכות גבוהה ובתקציב לא גדול, והצלחנו לעמוד בזה", אומרת איבגי. "בני הזוג התלבטו אם לעשות בריכת שחייה בבית שיש בו ילדים קטנים, ולבסוף הוחלט לעשות בריכה ולגדר אותה מסביב בגדר מזכוכית באופן הבטיחותי ביותר". 

 >> לכל הכתבות בערוץ living 

בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
הכניסה למגרש|צילום: אלעד גונן

בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
מימין לדלת יש קיר מחופה אבן הממשיך לתוך הבית|צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
מטבח בצורת T|צילום: אלעד גונן

מהכניסה למגרש יש רחבה המובילה לדלת הכניסה הגדולה, המחופה עץ. מימין לדלת יש קיר מחופה אבן הממשיך לתוך הבית ומשם לחצר האחורית, ומפריד בין החלל הציבורי לחדרי השינה. החלל הציבורי, הכולל מטבח, סלון ופינת אוכל, גבוה במיוחד, והחזיתות הקדמית והאחורית שלו עשויות זכוכית. המטבח בנוי בצורת T וכולל קיר ארונות גבוהים בצבע שחור ואי גדול עם משטח שחור ובסיס עץ. ליד האי ניצבים שישה כיסאות המכניסים מעט צבע. שולחן האוכל והסלון ניצבים ליד החזית האחורית ומשקיפים לבריכה. "לבקשת הלקוחות תכולת הבית נרכשה בסין", מספרת המעצבת. "נסענו יחד לשבוע שבמהלכו בחרנו את כל חומרי הגמר, התאורה והריהוט לבית". רק פינת האוכל נרכשה בארץ, בחנות "סיאם" בהרצליה (17,000 שקל).

מימין לדלת הכניסה נמצאים חדרי השינה - בחזית הקדמית חדרי הילדים, שיש מהם יציאה לגינה, ובחלק האחורי יחידת ההורים. גם ליחידת ההורים, שנמצאת "באזור מאוד מבורך של המגרש", לדבריה של איבגי, יש קיר זכוכית גדול המשקיף לבריכה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בית ביהוד, ג, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
החלל הציבורי משקיף לבריכה|צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
חדר ההורים|צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, ג, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, ג, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן
בית ביהוד, עיצוב יעלה איבגי (צילום: אלעד גונן)
צילום: אלעד גונן

תכנון ועיצוב: יעלה איבגי

פיקוח וניהול הפרויקט: גיורא אלון

קבלן: מחמוד אלקוני